Connect with us

ΑΣ

«Να παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι»

Πελεκίδης και Σεβδίλη σχολιάζουν την πρεμιέρα του ΠΑΟΚ

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Να παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι»

Με επιβλητικό τρόπο η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ επικράτησε του Κορυδαλλού και μπήκε με το δεξί στη νέα σεζόν.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Δημήτρης Πελεκίδης, σχολίασε:

«Καταρχάς, να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΟΑΟΔ Κορυδαλλού ανεξάρτητα από την έκταση της διαφοράς τερμάτων, γιατί έχουν μία νέα προπονήτρια και κάνουν όλοι μαζί την προσπάθεια τους. Αυτό που είπαμε και στα αποδυτήρια πριν βγούμε να παίξουμε, είναι πως ανεξάρτητα από το αν υπάρχει διαφορά δυναμικής ανάμεσα σε δύο ομάδες, αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα πρέπει να παίζει 10% κάτω.

Σε όλα τα ματς, ανεξαρτήτως αντιπάλου, προσπαθούμε να παίζουμε στο 100%, να φέρνουμε το παιχνίδι στον δικό μας ρυθμό γιατί έτσι αποκτάς νοοτροπία και κατ’ εμέ δείχνεις σεβασμό προς τον αντίπαλο γιατί κάνεις το παιχνίδι σου όπως σε όλους τους αγώνες. Νομίζω ότι τα κορίτσια λειτουργήσανε πέραν του δέοντος στο μεγαλύτερο ποσοστό, στο κομμάτι της άμυνας, στην επιθετικότητα που βγάλαμε, πήραμε άμυνες, πήραμε μπάλες από τα τέρματα, τρέξαμε, βρήκαμε πολλά γκολ στο ενδιάμεσο όπου είναι και το ζητούμενο. Αυτό, είναι ένα κομμάτι της ομάδας για το οποίο δουλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω πως για αυτό η νίκη πήρε αυτή την έκταση, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριες και των δύο ομάδων φυσικά.

Στις επόμενες αναμετρήσεις, περιμένω η ομάδα να βελτιώνεται μέρα με την μέρα και παιχνίδι το παιχνίδι, γιατί η αλήθεια είναι πως είμαστε στην έναρξη της χρονιάς και της αγωνιστικής περιόδου. Οπότε, εκ των πραγμάτων όλα αυτά τα ματς μας δίνουν ένα λιθαράκι στην δουλειά την οποία κάνουμε. Για τον επόμενο αγώνα θα δούμε τι λάθη κάναμε σήμερα γενικότερα αλλά και στο αμυντικό μας κομμάτι, ώστε να τα βελτιώνουμε κάθε φορά και στην επόμενη αγωνιστική να παρουσιαζόμαστε όλο ένα και καλύτεροι, για να μπορούμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Από την πλευρά της, η Αβραμίνα Σεβδίλη, πρόσθεσε:

«Η αλήθεια είναι πως ήταν μία πολύ καλή πρεμιέρα, κάναμε έναν αρκετά καλό αγώνα. Προσπαθούσαμε να τρέχουμε γιατί βρίσκαμε την άμυνα του ΑΟΑΟΔ Κορυδαλλού πίσω, δεν μπορούσαν να επιστρέψουν και εμείς θέλαμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Λόγω της καλής άμυνας που είχαμε, μπορούσαμε να βγούμε σε αντεπιθέσεις, όπως έκανα και εγώ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Έχουμε προετοιμαστεί όλον αυτόν τον καιρό για τους ευρωπαϊκούς αγώνες και πιστεύω θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση και στις πρώτες δύο αναμετρήσεις. Η ομάδα είναι έτοιμη 100%, έχουμε ακόμα μία αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΠ Πανοράματος και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε και εκεί μία καλή εικόνα, ώστε να έρθει η μέρα που θα παίξουμε τον Ευρωπαϊκό αγώνα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Δυναμικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο Final-4

Επιβλητική νίκη των κορασίδων του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με το... δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Final-4 της ΕΚΑΣΘ οι κορασίδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 95-12 της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου.

Οι παίκτριες του Δικεφάλου έκαναν το πρώτο βήμα προς τον τίτλο, σ' ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν ανώτερες αγωνιστικά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ πήραν σημαντικό προβάδισμα από το ημίχρονο, 63-12, για να οδηγηθούν στην άνετη επικράτηση με 95-12.

Το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 18:30 στο Μίκρας 1, οι «ασπρόμαυρες» θα αντιμετωπίσουν τον ηττημένο από τον αγώνα Παναθλητικός Συκεών-Άρης.

Δεκάλεπτα: 24-9, 63-12, 83-12, 95-12

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χατζέλλη: «Ήταν μια νίκη χαρακτήρα»

Η προπονήτρια του ΠΑΟΚ για τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πλέον αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην πρώτη οχτάδα της βαθμολογίας έκανε η γυναικεία ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ την Τετάρτη στο Ποσειδώνιο.

Η προπονήτρια του ΠΑΟΚ, Χρύσα Χατζέλλη, σχολίασε:

«Ήμασταν έτοιμες γι' αυτό το παιχνίδι εδώ και καιρό. Ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι θα μας κρατήσει μέσα στην πρώτη οκτάδα, οπότε ήμασταν συγκεντρωμένες 100%. Ξεκινήσαμε μπροστά από την αρχή, μας ισοφάρισαν σε κάποιο σημείο, αλλά σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι είχαμε το προβάδισμα. Κρατάω τους τρεις βαθμούς που μας βάζουν στην πρώτη οκτάδα, έχοντας ακόμα δύο παιχνίδια. Θα πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θέση. Ήταν μία νίκη-χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει πάντα να είναι εκεί που είναι, ούτε θέλω να σκεφτώ ότι θα βρισκόμασταν κάπου αλλού, οπότε σίγουρα δείξαμε χαρακτήρα».

Η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Μαρία Ντάσιου, είπε:

«Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, κόντρα σ' έναν αντίπαλο ο οποίος ήταν δυνατός και ανταγωνιστικός, και συγχαρητήρια γι' αυτό. Καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, υπάρχουν ακόμα δύο παιχνίδια για το τέλος της κανονικής διάρκειας, ένα εκ των οποίων είναι πολύ σημαντικό, αυτό κόντρα στο Περιστέρι, θέλοντας να κλείσουμε με τη καλύτερη δυνατή πορεία. Ξέρουμε ότι όταν έχουμε παιχνίδι μέσα στο σπίτι μας θέλουμε να δίνουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Οι ημερομηνίες για τον τίτλο

Πότε θα γίνουν ημιτελικοί και τελικοί στην Α1 χάντμπολ γυναικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια στην Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να είναι σίγουρα στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά των playoffs με πλεονέκτημα έδρας την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση (κατά πάσα πιθανότητα τον ΑΕΣΧ Πυλαίας) σε μια σειρά η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες.

Γνωστές έγιναν οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και οι τελικοί των playoffs του φετινού πρωταθλήματος.

Β’ Φάση (Ημιτελικά)

1η αγωνιστική: Τετάρτη 24/4
2η αγωνιστική: ΣΚ 27-28/4
3η αγωνιστική: Τετάρτη 8/5 (εάν χρειαστεί)

Γ’ Φάση (Τελικοί)

1η αγωνιστική: ΣΚ 11-12/5
2η αγωνιστική: Τετάρτη 15/5
3η αγωνιστική: ΣΚ 18-19/5
4η αγωνιστική: Τετάρτη 22/5 (εάν χρειαστεί)
5η αγωνιστική: ΣΚ 25-26/5 (εάν χρειαστεί)

Σε περίπτωση που στη Β’ Φάση και στα 2 ζευγάρια η σειρά ολοκληρωθεί 2-0, το πρόγραμμα των τελικών θα διαμορφωθεί ως ακολούθως:

Γ’ Φάση (Τελικοί)

1η αγωνιστική: Τετάρτη 8/5
2η αγωνιστική: ΣΚ 11-12/5
3η αγωνιστική: ΣΚ 18-19/5
4η αγωνιστική: Τετάρτη 22/5 (εάν χρειαστεί)
5η αγωνιστική: ΣΚ 25-26/5 (εάν χρειαστεί)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ