Connect with us

ΑΣ

Έβαλε 60 γκολ και προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ!

Με ευρεία νίκη σφράγισε το εισιτήριο ο Δικέφαλος

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Έβαλε 60 γκολ και προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ!

Σε περίπατο, όπως αναμενόταν, μετέτρεψε τη νοκ άουτ αναμέτρηση για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ορφέα Κατερίνης η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ.

Με το ευρύ σκορ 17-60 (ημίχρονο 6-30) οι νταμπλούχες Ελλάδας σφράγισαν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του κυπέλλου εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν σε νοκ άουτ αναμέτρηση τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο κλειστό της Μίκρας στις 21/12.

Η διαφορά εκτοξεύθηκε από νωρίς (3-13 με την Αμβροσιάδου) και αργότερα (5-25) με την Μποριζόφσκα, με το πρώτο μέρος να κλείνει στο 6-30 υπέρ των «ασπρόμαυρων».

Ο ΠΑΟΚ έριξε για λίγο ρυθμό και οι γηπεδούχες βρήκαν κάποια γκολ (11-37), αλλά και πάλι η διαφορά ανέβηκε (13-43 με τη Σεβδίλη) και (16-46 με την Αμβροσιάδου). Το τελικό 17-60 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Πλέον, ο Δικέφαλος στρέφει την προσοχή του στην ευρωπαϊκή ρεβάνς του Σαββάτου απέναντι στην πολωνική, KPR Gminy Kobierzyce, εκεί όπου καλείται να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση μετά την ήττα με 3 γκολ στο πρώτο παιχνίδι.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η δυναμική παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Κατερίνης, βοηθώντας τις παίκτριες του Δ. Πελεκίδη να φτάσουν στη νίκη – πρόκριση.

Τα πεντάλεπτα: 0-5, 2-9, 3-14, 4-18, 5-23, 6-30 (ημχ.), 6-34, 11-36, 13-40, 13-47, 16-53, 17-60

ΟΡΦΕΑΣ: Κακάνη 6, Χατζηαργυρίου, Ντόι 3, Γιουλοπούλου, Ζάχου 2, Λατολάρι 2, Ανανιάδου, Χριστοφορίδου 3, Τσακαουνίδου, Ασαρίδου, Δούκα 1, Παπαδοπούλου, Κιρτάτζε.

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 3, Μαυροσαββίδου 9, Μεντεσίδου 6, Σαμολαδά 16, Αμβροσιάδου 7, Καπρινιώτη, Σεβδίλη 5, Γκόμες 3, Ζενέλι 3, Μποριζόφσκα 5, Γκρμπάβτσεβιτς, Ριμπέιρο 2, Μπουράτο.

Διαιτητές: Βαγγελτζίκης- Κυριάκου, Δίλεπτα: 2-0, Πέναλτι: 2/2-2/3

Προημιτελική φάση (Τετάρτη 21/12/2022)

ΓΑΣ Καματερού – ΑΕΚ
ΑΕΣΧ Πυλαίας – ΠΑΟΚ
Αναγέννηση Άρτας –ΑΕΠ Πανόραμα
ΟΦΝ Ιωνίας- Αθηναϊκός

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Παράταση ή αντίο

Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟΚ σήμερα στο Μετς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τρίτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Volley League με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στο Μετς στις 19:00.

Οι «πράσινοι» προηγούνται με 2-0 στις νίκες και θέλουν ακόμη μία για να προκριθούν στους τελικούς.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ καλείται να «σπάσει» την έδρα του Παναθηναϊκού σήμερα και να μείνει ζωντανός φέρνοντας τη σειρά ξανά στη Θεσσαλονίκη για τέταρτο παιχνίδι την Πέμπτη.

Διαφορετικά, το σύνολο του Μιλενκόσκι αποχαιρετά τη σεζόν στο πρωτάθλημα και θα εστιάσει την προσοχή του στο Κύπελλο Ελλάδας και το League Cup.

Ο Παναθηναϊκός μετράει 4 νίκες σε ισάριθμες μονομαχίες με τον ΠΑΟΚ την εφετινή σεζόν.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του PAO TV με συνδρομή 5 ευρώ.

Ζωντανή ενημέρωση θα υπάρχει μέσω του PAOK24.

Στις 17:00 (ΕΡΤ3) σήμερα και ο τρίτος ημιτελικός μεταξύ Ολυμπιακού και Μίλων, με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 1-1.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Restart για Ρούσο

Επανέρχεται στη δράση ο Βέλγος ακραίος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Να αφήσει πίσω την ατυχία στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν και να κάνει το αγωνιστικό του restart επιχειρεί ο Τόμας Ρούσο.

Ο Βέλγος ακραίος ήρθε το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, όμως το ξεκίνημα της σεζόν υποβλήθηκε χειρουργική επέμβαση καθώς δεν μπορούσε να ξεπεράσει το πρόβλημα που «κουβαλούσε» στην πλάτη του.

Ο Δικέφαλος αναγκάστηκε να πορευτεί με τον Μένιο Κοκκινάκη ως ακραίο μέχρι να έρθει στην ομάδα ο Άξελ Τρούχτσεφ για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε.

Τελικά, ο Ρούσο μετά από αρκετούς μήνες αποθεραπείας βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και θα αγωνίζεται πλέον με τη φανέλα της Αλ Ιτιχάντ στη Σαουδική Αραβία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χατζηθεοδώρου: «Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν πανηγυρίζουμε»

Το… ταμείο από τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι και η συνέχεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σπουδαία εμφάνιση και σημαντικό διπλό του ΠΑΟΚ επί του Περιστερίου στην 3η αγωνιστική της Β' φάσης του πρωταθλήματος με τον Δικέφαλο να μένει στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Ο προπονητής των «ασπρόμαυρων» Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, τόνισε:

«Ήταν η πρώτη νίκη μας σε αυτή τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, πραγματικά έδωσαν συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις, διότι τόσο με τον Απόλλωνα, όσο και με τον Ολυμπιακό, είχαμε μία θετική παρουσία. Σήμερα πιστεύω ότι αποδώσαμε πολύ υψηλού επίπεδου πόλο, με πολύ σύνεση, πειθαρχία και δουλειά στο παιχνίδι μας. Εκμεταλλευτήκαμε τα όποια κενά του αντιπάλου, παίξαμε εξαιρετική άμυνα, και αξίζαμε δίκαια τη νίκη.

Δεν πανηγυρίζουμε, είμαστε ικανοποιημένοι, ήταν τρεις σημαντικοί βαθμοί στην πορεία μας να αποφύγουμε την διαδικασία των πλέι-ιν. Από κει και πέρα, να ξεκουραστούμε αυτές τις όμορφες μέρες με τις οικογένειες μας, και να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας την αρχή της επόμενης εβδομάδας για τον πολύ σημαντικό εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα η οποία έχει ίσους στόχους με εμάς, δηλαδή την αποφυγή του πλέι-ιν και την έξοδο στην Ευρώπη. Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται, διότι στόχος μας δεν είναι άλλος από τη νίκη.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, και καλή συνέχεια στο Περιστέρι, το οποίο είναι μία πολύ καλή ομάδα. Βήμα-βήμα προς το τέλος που θα κάνουμε το ταμείο και θα δούμε τι έχουμε πετύχει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ