Connect with us

ΑΣ

Πώς τα φέρνει η ζωή…

Ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός του ΠΑΟΚ επιστρέφει ως αντίπαλος στο «Παλατάκι»

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Πώς τα φέρνει η ζωή…

Μια καριέρα γεμάτη ΠΑΟΚ. Μια ζωή γεμάτη ΠΑΟΚ. Και όμως η ζωή τα φέρνει έτσι, ο αθλητισμός τα φέρνει έτσι, που ο Γιάννης Παντακίδης επιστρέφει στο «Παλατάκι» αυτή τη φορά ως αντίπαλος του Δικεφάλου.

Ο Έλληνας κεντρικός ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αριστοτέλη Σκύδρας όμως το 2006 ήρθε στον ΠΑΟΚ εκεί όπου έμεινε έως το 2011.

Αυτό ήταν το πεπρωμένο του. Αυτή ήταν η επιθυμία του και το όνειρο του από μικρό παιδί. Να φορέσει τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.

«Από μικρός ήθελα να αγωνιστώ με την φανέλα της αγαπημένης μου ομάδας. Προσπάθησα για αυτό, πίστεψα σε αυτό και τελικά κατάφερα να γίνω μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Πραγματικά είναι τιμή μου που υπήρξα αρχηγός σε αυτό το τμήμα!» είχε πει ο ίδιος στην αποχαιρετιστήρια δήλωση του το 2018.

Ακολούθησε το… διάλειμμα της σεζόν 2011-2012 στη Λαμία, για να επιστρέψει και πάλι στη Θεσσαλονίκη και στα ασπρόμαυρα μέχρι το 2018.

Ο Παντακίδης συνδύασε το όνομα του με τις μεγάλες επιτυχίες της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης.

Και στα εύκολα και στα δύσκολα πάντα εκεί. Τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ελλάδας πανηγύρισε με τον Δικέφαλο βάζοντας φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του. Πάντα εκεί για την ομάδα. Είτε ως βασικός, είτε από τον πάγκο. Και ας τον χτυπούσε η ατυχία την πόρτα, εκείνος… θηρίο στο κλουβί, με τις πατερίτσες να έρθει για να είναι δίπλα στους συμπαίκτες του να τους δώσει δύναμη.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ανατριχιαστική στιγμή στο Ρέντη με τα δάκρυα του Γιάννη Παντακίδη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με τον αρχηγό να δείχνει το σήμα του ΠΑΟΚ και να λέει «Αυτό πάνω από όλα!» και μετά να αφιερώνει τον τίτλο στον λαό του ΠΑΟΚ, αλλά και στον αδικοχαμένο Νάσο.

«Μια ζωή ΠΑΟΚ» είχε πει στο τέλος της τοποθέτησής του.

«Η μεγάλη αγάπη που νιώθω για τον ιστορικό αυτό σύλλογο, δεν περιγράφεται μέσα σε λίγες γραμμές. Είναι πολλά παραπάνω…μα πάνω από όλα είναι αληθινή!» σημείωνε ο Γιάννης Παντακίδης όταν το καλοκαίρι του 2018 έριχνε τίτλους τέλους στην καριέρα του λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε εκείνη τη σεζόν.

«Με αυτή την ομάδα πανηγύρισα τίτλους….
Με αυτή την ομάδα γεύτηκα την αποτυχία….
Με αυτή την ομάδα ένιωσα περήφανος….
Με αυτή την ομάδα έκλαψα…
Με αυτή την ομάδα γέλασα…»

Τώρα, ο Γιάννης Παντακίδης ως παίκτης του Αριστοτέλη Σκύδρας γυρνάει στο «Παλατάκι» που λάτρεψε και λατρεύτηκε για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ το Σάββατο στις 19:00.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Μιλενκόσκι: «Έτοιμοι να παλέψουμε!»

Το μήνυμα του προπονητή του ΠΑΟΚ για το Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε ρυθμούς Final-4 κυπέλλου Ελλάδας κινείται η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στη Λάρισα με στόχο να υπερασπιστεί το τρόπαιό της.

Οι «ασπρόμαυροι» το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Γιόσκο Μιλενκόσκι, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ερχόμαστε σαν 4η ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν είμαστε αουτσάϊντερ, αλλά αφήνουμε τον τίτλο του φαβορί στους υπόλοιπους.

Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Θέλουμε να πάμε στον τελικό, αλλά για να το καταφέρουμε πρέπει να κερδίσουμε μια φοβερή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Δε θα είναι εύκολο. Πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μας βόλεϊ και θα δούμε τι θα γίνει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Τακουρίδης: «Είναι μια νέα πρόκληση»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ για τη συμμετοχή του Δικεφάλου στο Final-4 κυπέλλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Λάρισα χτυπάει η «καρδιά» του ανδρικού βόλεϊ εκεί όπου την Παρασκευή και το Σάββατο θα διεξαχθεί το φετινό Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκριση του στον τελικό το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για το Final-4 ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Τακουρίδης, σχολίασε:

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρίσης για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση.

Εύχομαι να γίνει ένα καλό Final-4, δύο καλοί ημιτελικοί και ένας δυνατός τελικός.

Όλοι οι αθλητές να έχουμε την υγεία μας και να παρουσιάσουμε ένα ωραίο θέαμα για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις διεκδικεί κάθε τίτλο. Στο κύπελλο οι πιθανότητες είναι ίσες για όλες τις ομάδες. Εμείς ως περσινοί τροπαιούχοι θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, αλλά δε μας δίνει κάποιο έξτρα άγχος αυτό. Είναι μια νέα πρόκληση, θα κάνουμε αυτό που μπορούμε, συγκεντρωμένοι να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό και αν όλα πάνε καλά το τρόπαιο για μια ακόμη φορά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Βόλεϊ: Αναχώρηση και γεμάτο πρόγραμμα με φόντο την κούπα

Ξεκάθαρος στόχος, μεγάλη μάχη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ αναχώρησε με προορισμό τη Λάρισα, με φόντο το Final4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει στις 29 και 30 Μαρτίου.

Οι "ασπρόμαυροι" καλούνται να αφήσουν πίσω τους ό,τι έγινε στον τέταρτο ημιτελικό του πρωταθλήματος και να τα δώσουν όλα ενόψει των δύο επόμενων στόχων, με το Κύπελλο και το League Cup να είναι σε πρώτο πλάνο πλέον.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημιτελικό, ενώ ο πρώτος θα γίνει στις 17.00 μεταξύ Παναθηναϊκού και Μίλων, με τον Γιόσκο Μιλενκόσκι και τον Γιάννη Τακουρίδη να μιλούν σήμερα το μεσημέρι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ