Connect with us

ΑΣ

Γκρέμισε ότι έχτισε

«Πέταξε» την ευκαιρία για ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης και ηττήθηκε στο τάι μπρέικ ο ΠΑΟΚ

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Γκρέμισε ότι έχτισε

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο ΠΑΟΚ που προηγήθηκε με 0-2 σετ και έφτασε μάλιστα σε ματς μπολ, αλλά επέτρεψε στον Παναθηναϊκό όχι μόνο να μπει στο παιχνίδι, αλλά και να βγει νικητής επικρατώντας με 3-2 σετ στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του League Cup Νίκος Σαμαράς.

Πλέον ο Δικέφαλος αναζητά «καθαρή» νίκη με 3-0 ή 3-1 στην ρεβάνς στο «Παλατάκι» στις 4 Ιανουαρίου για να πάρει την πρόκριση ή νίκη με 3-2 ώστε να στείλει τον επαναληπτικό σε «χρυσό» σετ, το οποίο επίσης θα πρέπει να κατακτήσει εάν θέλει να συνεχίσει στο θεσμό.

Με Γιόρνα, Ντεν Ντρις, Κόστα ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-6, όμως ο Παναθηναϊκός «χτυπώντας» από τα σερβίς του τον Ράπτη και σταματώντας τον με τα μπλοκ, μείωσε σε 6-7. Η αποτελεσματικότητα του Δικεφάλου στο μπλοκ με Βουλκίδη και Κόστα και ένας άσος του Γιόρνα ανέβασαν ξανά τη διαφορά (11-15). Ο Κουβανός κεντρικός που έπαιζε με δεμένο χέρι ζήτησε αλλαγή στο 12-16, όμως οι ασπρόμαυροι συνέχισαν να είναι αποτελεσματικοί με Ουόλς, Ντεν Ντρις (14-19). Ο Κόστα επέστρεψε ξανά στο παιχνίδι στο 16-21, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ξανά από το σερβίς και να μειώνουν σε 20-22. Οι παίκτες του Μιλενκόσκι ξέφυγαν και πάλι από την πίεση των «πράσινων» και με Ουόλος, μπλοκ Κόστα και άουτ σερβίς του Μπάση έφτασαν στο 21-25 και το 0-1.

Παρόμοια εικόνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει καλά (3-8), αλλά τους γηπεδούχους να αντιδρούν (7-9). Με Βουλκίδη, Ντεν Ντρις η διαφορά ανέβηκε ξανά (9-12) όμως ο Παναθηναϊκός πλησίασε στον πόντο (11-12) με τον Σωτηρίου να περνά αντί του Ράπτη. Ο Γιόρνα άνοιξε τη ψαλίδα και πάλι (12-15) με τον Ράπτη να επιστρέφει. Αποτελεσματικός και πάλι ο Δικέφαλος από το σερβίς (άσος Ουόλς), το μπλοκ (Βουλκίδη, Ράπτη) και την επίθεση (Γιόρνα, Ντεν Ντρις) για το 16-23. «Πράσινο» σερί με Ερνάντεζ (19-23), αλλά με παράβαση φιλέ και άσο του Ντεν Ντρις ο ΠΑΟΚ με 19-25 έκανε το 0-2.

Με τέσσερις άσους (δύο Βουλκίδη και έναν από Ντεν Ντρις, Κόστα) ο ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού και στο ξεκίνημα του τρίτου σετ (3-8). Και πάλι αντίδραση Παναθηναϊκού με Ερνάντεζ, Ρανγκέλ (6-8). Ανάλογη εικόνα και στη συνέχεια με τον Δικέφαλο να ξεφεύγει με Ντεν Ντρις (8-12), αλλά τους γηπεδούχους να μειώνουν στον πόντο (11-12). Ο Γιόρνα… ξεκόλλησε τους ασπρόμαυρους και ο Βέλγος διαγώνιος πήρε το «όπλο» του από το σερβίς και με δύο σερί άσους ανέβασε ξανά τη διαφορά (11-15) και αργότερα με Κόστα (12-17). Η ένταση δεν έλειψε, με τους Ρανγκέλ και Βουλκίδη να δέχονται κόκκινη κάρτα για την λογομαχία τους και το σκορ να διαμορφώνεται στο 15-19. Ο Ρανγκέλ κράτησε στο σετ την ομάδα του (17-19), αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε άμεσα «αέρα» (17-21), χωρίς όμως να μπορεί να κρατήσει τη διαφορά με το 20-23 να γίνεται 23-23 και το σετ να πηγαίνει στην… παράταση (24-24). Ο Ερνάντεζ και ο Πετρέας έκαναν τελικά την ανατροπή και με το 26-24 οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2.

Με διαφορετικά δεδομένα ξεκίνησε το τέταρτο σετ καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε μπροστά (8-5) αναγκάζοντας τον Μιλενκόσκι να πάρει τάιμ άουτ. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός από το σερβίς, οι γηπεδούχοι πέρα από ψυχολογία απέκτησαν και λύσεις και η διαφορά ανέβηκε και άλλο (18-11). Οι Ηλίας και Μπούτος πέρασαν αντί των Ουόλς, Ντεν Ντρις για τον ΠΑΟΚ. Η εικόνα δεν άλλαξε και οι πράσινοι με τον Ερνάντεζ έφτασαν στο 25-16 και ισοφάρισαν σε 2-2 στα σετ.

Σημαντικό προβάδισμα του Παναθηναϊκού στο τάι μπρέικ με 4-0 στο ξεκίνημα και 8-3 στην αλλαγή των τερέν. Καμία αντίδραση από τον ΠΑΟΚ και οι γηπεδούχοι με 15-8 έφτασαν στη νίκη με 3-2 σετ.

Ο… μαραθώνιος του ΠΑΟΚ συνεχίζεται το Σάββατο με την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Φοίνικα Σύρου για την 7η αγωνιστική της Volley League.

Τα σετ: 21-25, 19-25, 26-24, 25-16, 15-8

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 10 άσσους, 54 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν από 12 άσσους, 55 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Κόβαρ 10 (7/22 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 59% υπ. – 41% άριστες), Πετρέας 11 (5/10 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Γιάκομπσεν 1 (1 άσσος), Ρανγκέλ 14 (10/12 επ., 4 μπλοκ), Φράγκος 5 (5/16 επ., 40% υπ. – 20% άριστες), Ερνάντεζ 36 (27/44 επ., 6 άσσοι, 3 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 47% υπ. – 34% άριστες), Γεωργίου, Μπάσης, Κωστόπουλος.

Π.Α.Ο.Κ. (Γιόσκο Μιλένκοσκι): Γιόρνα 12 (11/28 επ., 1 άσσος, 68% υπ. – 42% άριστες), Κόστα 13 (8/9 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Γουόλς 5 (2/3 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Βουλκίδης 12 (7/12 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Ράπτης 7 (5/19 επ., 2 μπλοκ, 33% υπ. – 18% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 27 (19/41 επ., 5 άσσοι, 3 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 52% υπ. – 39% άριστες), Ηλίας, Σωτηρίου 1 (1/3 επ.), Γάτσης, Τακουρίδης, Μπούτος 2 (2/2 επ.).

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Κυριάρχησαν τα «αετόπουλα»

Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ με 12 γκολ του Σεμλίκου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σπουδαία νίκη πέτυχαν οι παίδες χάντμπολ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας της ΧΑΝΘ με 17-30, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της ΕΣΧΘ.

Οι παίκτες του Δικεφάλου έδειξαν από νωρίς την αγωνιστική τους υπεροχή, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα, το οποίο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφτασε σε διψήφια επίπεδα, 4-14. Παρόμοια ήταν η εικόνα και του δευτέρου ημιχρόνου, με τους «ασπρόμαυρους» να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την διαφορά, φτάνοντας στη νίκη με 17-30.

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 2-6, 2-8, 2-9, 4-11, 4-14 (ημχ.), 6-18, 10-22, 11-25, 13-25, 14-26, 17-30

ΠΑΟΚ (Παλάσκας): Κοβάνης 4, Παγιαννίδης 1, Παπαστεφάνου, Συμεωνίδης 2, Στανκίδης 6, Ήτζιος, Τουρλής 5, Σεμλίκος 12, Σαβουλίδης, Τσάμης, Βιλντίρης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Η επιστροφή και το μήνυμα του Μασλαρινού

Τι δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος των ακαδημιών του ΠΑΟΚ μετά την επιτυχία των κορασίδων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με επιβλητικές νίκες απέναντι στους αντιπάλους τους οι κορασίδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ κατέκτησαν πριν λίγες ημέρες το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα «ασπρόμαυρα» τμήματα υποδομής.

Ο Βασίλης Μασλαρινός, που εδώ και 1,5 μήνα έχει αναλάβει χρέη τεχνικού συμβούλου, αναφέρθηκε στην επιτυχία αυτή, λέγοντας:

«Είμαι εδώ μόλις 1,5 μήνα, δεν θα μπορούσα να πω όχι στην πρόταση που μου έκαναν ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο Κοσμάς Δάγκουλας και γενικότερα ο Α.Σ. ΠΑΟΚ. Είμαι εδώ για να βοηθήσω, με όποιον τρόπο μπορώ, μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα.

Τα παιδιά όσο τα ζω, ξέρω ότι κάνουν τρομερή δουλειά με τον προπονητή, Ευριπίδη Μελετιάδη, και την βοηθό, Σοφία Καμπίτση. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε σε αυτό το οποίο είμαστε συνηθισμένοι να κάνουμε.

Πολλά χρόνια τα τμήματα υποδομής φέρνουν πρωταθλήματα. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να δούμε αυτά τα παιδιά και στην πρώτη ομάδα.

Υγεία να έχουμε, κάναμε σήμερα ένα βήμα, έχουμε μπροστά μας το Πανελλήνιο, όπου τα παιδιά και οι προπονητές θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πελεκίδης: «Η νίκη μετράει, πάμε για το 2-0»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ για την εικόνα της ομάδας του στο ματς με την Πυλαία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έστω και δύσκολα η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ κέρδισε με 28-27 τον ΑΕΣΧ Πυλαίας και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά των playoffs του πρωταθλήματος.

Την Κυριακή στις 14:00 ο Δικέφαλος θέλει να πάρει τη δεύτερη νίκη και παράλληλα την πρόκριση στους τελικούς.

Ο Δημήτρης Πελεκίδης δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της Πυλαίας. Ήταν πολύ ανταγωνιστική και στις δύο πλευρές του γηπέδου, δεν άφησε το παιχνίδι σε καμία στιγμή του αγώνα.

Μάλιστα στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν μπροστά στο σκορ. Επί της ουσίας εμείς την κυνηγούσαμε στο σκορ. Αυτό που μας έδωσε σήμερα την νίκη έχει να κάνει και με το βάθος του πάγκου που έχουμε, με την εμπειρία μας καθώς και το μέταλλο που βγάζει η ομάδα σε αυτά τα παιχνίδια.

Κάποιες φορές επειδή εμείς βιαζόμαστε να τελειώσουμε κάποια πράγματα, κάναμε πολλά λάθη και αν θυμάμαι καλά στο 15λεπτο είχαμε επτά λάθη. Αυτό μας δημιουργεί μία αναστάτωση στο κεφάλι μας.

Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα όταν ηρεμεί βρίσκει πάλι το τρόπο να επανέλθει. Από την άμυνα ξεκινάνε όλα. Δεν είμασταν σήμερα καλοί πίσω, το μαρτυράει και το σκορ τα 27 γκολ που φάγαμε. Δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα. Δεν ήμασταν καλοί στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Είχαμε διαστήματα που παίξαμε καλά. Για αυτό και το ματς πήγε τόσο κοντά. Όσον αφορά το κομμάτι των επαφών, γιατί η Πυλαία είναι μία ομάδα που έχει πολύ καλή ροή, έχει πολύ καλό πασάρισμα αν δεν τελειώσουν οι φάσεις, είναι λογικό ότι θα βρουν και εύκολες ρίψεις όπως και βρήκανε. Παρόλα αυτά η νίκη μετράει.

Θέλουμε άλλη μία νίκη να περάσουμε στους τελικούς. Αυτός είναι ο στόχος μας. Θα προετοιμαστούμε για το ματς της Κυριακής να κάνουμε το 2-0 και να περάσουμε στους τελικούς που είναι και ο στόχος μας».

Από την πλευρά της η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Μπάρμπαρα Μπροκάρντο, σχολίασε:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, κάτι το οποίο γνωρίζαμε από την αρχή. Η Πυλαία είναι μία ομάδα η οποία μάχεται. Κάναμε την δουλειά μας, την Κυριακή έχουμε την δεύτερη μάχη, η οποία ελπίζω να πάει όπως πρέπει και να προκριθούμε στους τελικούς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ