Connect with us

ΑΣ

Βαρδαλή: «Ο ΠΑΟΚ έχει νοοτροπία νικητή»

Όσα δήλωσε η αρχηγός του ΠΑΟΚ, στον City of Primo 106,1

Ανέστης Παπιόπουλος

Βαρδαλή: «Ο ΠΑΟΚ έχει νοοτροπία νικητή»

Η Θωμαή Βαρδαλή, αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, φιλοξενήθηκε στον City of Primo 106,1 -με αφορμή την παρουσία της ομάδας στα βραβεία ΠΣΑΠΠ- και αναφέρθηκε τόσο σε αυτά, όσο και στην δουλειά που γίνεται στο γυναικείο ποδόσφαιρο και την εξέλιξη του, τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά σχολίασε:

Αισθάνεστε πλέον πρακτικά μέλη του ΠΣΑΠΠ;

«Φυσικά. Φέτος ο ΠΣΑΠΠ μας έκανε την τιμή και μας έχει βάλει στο καταστατικό του. Έχει αλλάξει και το όνομα και μας έχει συμπεριλάβει. Για μας είναι πολύ σημαντικό, γιατί ουσιαστικά γίνεται ένα βήμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να φτάσει τα πρότυπα της Ευρώπης. Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι οδεύουμε αργά προς τα εκεί. Στην Αμερική και σε κάποιες άλλες χώρες έχουν εξισώσει κατά κάποιον τρόπο τις αμοιβές ανδρών και γυναικών στο ποδόσφαιρο.»

«Απλώς σε αυτές τις χώρες κυρίως έχει να κάνει με το πόσο στηρίζεται το ποδόσφαιρο γυναικών. Για παράδειγμα τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια άνοδο στο ενδιαφέρον. Στην Ισπανία είδαμε σε αγώνα γυναικών, γήπεδο με 99 χιλιάδες κόσμο. Και δεν είναι το πιο δυνατό πρωτάθλημα. Εδώ έγινε ένα βήμα, θέλει πολλά να γίνουν ακόμα, αλλά τουλάχιστον όσο αφορά τον ΠΣΑΠΠ, μας συμπεριέλαβε στο καταστατικό του και μας στηρίζει.»

Θεωρείς ότι σε Ευρώπη και Ελλάδα άργησε η εξέλιξη του γυναικείου ποδοσφαίρου;

«Στην Ελλάδα ναι, και στην Ευρώπη αν εξαιρέσεις 1-2 χώρες, άργησε. Τώρα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια μαζική προσπάθεια εξέλιξης του.»

Πως εξηγείται ο ΠΑΟΚ να είναι τόσα χρόνια χωρίς ουσιαστικά αντίπαλο στην Ελλάδα;

«Το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια δυναμώνει. Εμείς δεν σταματάμε να εξελισσόμαστε σαν ομάδα. Ακόμη και όταν αλλάζει το ρόστερ, η νοοτροπία του συλλόγου μένει και σε αυτούς που έρχονται. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι δεν χαλαρώνουμε με ένα πρωτάθλημα ή ένα μεγάλο σκορ, όπως έγινε στο παιχνίδι με τον Άρη.»

Το ενδεχόμενο να γίνουν κάποια παιχνίδια στην Τούμπα για να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο;

«Έχουμε παίξει παλιότερα κάποια ευρωπαϊκά. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, λόγω των υποχρεώσεων της ανδρικής ομάδας, κάποια παιχνίδια συνέπιπταν ή έπαιζαν σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν μπορούσαμε να πάρουμε άδεια, για ευνόητους λόγους, όπως π.χ. η διατήρηση του αγωνιστικού χώρου.»

Η βράβευση από τον ΠΣΑΠΠ, αποτελεί δικαίωση για όσα έχετε κάνει;

«Σίγουρα αποτελεί δικαίωση. Ειδικά όταν ακούς από ονόματα όπως ο Ντέμης Νικολαΐδης ότι ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο των γυναικών δεν παίζεται, ή να το αναγνωρίζουν και οι υπόλοιπες ομάδες. Είναι σημαντική για εμάς η τιμής που μας κάνει ο ΠΣΑΠΠ. Θέλω να πιστεύω ότι θα βαρεθούν να μας βλέπουν.»

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Έφτασε τις 250 συμμετοχές ο αρχηγός!

Συνεχίζει να γράφει το κοντέρ για το Νικολαΐδη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τις 250 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ, έφτασε στο παιχνίδι κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας, ο αρχηγός της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ, Νίκος Νικολαΐδης.

Ο Νίκος Νικολαΐδης, σύμφωνα πάντα με την «Ασπρόμαυρη Βίβλο», συμπλήρωσε τις 250 συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο στήθος, στο νικηφόρο αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας με 28-20.

Έτσι. ο αρχηγός του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη τετράδα συμμετοχών στην ιστορία του τμήματος Χάντμπολ ανδρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Η ώρα της πρώτης μεγάλης μάχης του ΠΑΟΚ

Ομάδα και κόσμος δίνουν ραντεβού στη Μίκρα με στόχο την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 13:30, στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας 3, θα διεξαχθεί ο πρώτος προημιτελικός της Futsal League B', ανάμεσα στον ΠΑΟΚ mαteco και τον Κένταυρο.

Ο... δρόμος για την άνοδο στην Super League, το τμήματος Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ mαteco, ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη, εκεί όπου ο Δικέφαλος θέλει να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα πρόκρισης στο Final-4 του πρωταθλήματος.

Άπαντες στο τμήμα Ποδοσφαίρου Σάλας του Δικεφάλου, κάνουν ανοικτό κάλεσμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ, να δώσει δυναμικό παρών στην Μίκρα, στηρίζοντας την προσπάθεια των «ασπρόμαυρων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Με ελεύθερη είσοδο το ΠΑΟΚ – ΑΕΛ

Την Κυριακή στο γήπεδο των Νέων Επιβατών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο Δημοτικό Γήπεδο Νέων Επιβατών, θα διεξαχθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 16:00, ο αγώνας μεταξύ του ΠΑΟΚ Morris και της ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Α' Εθνικής.

Η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Οι παίκτριες του ΠΑΟΚ καλούν τον κόσμο της ομάδας στο πλευρό τους, ώστε να πανηγυρίσουν μαζί του ακόμα ένα τρίποντο, το οποίο θα τις φέρει πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ