Connect with us

ΑΣ

Θέλει να κάνει πράξη το όνειρό του

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη μάχη του πρωταθλήματος με στόχο την κορυφή

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Θέλει να κάνει πράξη το όνειρό του

Η ώρα του πρώτου σερβίς στη Volley League γυναικών έφτασε με τον ΠΑΟΚ πιο πλήρης από ποτέ να διεκδικεί επί ίσοις όροις την κατάκτηση των δύο εγχώριων τίτλων, αλλά και φυσικά μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη.

Με «μπροστάρη» τον Κώστα Αμοιρίδη που πήρε το τμήμα από το… χέρι και το οδήγησε από τα τοπικά στα μεγάλα σαλόνια, ο Δικέφαλος τη νέα σεζόν αλλάζει «σπίτι», αφού θα αγωνίζεται στο PAOK Sports Arena.

Ένα εγχείρημα που «αγκαλιάστηκε» πέρσι από τον κόσμο, όταν οι «ασπρόμαυρες» έδωσαν στο «Παλατάκι» κάποια από τα ντέρμπι στην Ελλάδα, αλλά και τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια.

Ο Μάρκο Φενόλιο παραμένει και φέτος στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ που κράτησε 8 παίκτριες από το ρόστερ της περασμένης σεζόν.

Πολυνοπούλου, Μερτέκη, Ξανθοπούλου, Κλέπκου, Ηλιοπούλου, Τσιόγκα, Τερζόγλου, Παπαδοπούλου θα φορούν και φέτος τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Η Όλγα Βεργίδου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να πάρει την… μπαγκέτα, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε κίνηση – ματ με τον επαναπατρισμό της Όλγας Στράντζαλη.

Η Πολωνή Καταρίνα Ζαρολίνσκα θα είναι το… βαρύ πυροβολικό της ομάδας, ενώ η Κουβανή κεντρική Λισέτ Μπλάνκο, μαζί με την Αμερικανίδα ακραία Πέιτον Κάφρει, έρχονται να ενισχύσουν περαιτέρω τον Δικέφαλο.

«Περιμένω ένα δυνατό πρωτάθλημα, ακόμα πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι. Οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και θα έχουμε δυνατά παιχνίδια. Χτίσαμε μία καλή ομάδα και στόχος μας πάντα θα είναι να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας» δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός Μάρκο Φενόλιο και η Ευαγγελία Μερτέκη τόνισε:

«Οι περισσότερες αν όχι όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Το περιμένουμε πως και πως. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί πάντα για το πρωτάθλημα και το κύπελλο και κοιτάμε και την Ευρώπη. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με υγεία».

Τα εισιτήρια διαρκείας

«Τσέκαρε» την θέση σου στο PAOK Sports Arena, και γίνε ο επιπλέον παίκτης στο τάραφλεξ, δίνοντας δύναμη στις παίκτριες του Δικεφάλου.

Οι τιμές των εισιτηρίων, είναι οι εξής:

Απλό: 20€

Gold: 50€

VIP: 100€

Το εισιτήριο διαρκείας περιλαμβάνει τις εξής διοργανώσεις:

Volleyleague γυναικών

Κύπελλο Ελλάδος

CEV Women’s Cup

Σημεία διάθεσης:

1. PAOK BC STORE (PAOK Sports Arena), τηλέφωνο: 2315550760 (Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 – 18:00)

2. Γραφεία Α.Σ. ΠΑΟΚ (Θύρα 7, Γήπεδο Τούμπας), τηλέφωνο: 2310988000

3. Γιώργος Φουργκατσιώτης (Team Manager): 6945375387

Το σύστημα διεξαγωγής της Volley League γυναικών 2022-23

Το Πρωτάθλημα της Volley League γυναικών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις με το ακόλουθο σύστημα:

Α. ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ
Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει μετά από κλήρωση. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με την βαθμολογία (άρθρο 17o) οι ομάδες κατατάσσονται:
Από το Α1-1 έως Α1-12

Β. ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ
Οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις Α1-1 έως Α1-8 θα αγωνισθούν στα play off ως εξής:

Play Off 1 – 8
Οι ομάδες (θέσεις Α1-1 έως και Α1-8 της Α’ Φάσης) θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός-εκτός) ως εξής:

Α1-1 v Α1-8 (α)
Α1-4 v Α1-5 (β)
Α1-3 v Α1-6 (γ)
Α1-2 v Α1-7 (δ)

Γηπεδούχος του πρώτου αγώνα είναι η ομάδα η οποία θα καταλάβει τη χαμηλότερη θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ Φάσης (δηλαδή Α1-5, Α1-6, Α1-7 και Α1-8).

Στην περίπτωση που και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 17 της παρούσης (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και Ο βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ).

Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα θα διεξάγεται Χρυσό Σετ (golden set-σετ ισοπαλίας) στους δεκαπέντε (15) πόντους με ελάχιστο προβάδισμα δύο (2) πόντων, όπως ισχύει σε όλα τα άλλα σετ.

Οι νικητές των αγώνων (α), (β), (γ) και (δ) προκρίνονται στους αγώνες play off 1-4.

Οι ηττημένες ομάδες δεν θα δώσουν άλλους αγώνες και θα καταλάβουν τις θέσεις από 5 έως και 8 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος.

Play Off 1-4
Οι νικητές των αγώνων play off 1-8 θα αγωνιστούν με το παρακάτω σύστημα μέχρι να συμπληρωθούν δύο νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης):

Ν(α) v Ν(β) 1
Ν(γ) v Ν(δ) 2

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Για τον καθορισμό της έδρας του πρώτου αγώνα, για οποιαδήποτε θέση, θα λαμβάνεται υπόψη η Τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Α Φάσης.

Οι νικητές των αγώνων play off 1-4 προκρίνονται στους αγώνες play off 1-2 και οι ηττημένες ομάδες στους αγώνες play off 3-4.

Play Off 1 – 2
Οι ομάδες θα αγωνιστούν για τις θέσεις 1 και 2 του πρωταθλήματος μέχρι να συμπληρωθούν τρεις νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Για τον καθορισμό της έδρας του πρώτου αγώνα, για οποιαδήποτε θέση, θα λαμβάνεται υπόψη η Τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Α Φάσης.

Play Off 3 – 4
Οι αγώνες θα διεξαχθούν μόνο στην περίπτωση που η 4η θέση δεν δίνει δικαίωμα συμμετοχής στα Κύπελλα Ευρώπης 2023-2024.

Στην περίπτωση μη διεξαγωγής play off 3-4 οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 3 και 4 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος, ενώ σε περίπτωση διεξαγωγής οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους, μέχρι να συμπληρωθούν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α Φάσης). Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Για τον καθορισμό της έδρας του πρώτου αγώνα, για οποιαδήποτε θέση, θα λαμβάνεται υπόψη η Τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Α Φάσης.

Play Out
Οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις Α1-9 έως Α1-12 θα αγωνισθούν σε play out με το πιο κάτω σύστημα:

Οι ομάδες (θέσεις Α1-9 έως και Α1-12 της Α’ Φάσης) θα αγωνιστούν μεταξύ τους μέχρι να συμπληρωθούν δύο νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης), ως εξής:

Α1-9 v Α1-12 (α)
Α1-10 v Α1-11 (β)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Για τον καθορισμό της έδρας του πρώτου αγώνα, για οποιαδήποτε θέση, θα λαμβάνεται υπόψη η Τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Α Φάσης.

Οι νικητές των αγώνων (α) και (β) θα καταλάβουν τις θέσεις 9 και 10 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος.

Οι ηττημένοι των αγώνων (α) και (β) θα καταλάβουν τις θέσεις 11 και 12 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος και υποβιβάζονται στην Pre League Γυναικών.

2.Υποβιβασμός στην αμέσως κατώτερη κατηγορία (Pre League Γυναικών), καθώς και Άνοδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών

Στην Pre League Γυναικών θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και την 12η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος μετά τη διεξαγωγή των αγώνων play out.

Στη Volley League γυναικών, θα ανέλθουν οι ομάδες που θα καταλάβουν:
-την 1η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Pre League Γυναικών

-την 2η θέση στην Τελική Κατάταξη των ομάδων στην Pre League Γυναικών μετά τη διεξαγωγή των αγώνων play off.

3.Την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2023-2024 στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως δώδεκα (12) ομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Κυρίαρχος ΠΑΟΚ «βούλιαξε» τον Εθνικό!

Εμφατική επικράτηση του Δικεφάλου που δεν άφησε περιθώρια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Εμφατική επικράτηση με 13-7 επί του Εθνικού για την ανδρική ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ που πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη Β' φάση του πρωταθλήματος της Α1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Ο Δικέφαλος ανέβηκε στους 27 βαθμούς και κοιτάζει πλέον με αισιοδοξία τη συνέχεια και τη μάχη που θα δώσει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Κακό πρώτο οκτάλεπτο από τις δύο ομάδες με το 0-0 στον πίνακα του Ποσειδωνίου να μαρτυρά και την εικόνα του παιχνιδιού.

Αλλαγή σκηνικού στη δεύτερη περίοδο. Ο Εθνικός προηγήθηκε με τον Τεσάνοβιτς, αλλά ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ του Μιλάρντοβιτς και ένα του Καπράγκου μπήκε εκείνος μπροστά με 3-1. Το οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Δικέφαλο να έχει το προβάδισμα με 4-2 με το γκολ του Κεχαλάρη.

Αποτελεσματικός σε επίθεση και άμυνα ο ΠΑΟΚ και με δύο γκολ των Κούπμαν, Καλαργυρού και ένα του Μιλάρντοβιτς πήρε σημαντική διαφορά (9-4), με τον Τεσάνοβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα του τρίτου οκταλέπτου να μειώνει σε 9-5.

Οι παίκτες του Χατζηθεοδώρου είχαν πλέον και την ψυχολογία με το μέρος του και με τους Κεχαλάρη, Τσολακούδη ξέφυγαν και άλλο στο σκορ, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον τεχνικό του ΠΑΟΚ να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και τους ασπρόμαυρους να σφραγίζουν τη νίκη τους με το τελικό 13-7.

Το Σάββατο 11/2 ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική.

Τα οκτάλεπτα: 0-0, 4-2, 5-3, 4-2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΠΑΟΚ – Καματερό (Live Stream)

Ζωντανά η εντός έδρας μάχη της γυναικείας ομάδας χάντμπολ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία εβδομάδα πριν το Final-4 του κυπέλλου, η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ υποδέχεται το Καματερό στη Μίκρα για την 13η αγωνιστική της Α1.

Ο Δικέφαλος είναι ισόβαθμος στη 2η θέση με τον ΑΕΣΧ Πυλαίας με 20 βαθμούς, ενώ η αθηναϊκή ομάδα είναι στην 7η θέση με 10.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

1ο ημίχρονο:

6-4 στο 20'

4-3 στο 15'

2-1 στο 10'

1-1 στο 5'

https://www.youtube.com/watch?v=z1pYAEvv9x0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΠΑΟΚ – Εθνικός (Live Stream)

Ζωντανά ο εντός έδρας αγώνας της ανδρικής ομάδας πόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την πρώτη της νίκη στη Β' φάση του πρωταθλήματος αναζητά η ανδρική ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ που φιλοξενεί στις 15:00 τον Εθνικό για τη 2η αγωνιστική.

Ο Δικέφαλος είναι στην 7η θέση με 24 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Πειραιά είναι στην 8η θέση με 18.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

3ο οκτάλεπτο: 9-5 μπροστά ο ΠΑΟΚ

Ημίχρονο: 4-2 μπροστά ο ΠΑΟΚ

1ο οκτάλεπτο: 0-0

https://www.youtube.com/watch?v=ZX844P9MMHo

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending