Connect with us

ΑΣ

Στους κορυφαίους ο Ράπτης!

Διακρίθηκε ο Έλληνας ακραίος του ΠΑΟΚ

PAOK24

Στους κορυφαίους ο Ράπτης!

Ο Αλέξανδρος Ράπτης επιλέχθηκε στην κορυφαία επτάδα της 13ης αγωνιστικής της Volley League ανδρών, μετά την εμφάνιση του στην νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 κόντρα στον ΟΦΗ.

Η DREAM TEAM ΤΗΣ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Β ΦΑΣΗΣ VOLLEY LEAGUE 2022-23

MVP COLA: Ιερεζουέλο Ρέιντελ Αγκίρε (Κούβα) (πασαδόρος) (Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ)
Διαγώνιος: Νίκος Μίλης (Πήγασος Πολίχνης)
Κεντρικοί: Απόστολος Αρμενάκης (Πήγασος Πολίχνης), Μοχάμεντ Αλγκούλ (Λιβύη) (Άθλος Ορεστιάδας)
Λίμπερο: Δημήτρης Τζιάβρας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
Ακραίοι: Αλέξανδρος Ράπτης (Π.Α.Ο.Κ.), Πέδρο Μολίνα (Πουέρτο Ρίκο) (Α.Ο.Ν.Σ. Μίλωνας)
Πασαδόρος: Ιερεζουέλο Ρέιντελ Αγκίρε (Κούβα) (Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ)

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Θρίαμβος της Κεραμυδά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων ΑμεΑ

Η έφορος του τμήματος στίβου του ΠΑΟΚ επιστρέφει με τρία χρυσά μετάλλια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Βροχή» τα χρυσά μετάλλια σε δίσκο, ακόντιο και σφαίρα για την έφορο του τμήματος στίβου του ΠΑΟΚ, αλλά και αθλήτρια, πανελληνιονίκη και κάτοχο πανελληνίων και πανευρωπαϊκών ρεκόρ Τάνια Κεραμυδά στο 1ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ που ολοκληρώθηκε στο Jesolo της Ιταλίας.

Η Λοχίας (ΠΖ) του Στρατού Ξηράς Τάνια Κεραμυδά, μάλιστα, ήταν η μοναδική από τις Ένοπλες Δυνάμεις που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Στίβου του CISM για παρααθλητές.

«Είμαι ενθουσιασμένη και πολύ συγκινημένη. Το να σε επιλέγουν και να σε εμπιστεύονται να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου και τη σημαία σου σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι τεράστια τιμή και ευθύνη. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα για την υπηρεσία μου και για την Ελλάδα μου για να ανταποδώσω με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη αυτή. Αφιερωμένα στη χώρα μου και τα τρία χρυσά μετάλλια! Θέλω όλοι να θυμούνται ότι όσες δυσκολίες κι αν έρθουν, είτε μικρές είτε μεγάλες, δεν πρέπει ποτέ να παρατούν την προσπάθεια τους. Με τη βοήθεια του Θεού, με ταπεινότητα και πολλή δουλειά, η προσπάθεια για πιο μακριά συνεχίζεται. Η ζωή είναι πάντα μια προσωπική επανάσταση, να μην τα παρατάτε ποτέ!», καταλήγει στη δήλωσή της η Τάνια Κεραμυδά και παράλληλα δίνει θερμά συγχαρητήρια στον χρυσό Ανθυπαστυνόμο της ΕΛΑΣ Φώτιο Ντίμερη που ήταν ο έτερος παρααθλητής που συμμετείχε στους αγώνες.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τάνια Κεραμυδά κατέχει στον Ακοντισμό (F57) ευρωπαϊκό ρεκόρ (2023) και 2η σε παγκόσμιο επίπεδο επίδοση, ενώ είναι τέσσερις φορές χρυσή πανελληνιονίκης και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ (2020,2021,2022, 2023). Νέο πανελλήνιο ρεκόρ κατάφερε να σημειώσει ήδη φέτος (2024) στη νέα της κατηγορία στο ακόντιο F56 και η βολή της, μάλιστα, στα 19,83μ., της εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο (17-25), στο Κόμπε της Ιαπωνίας. Νέο πανελλήνιο ρεκόρ (2024) σημείωσε και στη Δισκοβολία, στην οποία έχει αναδειχθεί δύο φορές 1η Πανελληνιονίκης (2022, 2023). Επιπλέον είναι 1η Πανελληνιονίκης στη Σφαιροβολία F57 (2022, 2023), ενώ αγωνίστηκε και στα 100μ. όπου κατετάγη επίσης 1η Πανελληνιονίκης το 2020 και το 2021.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Νίκη με… στυλ ΠΑΟΚ!

Με το γνωστό του μοτίβο ο Δικέφαλος… ξεμπέρδεψε με Πυλαία και πάει στον «τελικό» του Άργους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άλλο ένα δίποντο στο... σακούλι για την ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ που επικράτησε στη Μίκρα του ΑΕΣΧ Πυλαίας με 28-20 για την 20η αγωνιστική της Handball Premier.

Ο Δικέφαλος, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας, παραμένει στην 3η θέση ανεβαίνοντας πλέον στους 29 βαθμούς.

Για το σύνολο του Στ. Σεϊρεκίδη ακολουθεί ένα κομβικό παιχνίδι στο Άργος απέναντι στο Διομήδη το Σάββατο στις 16:00.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να αρχίζει να ισορροπεί την κατάσταση, να ανατρέπει το σκορ και να πηγαίνει μπροστά στα αποδυτήρια με 14-11.

Οι «ασπρόμαυροι» στο δεύτερο μέρος ήταν πρωταγωνιστές από τα πρώτα λεπτά όταν και άνοιξαν τη ψαλίδα βρίσκοντας εύκολα γκολ στον αιφνιδιασμό, ενώ «έσφιξαν» και την άμυνά τους.

Το τελικό 28-20 «σφράγισε» τη νίκη του ΠΑΟΚ.

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 3-5, 7-7, 8-8, 10-9, 14-11 (ημχ.) 16-13, 20-15, 21-15, 23-16, 26-18, 28-20

ΠΑΟΚ (Σεϊρεκίδης): Γκίγκοφ, Ελευθεριάδης 4, Τσαμουρίδης, Παπαγεωργίου 2, Νικολαϊδης, Παπάζογλου Θ. 7, Κουκμίσης Κ. 1, Παπάζογλου Λ., Τσαναξίδης 4, Χατζίδης, Κουκμίσης Ν., Μπάτζιος, Καλόμοιρος 2, Δάιος, Ρανσάνς 2, Τζωρτζίνης 6.

ΠΥΛΑΙΑ (Ανανιάδης): Μοϊσίλιεφ, Παλάσκας, Θ. Αντωνιάδης 2, Ντάνουλετ, Τσορτέκης 3, Ορφανουδάκης, Βαρδάκας, Μπίλιας 1, Αλεξανδρίδης 4, Καβουσανάκης, Καραγκιοζόπουλος 3, Κυριακίδης 4, Δ. Τριανταφυλλίδης 3, Ν. Αντωνιάδης, Γαβανάς, Τζέλη.

Διαιτητές: Νάσκος- Χαρίτσος, Δίλεπτα: 1-1, Πέναλτι: 0/0-3/3

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Τερζής: «Έχω πολλά παράπονα από τις παίκτριες μου…»

Τι είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ μετά την ήττα από την ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την ήττα με 0-3 σετ στο PAOK Sports Arena γνώρισε από την ΑΕΚ η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών των playoffs της Volley League.

Πλέον, οι «ασπρόμαυρες» αναζητούν νίκη με 0-3 ή 1-3 σετ στην έδρα της ΑΕΚ το Σάββατο για να στείλουν την ρεβάνς σε χρυσό σετ.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Θάνος Τερζής δήλωσε:

«Κάναμε ένα κάκιστο παιχνίδι. Το 2ο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά η ΑΕΚ μας έδωσε το δικαίωμα να μπούμε στο σετ.

Δεν ακολουθήσαμε το παιχνίδι εξ' αρχής.

Έχω πολλά παράπονα από τις παίκτριες μου. Δεν ακολούθησαν μεγάλο μέρος της τακτικής, αλλά και για τη διάθεση την οποία έδειξαν. Δεν παρατάς ποτέ ένα παιχνίδι που κρίνει πρόκριση στα ημιτελικά, αλλά και γενικότερα για τον τρόπο που αντιμετώπισαν το παιχνίδι.

Θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες μας. Το σύστημα διεξαγωγής μας έδινε το πλεονέκτημα να έχουμε το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας. Το είπα στις παίκτριες μου πόσο σημαντικό είναι, αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε καθόλου. Θα πάμε στην Αθήνα για το καλύτερο δυνατό και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο χρυσό σετ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ