Connect with us

ΑΣ

Έμεινε ζωντανός και πάει για την ισοφάριση!

Με τριάδα – φωτιά ο ΠΑΟΚ κέρδισε τα Χανιά στο «Παλατάκι»

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Έμεινε ζωντανός και πάει για την ισοφάριση!

Ζωντανή στη μάχη των πλέι-οφ παραμένει η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ που επικράτησε την Τετάρτη με 83-73 του ΟΑ Χανίων στο «Παλατάκι» για τα παιχνίδια κατάταξης της Α1.

Ο Δικέφαλος μπήκε στη σειρά με την πλάτη στον τοίχο, καθώς έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά η κρητική ομάδα «κουβαλάει» τις νίκες από την κανονική διάρκεια και έτσι οι μεταξύ τους αναμετρήσεις ξεκίνησαν από το 0-2 και κρίνονται στις τρεις νίκες.

Πλέον, τα κορίτσια του Αγγελίδη θα ταξιδέψουν στην Κρήτη την Κυριακή με στόχο την ισοφάριση ώστε να φέρουν και πάλι τη σειρά στη Θεσσαλονίκη.

Για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Καρλάφτη, Ουίλσον, Ουίλιαμς που «κουβάλησαν» επιθετικά τον Δικέφαλο, που στερήθηκε των υπηρεσιών της Κολλάτου.

Όλα όσα έγιναν στον αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ, έχοντας να διαχειριστεί την απουσία της Ευγενίας Κολλάτου, παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Κιλαζίδου, Τζετ-Ουίλσον, Καρλάφτη, Ουίλιαμς και Πέρι.

Δυναμικά μπήκε ο ΠΑΟΚ στην πρώτη περίοδο, και με επιθετική ποικιλία όσον αφορά στο σκοράρισμα των προσώπων, πήρε διαφορά ασφαλείας, 12-4, αναγκάζοντας τον προπονητή των Χανίων σε τάιμ-άουτ. Η συνέχεια ήταν ίδια, ο Δικέφαλος διατηρούσε την διαφορά που «έχτισε» από την αρχή, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 18-12.

Μ’ ένα ξέσπασμα στην αρχή του δευτέρου δεκάλεπτου με επιμέρους σκορ 9-2, ο ΠΑΟΚ αύξησε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα, 27-14. Με επιθετικές απειλές τις Καρλάφτη, Τζετ-Ουίλσον και Ουίλιαμς, ο Δικέφαλος συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, παίζοντας συνολικά και καλή άμυνα. Με την διαφορά να συνεχίζει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, το πρώτο μέρος τελείωσε με τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 15, 41-26.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Δικέφαλος συνέχισε να στηρίζεται επιθετικά στις Καρλάφτη και Τζετ-Ουίλσον, παίρνοντας παράλληλα σημαντικές βοήθειες από τις ψηλές του, Πέρι και Ουίλιαμς. Η διαφορά συνέχισε να παραμένει σε διψήφια επίπεδα, ενώ με βολές της Καρλάφτη έφτασε στην μέγιστη τιμή της, 52-34. Σ’ εκείνο τη σημείο οι φιλοξενούμενες έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν στο σκορ, μέχρι και το τελικό για το τρίτο δεκάλεπτο 58-47.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η διαφορά παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, με την Τζετ-Ουίλσον να ηγείται επιθετικά, 61-54. Μετά από εκείνο το σημείο, τα Χανιά έβγαλαν αντίδραση μειώνοντας το σκορ σταδιακά, μετατρέποντας το παιχνίδι σε «ντέρμπι», 65-60. Ο Δικέφαλος δεν έχασε την ψυχραιμία, διατηρώντας το προβάδισμα σε όλο το διάστημα. Ο ΟΑ μείωσε μέχρι στο καλάθι, 70-68. Με «κρεσέντο» της Καρλάφτη η διαφορά αυξήθηκε, 75-68, ενώ η Ουίλιαμς έδωσε το μαξιλαράκι ασφαλείας, 77-68. Η διαφορά αυτή ήταν καταδικαστική για τις «Κρητικές», με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 83-73.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Άγγελου Αγγελίδη, την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 14:00, εκτός έδρας, κόντρα στον ΟΑ Χανίων, για το Game 2 της σειράς.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 41-26, 58-47

ΠΑΟΚ (Αγγελίδης): Κιλαζίδου 8, Κιολέογλου, Στεφανάκη, Κατσαμούρη 2, Μινοβγίδου, Τόγια, Ουίλιαμς 15, Τζετ-Ουίλσον 24(2), Καρλάφτη 26(2), Πέρι 5, Πολυμέρου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Παπαδόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ το έχει στο DNA του να πρωταγωνιστεί»

Όσα είπε ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι πανηγυρισμοί δεν έχουν κοπάσει στις τάξεις του τμήματος ποδοσφαίρου σάλας του ΠΑΟΚ που στην παρθενική του χρονιά κατέκτησε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αλλά πανηγύρισε και το πρωτάθλημα στη Futsal League 2.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, σχολίασε:

«Μία πολύ δύσκολη χρονιά από την αρχή, έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μεγαλύτερη χαρά νιώθω που αυτά τα παιδιά πήραν αυτό το πρωτάθλημα, τα οποία από το μηδέν ξεκίνησαν, παράτησαν τα πάντα, έδωσαν το 1000% από την ζωή τους, και τώρα βλέπω την χαρά στα πρόσωπα τους.

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, από το να πρωταγωνιστεί όπου παίζει. Είναι το DNA αυτής της ομάδας, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να διεκδικεί, τα πάντα, σε οποιοδήποτε άθλημα το οποίο παίζει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Νικητής ο ΠΑΟΚ σε τουρνουά με ιδιαίτερη σημασία

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν όλες οι παίκτριες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο 2ο τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών κατά της βίας, συμμετείχε ο ΠΑΟΚ Β', φτάνοντας μάλιστα και στην κατάκτησή του.

Το τουρνουά διοργανώθηκε από τον ΠΑΣ Λαμίας, και μαζί με τον ΠΑΟΚ Β' και τους διοργανωτές συμμετείχαν και οι Πιερίδες Μούσες και ΓΠΟ Γιάννινα.

Ο Δικέφαλος πέτυχε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, επικρατώντας του ΓΠΟ Γιάννινα με 2-0, των Μουσών με 2-0, και τον ΠΑΣ Λαμία με 4-0.

Καλύτερη παίκτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η αθλήτρια του ΠΑΟΚ Β', Φωτεινή Μπουρονίκου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Κυριάρχησαν τα «αετόπουλα»

Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ με 12 γκολ του Σεμλίκου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σπουδαία νίκη πέτυχαν οι παίδες χάντμπολ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας της ΧΑΝΘ με 17-30, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της ΕΣΧΘ.

Οι παίκτες του Δικεφάλου έδειξαν από νωρίς την αγωνιστική τους υπεροχή, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα, το οποίο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφτασε σε διψήφια επίπεδα, 4-14. Παρόμοια ήταν η εικόνα και του δευτέρου ημιχρόνου, με τους «ασπρόμαυρους» να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την διαφορά, φτάνοντας στη νίκη με 17-30.

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 2-6, 2-8, 2-9, 4-11, 4-14 (ημχ.), 6-18, 10-22, 11-25, 13-25, 14-26, 17-30

ΠΑΟΚ (Παλάσκας): Κοβάνης 4, Παγιαννίδης 1, Παπαστεφάνου, Συμεωνίδης 2, Στανκίδης 6, Ήτζιος, Τουρλής 5, Σεμλίκος 12, Σαβουλίδης, Τσάμης, Βιλντίρης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ