Connect with us

ΑΣ

Αναβλήθηκε το πανελλήνιο, σοβαρές καταγγελίες αθλητών!

Οι αθλητές εκπέμπουν SOS για το παρόν και μέλλον της πάλης

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Αναβλήθηκε το πανελλήνιο, σοβαρές καταγγελίες αθλητών!

Δεν πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο οι προγραμματισμένοι αγώνες στο Κιλκίς στο πλαίσιο του πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης ανδρών και γυναικών.

Η πλειοψηφία των αθλητών αρνήθηκε να αγωνιστεί, όπως εξηγεί ο πρωταθλητής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Τσεκερίδης, σε ανάρτηση του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική πάλη.

«Επιλέξαμε να κάνουμε αποχή από τους αγώνες για έναν και μόνο σκοπό, για μια καλύτερη πάλη για ένα καλύτερο αύριο , για μια πάλη που θα ήθελε κάθε νέος να ασχοληθεί και να πετύχει.

Κάναμε αποχή απολύτως ειρηνικά , χωρίς να ενοχλήσουμε κανέναν και φυσικά χωρίς τρομάξουμε κανέναν. Αυτή η αποχή δεν έχει να κάνε με συλλόγους, προπονητές και στελέχη των ομάδων!» σημειώνει στην ανάρτηση του ο Δ. Τσεκερίδης, σχολιάζοντας παράλληλα και κάποια «περίεργα» δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας περί τραμπουκισμού εις βάρος ανθρώπων της Ομοσπονδίας, με τους αθλητές των συλλόγων πάντως να τα διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Τα αιτήματα των αθλητών είναι:

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΟΠ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 6 ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ 4726 ,ΠΣΑΑΠ.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΟΠ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΑΝΟΥ, ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΟΠ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΕΛΟΠ ΜΕ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΟΠ, ΠΣΑΑΠ.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΙΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΝΑΥΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΟΠ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΘΑΝΟ, ΠΣΑΑΠ.

Η αντίδραση της Ομοσπονδίας

Η ΕΛΟΠ με ανακοίνωσή της έδωσε τη δική της οπτική για τα όσα έγιναν στο Κιλκίς. Αναλυτικά αναφέρει:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Παλης μετά τα γεγονότα ωμής βίας που εξελίχθηκαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα ωμής βίας που εξελίχθηκαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών – Γυναικών στο Κιλκίς και είχε ως αποτέλεσμα να μην επιτρέψουν τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής και δις Ολυμπιονίκης Αμιράν Καρντάνοφ και ο διακεκριμένος πρώην πρωταθλητής Νίκος Λοϊζίδης δέχθηκαν μαζική επίθεση και χτυπήθηκαν βάναυσα από 30 και πλέον άτομα, μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

Παράλληλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δέχθηκαν υβριστικές και χυδαίες λεκτικές επιθέσεις, ενώ αθλητές και αθλήτριες που ήθελαν να αγωνιστούν και ταξίδεψαν έως το Κιλκίς για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, υπό τον φόβο όσων διαδραματίστηκαν και των απειλών που δέχθηκαν οι ίδιοι και οι προπονητές τους. Σαράντα – πενήντα άτομα δεν επέτρεψαν στους 300 και πλέον αθλητές που είχαν δηλώσει συμμετοχή να αγωνιστούν…

Η ωμή βία (λεκτική και σωματική) και το πρωτοφανές bullying που δέχθηκαν άπαντες στο γήπεδο έγιναν με αφορμή τη «διαμαρτυρία» ενός «συλλόγου αθλητών», που δεν είναι αναγνωρισμένος από την ΕΛΟΠ. Ενός συλλόγου που, όπως δυστυχώς αποδείχθηκε στην πράξη, δεν έχει ως στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά την επιβολή των απόψεών τους, με μη δημοκρατικούς τρόπους. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Πέτρος Μανουηλίδης, ενώ στις «διαμαρτυρίες» πρωτοστατούσε και ο Γιώργος Πιλίδης. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής χρησιμοποίησε χυδαίες εκφράσεις και απειλές προς τον πρόεδρο της ΕΛΟΠ Στέργιο Λεωνάκη και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, καθώς και αθλητών και προπονητών που είχαν διαφορετική άποψη!

Αντιδράσεις που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκφράζουν το ήθος ενός Παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος πρέπει να αποτελεί πρότυπο προς τα νέα παιδιά και να υπηρετεί τις Ολυμπιακές αξίες και το ευ αγωνίζεσθαι… Στο γήπεδο βρέθηκε και συνομιλούσε διαρκώς με τους αθλητές-προπονητές που έκαναν τη «διαμαρτυρία» και ο Γιώργος Πάχτας, ο οποίος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα από το εφετείο Αθηνών σε 14 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην προέδρου της ΕΛΟΠ Δημήτρη Τραμπάκουλα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχτεί αυτά τα περιστατικά. Το αμέσως επόμενο διάστημα το ΔΣ θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει για την απόδοση ευθυνών στο σύνολο των εμπλεκόμενων αθλητών, προπονητών και παραγόντων που σχεδίασαν, οργάνωσαν και συμμετείχαν στα αποτρόπαια γεγονότα, ενώ θα κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες όπως προβλέπει ο νέος νόμος για την αντιμετώπιση της βίας σε αθλητικούς χώρους (49.08.2022)

Παράλληλα θα γίνει εκτενή ενημέρωση στους αρμόδιους φορείς. Θα ενημερωθεί άμεσα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς και η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας. Παράλληλα η ΕΛΟΠ θα καταθέσει αναλυτικό φάκελο με καταγραφή όλων των στοιχείων, στην εισαγγελία προκειμένου να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Η Πάλη είναι το ιστορικότερο άθλημα και οι αρετές που μεταλαμπαδεύει από την αρχαιότητα έως και σήμερα, θα πρέπει να ακολουθηθούν και στις επόμενες γενιές. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αμαυρώνει την Ιστορία του αθλήματος.

Ο χουλιγκανισμός και η ωμή βία, από όπου κι αν προέρχεται, δεν έχει καμία θέση στον αθλητισμό και στην οικογένεια της Πάλης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

«Χάλκινος» ο Κιρσανίδης του ΠΑΟΚ μέσα στο Καλλιμάρμαρο

Σπουδαία επιτυχία για τον πυγμάχο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες σε τουρνουά που διεξήχθη στην Αθήνα, ο πυγμάχος του ΠΑΟΚ, Στέλιος Κιρσανίδης.

Η επιτυχία του Έλληνα αθλητή είχε ξεχωριστή σημασία καθώς σημειώθηκε σε έναν ιστορικό χώρο, μιας και οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Ο Κιρσανίδης στα ημιτελικά απέκλεισε τον αντίπαλο του από τη Σερβία και κατάφερε έτσι να μπει στη ζώνη των μεταλλίων παίρνοντας τελικά το χάλκινο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πού θα παίξει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη

Οριστικοποιήθηκαν οι συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις της νέας σεζόν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης για τη σεζόν 2022-23 ανακοίνωσε η CEV, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τέσσερις ανδρικές και έξι γυναικείες.

Στους άνδρες ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στη διοργάνωση του Challenge Cup, εκεί όπου θα βρίσκονται και οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Μίλων.

Στις γυναίκες ο Δικέφαλος θα παίξει στο CEV Cup, διοργάνωση στην οποία θα λάβει μέρος και ο Ολυμπιακός.

Οι πρώτοι αντίπαλοι των δύο «ασπρόμαυρων» τμημάτων αναμένονται την ερχόμενη Τρίτη, στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί.

ΑΝΔΡΕΣ

Challenge Cup: Παναθηναϊκός Α.Ο., Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., Π.Α.Ο.Κ., Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

CEV Cup: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., Π.Α.Ο.Κ.

Challenge Cup: Παναθηναϊκός Α.Ο., Άρης, Α.Σ.Π. Θέτις

Βαλκανικό Κύπελλο: Α.Ε.Κ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Έφερε Χαραλαμπόπουλο, θέλει και Καλάργυρο

Συνεχίζονται οι κινήσεις ενίσχυσης από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επισημοποιήθηκε η επιστροφή του Χάρη Χαραλαμπόπουλου στον ΠΑΟΚ, με το PAOK24 να σας ενημερώνει από τις 15/6 για το ενδιαφέρον του Δικεφάλου για τον έμπειρο Έλληνα φουνταριστό.

Ο Χαραλαμπόπουλος ετοιμάζεται για τη δεύτερη θητεία του στον Δικέφαλο και είναι δεδομένο ότι με την ποιότητά του και την εμπειρία του θα δώσει σημαντικές λύσεις στο σύνολο του Θ. Χατζηθεοδώρου.

Την ίδια ώρα οι «ασπρόμαυροι» έχουν στα σκαριά ακόμα μια σημαντική μεταγραφική κίνηση, θέλοντας να φέρουν στη Θεσσαλονίκη τον ταλαντούχο περιφερειακό Νίκο Καλάργυρο με θητεία σε Χίο και Υδραϊκό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending