Connect with us

ΑΣ

Το άφησε στη μέση

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε για την απόλυτη ανατροπή στο Ρέντη, αλλά δεν τα κατάφερε

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Το άφησε στη μέση

Την ήττα με 3-2 σετ γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο Ρέντη από τον Ολυμπιακό για την 19η αγωνιστική της Volley League γυναικών.

Ο Δικέφαλος πάλεψε για την απόλυτη ανατροπή καθώς από 2-0 ισοφάρισε στο 2-2, όμως στο τάι μπρέικ οι λεπτομέρειες ήταν υπέρ των γηπεδούχων που έφτασαν στη νίκη.

Το σύνολο του Φενόλιο δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, κόντρα μάλιστα στις «ερυθρόλευκες» των αρκετών απουσιών.

Οι «ασπρόμαυρες» παραμένουν πρώτες έχοντας πλέον 50 βαθμούς, αλλά βλέπουν τις… διώκτριές τους να μειώνουν τη διαφορά, καθώς η ΑΕΚ έχει 48 και ο Παναθηναϊκός 46, με τον Ολυμπιακό να είναι τέταρτος με 43.

Μετά από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα, οι γηπεδούχες χτύπησαν με το μπλοκ και το σερβίς για να προηγηθούν με 15-10. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με Πολυνοπούλου, Στράντζαλη και ισοφάρισε (17-17), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς οι «ερυθρόλευκες» βρήκαν ξανά τις λύσεις για να πάρουν διαφορά και με 25-19  να κάνουν το 1-0 στα σετ.

Ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό του ξεκίνημα στο δεύτερο σετ (9-13) και με συνεχόμενες κακές υποδοχές επέτρεψε στις γηπεδούχες να τρέξουν 10-0 σερί και να περάσουν μπροστά με 19-13. Η Ηλιοπούλου που πέρασε αντί της Βεργίδου πίεσε με τα σερβίς της και ο Δικέφαλος μείωσε (22-18) χωρίς όμως μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω καθώς οι «ερυθρόλευκες» με 25-19 έκαναν το 2-0.

Ίδιο σκηνικό και στο τρίτο σετ με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει με Ηλιοπούλου και να μπαίνει μπροστά με 7-10, αλλά να βλέπει τις γηπεδούχες να προσπερνούν ξανά με 15-12. Με Μπλάνκο, Πολυνοπούλου, Κρολ ο Δικέφαλος επέστρεψε και προηγήθηκε εκ νέου με 18-20 και 19-22 με την Στράντζαλη. Οι «ερυθρόλευκες» απάντησαν με σερί και το 20-23 έγινε 23-23. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο σετ μπολ με Στράντζαλη (23-24), αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε (24-24). Το σετ κρίθηκε σε… παράταση-θρίλερ με διαδοχικές εναλλαγές στο προβάδισμα. Τελικά οι «ασπρόμαυρες» ήταν αυτές που χαμογέλασαν καθώς με την Στράντζαλη και λάθος των γηπεδούχων έφτασαν στο 28-30 και μείωσαν σε 2-1.

Καλύτερη εκκίνηση από τον ΠΑΟΚ και στο τέταρτο σετ (5-9) με Κάφρεϊ, με τον Δικέφαλο να κυριαρχεί με την Στράντζαλη και να «εκτοξεύει» τη διαφορά (8-18). Ανήμπορος να αντιδράσει ο Ολυμπιακός με τις «ασπρόμαυρες» να προηγούνται ακόμα και με 9-24 και να φτάνουν λίγο μετά στο 11-25 και να ισοφαρίζουν 2-2 στα σετ.

Μετά το 3-3 στο ξεκίνημα του πέμπτου σετ, οι γηπεδούχες πήραν προβάδισμα (9-5) με Τσιτσιγιάννη, Γουίντερς. Με Πολυνοπούλου η αντίδραση του ΠΑΟΚ (10-9). Οι «ερυθρόλευκες» σε κρίσιμο σημείο είχαν τις λύσεις από το σερβίς τους και με 15-11 πήραν τη νίκη με 3-2 σετ.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να αφήσει πίσω του το συγκεκριμένο παιχνίδι και να στρέψει το βλέμμα του στον πρώτο τίτλο της σεζόν καθώς την Παρασκευή και το Σάββατο είναι προγραμματισμένο στην Άρτα το Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «ασπρόμαυρες» αντιμετωπίζουν την Παρασκευή την ΑΕΚ, ενώ στον άλλο ημιτελικό θα παίξουν ο Παναθηναϊκός με τον ΑΟ Θήρας.

Τα σετ: 25-19, 25-19, 28-30, 11-25, 15-11.

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 4 άσσους, 66 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν από 4 άσσους, 63 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Λορέντζο Μιτσέλι): Εμμανουηλίδου 12 (4/11 επ., 1 άσσος, 7 μπλοκ), Γουίντερς 21 (21/52 επ., 48% υπ. – 28% άριστες), Λαμπρούση 8 (6/12 επ., 2 μπλοκ), Τσιτσιγιάννη 16 (11/34 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Καράρο 3 (2/7 επ., 1 άσσος), Γενιτσαρίδη 22 (21/51 επ., 1 μπλοκ, 39% υπ. – 22% άριστες) / Κοσμά (λ, 53% υπ. – 30% άριστες), Γιώτα, Τοντάι 1 (1/4 επ.), Ζαφειρίου.

Π.Α.Ο.Κ. (Μάρκο Φενόλιο): Πολυνοπούλου 13 (8/8 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Κρολ 21 (19/61 επ., 2 μπλοκ), Στράντζαλη 21 (20/44 επ., 1 άσσος, 75% υπ. – 50% άριστες), Βεργίδου 1 (1/1 επ.), Κάφρεϊ 11 (10/27 επ., 1 άσσος, 41% υπ. – 23% άριστες), Μπλάνκο 10 (4/13 επ., 6 μπλοκ) / Ξανθοπούλου (λ, 44% υπ. – 27% άριστες), Ηλιοπούλου 2 (1/1 επ., 1 άσσος), Μερτέκη, Λιάγκη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Πήρε το τρίποντο που ήθελε!

Ο ΠΑΟΚ «λύγισε» τα Χανιά στο Ποσειδώνιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Εντός έδρας νίκη για τη γυναικεία ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ που επικράτησε με 11-10 του ΝΟ Χανίων για την 16η αγωνιστική της Α1.

Μια νίκη που κρατάει τον Δικέφαλο σε τροχιά 8άδας καθώς οι «ασπρόμαυρες» ανέβηκαν στους 16 βαθμούς και μπορεί να σκαρφαλώσουν ακόμη και στην 7η θέση.

Το σύνολο της Χρύσας Χατζέλλη στρέφει την προσοχή του στο εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο το Σάββατο 6/4 για την 17η αγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς τις Φραγκιά και Ντάσιου.

Ο Δικέφαλος κατάφερε να προηγηθεί με 6-1 στο πρώτο δεκάλεπτο, με τις φιλοξενούμενες να μειώνουν στη δεύτερη περίοδο, αλλά τον ΠΑΟΚ να παραμένει μπροστά με 8-5 στην ανάπαυλα.

Με νύχια και με δόντια οι «ασπρόμαυρες» κράτησαν το προβάδισμα και στο τρίτο οκτάλεπτο (9-7) και παρά την πίεση που δέχτηκαν από τις αντιπάλου τους, κατάφεραν να φτάσουν στη σπουδαία επικράτηση με 11-10.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 2-4, 1-2, 2-3

ΠΑΟΚ (Χρύσα Χατζέλλη): Γκανγκλ, Μπίκου 4, Παρασκευοπούλου, Τζελεπη, Ταυρίδου, Χρονοπούλου, Γραικού 1, Γιαμπασάκου, Φλώρου, Ντόνα-Τσιάκα 4 , Κοντονή 2, Νιαρχάκου , Σύκα-Λεριώτη, Κολτσίδα, Χριστοφορίδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Νίκη πάση θυσία!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα στη Μίκρα τον ΑΕΣΧ Πυλαίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

20η αγωνιστική της Handball Premier με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται σήμερα στις 19:30 τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα.

Ο Δικέφαλος αναζητά οπωσδήποτε τη νίκη για να διατηρηθεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα κλείσει με δύο δύσκολες αναμετρήσεις κόντρα σε Διομήδη Άργους (εκτός έδρας) και Ολυμπιακό (εντός έδρας).

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν 27 βαθμούς, ενώ από την άλλη πλευρά ο ΑΕΣΧ Πυλαίας είναι στην 7η θέση με 14.

Άπαντες στο τμήμα χάντμπολ ανδρών του ΠΑΟΚ, κάνουν ανοικτό κάλεσμα στον κόσμο, να δώσει δυναμικό παρών στο Γήπεδο Μίκρας, στηρίζοντας την προσπάθεια των παικτών του Δικεφάλου, ενόψει και της παρουσίας τους στο Final-4 Κυπέλλου στην Χαλκίδα στις 6-7 Απριλίου.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του AC PAOK TV στο YouTube.

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Τάσος Τσαμουρίδης, σχολίασε:

«Όπως κάθε παιχνίδι, έτσι και αυτό μπορεί να κρύβει δυσκολίες. Εμείς από την πλευρά μας, είμαστε 100% έτοιμοι για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και να συνεχίσουμε το σερί των νικών, καθώς έρχεται δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο».

https://www.youtube.com/watch?v=qFACTKj0wvw

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Ψάχνοντας… χριστουγεννιάτικο θαύμα στα τέλη Μαρτίου

Σήμερα η πρώτη μάχη του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στα playoffs με… οδηγό το ματς της 24ης Δεκεμβρίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ώρα playoffs στη Volley League γυναικών με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την ΑΕΚ σήμερα στις 19:00 στο PAOK Sports Arena στην πρώτη μάχη των δύο ομάδων με φόντο την πρόκριση στην τετράδα.

Οι «ασπρόμαυρες» μετά την ήττα τους από την Ένωση πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα τερμάτισαν στην 6η θέση και έτσι οι «κιτρινόμαυρες» παίρνοντας την 3η θέση βρέθηκαν στο δρόμο τους στα προημιτελικά των playoffs.

Το σύνολο του Θάνου Τερζή αναζητά μια εμφάνιση όμοια με εκείνη που είχε κάνει απέναντι στην ΑΕΚ στις 24 Δεκεμβρίου στο «Παλατάκι» όταν είχε «σκορπίσει» την Ένωση με 3-0, με στόχο να πάει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ρεβάνς του Σαββάτου.

Παίκτριες και τεχνικό τιμ καλούν τον κόσμο στο PAOK Sports Arena, με τα εισιτήρια να κοστίζουν 5 και 10 ευρώ.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί αποκλειστικά μέσω του AC PAOK TV στο YouTube, έναντι συνδρομής 4,99 ευρώ το μήνα.

Ζωντανή ενημέρωση θα υπάρχει μέσω του PAOK24.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Θάνος Τερζής, τόνισε:

«Τα playoffs είναι σαν ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η προσήλωση στον στόχο και η συγκέντρωση στην διάρκεια του παιχνιδιού. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και παράλληλα μία ευκαιρία για νίκη στην έδρα μας. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για τη νίκη».

Η λίμπερο του ΠΑΟΚ, Μαρτίνα Ξανθοπούλου, σχολίασε:

«Έχουμε φτάσει στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν. Τα playoffs για εμένα είναι ένα καινούργιο πρωτάθλημα, καθώς πρόκειται για διαφορετικής προσέγγισης παιχνίδια. Είναι πολύ σημαντικό το ότι παίζουμε το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας, πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Πρέπει να παίξουμε σωστά, πιστεύω ότι προετοιμαζόμαστε πολύ σωστά γι' αυτό το παιχνίδι. Είμαι σίγουρη ότι όλη η ομάδα θα δώσει το 100% για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Το σύστημα διεξαγωγής

Στην περίπτωση που και τα δύο διαγωνιζόμενα Σωματεία έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και 0 βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ).

Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα θα διεξάγεται «Χρυσό Σετ -Golden set» στους δεκαπέντε (15) πόντους με απαραίτητη διαφορά δύο πόντων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ