Connect with us

ΑΣ

ΜΕΓΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ «πάτησε» με ανατροπή και ψυχή τον Ολυμπιακό και σήκωσε το κύπελλο στην Καλαμάτα

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

ΜΕΓΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΑΟΚ!

Θρίαμβος της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ στο Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας στην Καλαμάτα με τον Δικέφαλο να επικρατεί στον τελικό με 1-3 σετ τον Ολυμπιακό και να πανηγυρίζει την κατάκτηση του 5ου τροπαίου του στο συγκεκριμένο θεσμό και του 4ου σερί!

Μπορεί οι ασπρόμαυροι να έμειναν πίσω στο σκορ, όμως η συνέχεια του τελικού είχε την υπογραφή των παικτών του Γιόσκο Μιλενκόσκι που έκαναν… κουδούνια τους ερυθρόλευκους για να φτάσουν στην πανηγυρική κατάκτηση του κυπέλλου!

«Τρακαρισμένο» ξεκίνημα στο πρώτο σετ για ΠΑΟΚ που πιέστηκε από το αντίπαλο σερβίς με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με 13-8 και τον Μιλενκόσκι να παίρνει γρήγορα τα δύο τάιμ άουτ που είχε στη διάθεσή του. Η εικόνα των ασπρόμαυρων δεν άλλαξε και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να ξεφύγει με 20-12. Με τον Βουλκίδη ο Δικέφαλος προσπαθούσε να κρατήσει επαφή (22-17), αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που με 25-18 έκαναν το 1-0 στα σετ.

Με ανεβασμένους Ράπτη, Ουόλς ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 6-11 στο δεύτερο σετ. Έχοντας ρυθμό, ψυχολογία και λύσεις ο Δικέφαλος ανέβασε τη διαφορά (13-21). Οι ερυθρόλευκοι μείωσαν με το μπλοκ τους (18-22), αλλά με υπογραφή Ράπτη οι ασπρόμαυροι έφτασαν στο 20-25 και ισοφάρισαν 1-1 στα σετ.

Με πρωταγωνιστή τον Στερν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 15-11 στο τρίτο σετ. Με Ράπτη ο ΠΑΟΚ επέστρεψε και από το 18-14 ισοφάρισε σε 19-19 και εν συνεχεία προσπέρασε με τα μπλοκ του για το 20-22. Επιβλητικός ο Δικέφαλος στη συνέχεια με τον Έλληνα ακραίο και τα… μαγικά του Ουόλς για το 21-25 και το προβάδισμα με 1-2 στα σετ.

«Εκρηκτικό» ξεκίνημα ΠΑΟΚ στο τέταρτο σετ με 1-6 και αργότερα με 6-12 με τα συνεχόμενα μπλοκ του. Το δίδυμο Ντεν Ντρις – Ράπτη διατηρούσε σταθερά μπροστά τον Δικέφαλο με 11-17. Ο Ολυμπιακός μείωσε στους τρεις (20-23), αλλά ο ΠΑΟΚ πήγε στο ματς μπολ (20-24). Με φιλέ σερβίς Σκριέντοφ έγινε το 21-24. Ο Βουλκίδης έβαλε τον επίλογο στον τελικό με το 21-25 και το 1-3 στα σετ που έστεψε τον Δικέφαλο πανάξιο κυπελλούχο Ελλάδας!

Τα σετ: 25-18, 20-25, 21-25, 21-25.

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 3 άσσους, 44 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων και του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν από 5 άσσους, 54 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Αλμπέρτο Τζουλιάνι): Παγένκ 10 (8/11 επ., 2 μπλοκ), Στερν 19 (17/37 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 9 (6/15 επ., 3 μπλοκ, 52% υπ. – 39% άριστες), Τράβιτσα 3 (1/2 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Λινάρδος 5 (4/7 επ., 1 μπλοκ), Ιντάλγκο 12 (8/26 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 33% υπ. – 24% άριστες) / Τζιάβρας (λ, 57% υπ. – 36% άριστες), Κομητούδης, Παπαγγελόπουλος, Ζουπάνι.

Π.Α.Ο.Κ. (Γιόσκο Μιλενκόσκι): Γιόρνα 2 (2/18 επ., 35% υπ. – 29% άριστες), Γουόλς 4 (3/3 επ., 1 άσσος), Βουλκίδης 11 (7/13 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Ράπτης 28 (25/33 επ., 3 άσσοι, 50% υπ. – 32% άριστες), Σκρέντου 8 (5/7 επ., 3 μπλοκ), Βαν Ντε Ντρις 16 (12/40 επ., 4 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 57% υπ. – 36% άριστες), Σωτηρίου, Τακουρίδης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

ΠΑΟΚ – Παναθλητικός Συκεών (Live Stream)

Ζωντανά ο τελικός του Final-4 στο πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΚΑΣΘ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΑΟΚ και Παναθλητικός Συκεών διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο παιχνίδι για τις θέσεις 1-2 στο πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΚΑΣΘ.

Ο Δικέφαλος έχει κερδίσει τα δύο προηγούμενα παιχνίδια απέναντι σε Αναγέννηση Νέα Ρυσίου και Άρη.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=q1YhmbPo0QY

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Mπράβο ρε μάγκες! (pics)

Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Νέων!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Νέων, το οποίο διεξήχθη στο Λουτράκι.

Με απολογισμό 19 μετάλλια, εκ των οποίων, εννέα χρυσά, τρία ασημένια και επτά χάλκινα, ο Δικέφαλος πήρε την πρώτη θέση στη συνολική κατάταξη, κερδίζοντας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι διακρίσεις:

Χρυσά μετάλλια:

Δημοσθένης Γεραμπακάνης (3)

Νίκος Τσακιρίδης (3)

Ασημένια μετάλλια:

Βασίλειος Ερμείδης (3)

Χάλκινα μετάλλια:

Βασίλης Λαμπριανίδης (3)

Ιωάννης Παντελιάς

Ελευθέριος Τσάκωνας (3)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

«Αφιερωμένο σε όσους μας πίστεψαν και σε όσους μας χλεύασαν»

Οι σκέψεις του Γιώργου Μαυρίδη για την παρουσία του στην ομάδα Futsal, την άνοδο στην Α΄ Εθνική και την επόμενη ημέρα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον δικό του απολογισμό για το πως βίωσε την φετινή παρουσία του στην ομάδα futsal του ΠΑΟΚ, αλλά και την άνοδο στην Α΄ Εθνική, πραγματοποίησε ο Γιώργος Μαυρίδης.

Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, ο γνωστός tattoo artist και παρουσιαστής, με την ιδιότητα του αρχηγού του Δικεφάλου, έγραψε:

"Δώστε μας κίνητρο και ας μιλήσουμε για στόχους, ας μιλήσουμε για δίψα, για θέληση, για πάθος.... Μέσα σε 9 μήνες καταφέραμε κάτι απίστευτο, μάθαμε να παίζουμε ένα άθλημα από την αρχή, μάθαμε να λειτουργούμε σαν ομάδα, να βάζουμε τον εαυτό μας κάτω από το σύνολο, θυσιάσαμε τα πάντα, τις οικογένειες μας, τις δουλειές μας, την υγεία μας για να πετύχουμε!

Δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα κείμενο πρέπει να γράψω για να περιγράψω τα συναισθήματα μου.

Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω του χρόνου, ακόμα το σκέφτομαι και δεν έχω πάρει απόφαση τι θα κάνω.

Διπλές προπονήσεις, διατροφή και ατελείωτες προπονήσεις λίγο πριν μπω στα 46 και το σώμα μου πονάει παντού, υπέφερα 9 μήνες για να καταφέρω να παίξω σ αυτό το επίπεδο, έκανα 16 συμμετοχές και σκόραρα 7 φορές και κάθε φορά ένιωθα ότι πραγματοποιούσα ένα μικρό θαύμα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου για αυτούς τους μαγικούς 9 μήνες που μου χάρισαν.

Σας ζητάω συγνώμη αν κάποιες φορές ήμουν υπερβολικος και σας ζαλιζα.

Σας ζητάω συγνώμη που σας πίεζα τόσο πολύ.

Συγνώμη που έγινα μπαμπάς σας με το στανιο και με ανεχτηκατε, ελπίζω τώρα που τελείωσαμε να καταλάβετε το γιατί, τα έκανα ολα αυτα.

Σε ευχαριστώ τεράστιε Λεωνίδα για όλα, είσαι ο καλύτερος προπονητής που θα μπορούσε να έχει αυτή η ομάδα!

Αυτό το πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο σε όλους εσάς εκεί έξω που δεν χάνεται την δίψα σας για στόχους, σε όλους εσάς που ακολουθείτε αυτή την ομάδα παντού κάνοντας θυσίες για να βρεθείτε δίπλα της, στα παιδιά που χάσανε την ζωή τους για να βρεθούν σε ένα πέταλο και να τραγουδήσουν!

Τέλος αυτό το πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο σε όσους μας χλεύασαν, μας υποτίμησαν και δεν μας πίστεψαν ποτέ!

ΗΤΑΝ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΛΑΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ - ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ - ".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ