Connect with us

ΑΣ

Μιλάνοβα: «Γι’ αυτό είπα ναι στον ΠΑΟΚ»

Η Βουλγάρα ακραία ανοίγει τα χαρτιά της

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Μιλάνοβα: «Γι’ αυτό είπα ναι στον ΠΑΟΚ»

Μπορεί η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ να μην έχει ξεκινήσει ακόμη τον… χορό των ανακοινώσεων για την στελέχωση του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν, όμως η Αλεξάντρα Μιλάνοβα θα είναι ένα από τα κομμάτια του «ασπρόμαυρου» παζλ.

Η Μιλάνοβα (22 ετών – 1,80μ) άρχισε την καριέρα της από τη Σλάβια Σόφιας, ενώ ακολούθησε η παρουσία της για αρκετά χρόνια στην Μάριτσα, επίσης στη Βουλγαρία, καταφέρνοντας να κερδίσει αρκετούς τίτλους (5 πρωταθλήματα – 4 κύπελλα).

To 2017 αναδείχτηκε καλύτερη σέρβερ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20, ενώ τη σεζόν 2021-2022 ήταν MVP στο κύπελλο Βουλγαρίας με τη φανέλα της Μάριτσα.

Την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Τουρκίας με τη φανέλα της Νιλουφέρ, ενώ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και με τις εμφανίσεις της με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας της.

Η ίδια σημειώνει με αφορμή την προοπτική του ΠΑΟΚ:

«Ο μάνατζερ μου, μου είπε για την πρόταση από πλευράς του ΠΑΟΚ και αποφάσισα ότι θα ήταν ιδανική πρόκληση για εμένα για τη νέα σεζόν.

Το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο δυνατό από τα προηγούμενα χρόνια γιατί προσελκύονται όλο και καλύτερες παίκτριες.

Επέλεξα τον ΠΑΟΚ γιατί θα παλέψει για τους εγχώριους τίτλους και θα λάβει μέρος στο CEV Challegne Cup.

Είχα προτάσεις τόσο από τη Νιλουφέρ, όσο και από άλλες ομάδες στην Τουρκία, όμως αποφάσισα να συνεχίσω την εξέλιξή μου ως παίκτρια σε ένα διαφορετικό μέρος.

Είμαι αρκετά νέα και γι’ αυτό ήθελα μία νέα πρόκληση».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Κληρώνει σήμερα για πρωτάθλημα και League Cup

Με 9 ομάδες το φετινό πρωτάθλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:00, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Volley League 2023-24.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει για πρώτη φορά στην Καλαμάτα με την ευκαιρία της ανόδου της Καλαμάτας ‘80 στη Volley League.

Επίσης θα γίνει και η κλήρωση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς.

Από το πρωί της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας θα γίνουν θεματικές ενότητες για οργανωτικά θέματα, θέματα διαιτησίας και video challenge, μάρκετινκ, προβολής κ.α.

Στην κλήρωση θα βραβευτούν οι κορυφαίοι της σεζόν 2022-23.

Στην κλήρωση θα λάβουν μέρος οι ακόλουθες 9 ομάδες:

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Π.Α.Ο.Κ.

Παναθηναϊκός Α.Ο.

Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων

Α.Ο.Π.Κηφισιάς

Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

Πήγασος Πολίχνης

Άθλος Ορεστιάδας

Καλαμάτα 80

Η κλήρωση θα μεταδοθεί σε live streaming

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πελεκίδης: «Παίξαμε πιο απελευθερωμένα»

Το σχόλιο του προπονητή του ΠΑΟΚ μετά τη δεύτερη ευρωπαϊκή μάχη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι την Ευρώπη, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλη 25-25 κόντρα στην Όλντενμπουργκ, μετά την ήττα με 37-22 στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Δημήτρης Πελεκίδης σχολίασε τα όσα έγιναν στο δεύτερο αγώνα, με τον προπονητή του Δικεφάλου να αναφέρει:

«Συζητήσαμε με τα κορίτσια κατά πόσο η συμμετοχή μας στον θεσμό θα μας κάνει καλό ή όχι, και αυτό που είπαμε είναι ότι παίζοντας κόντρα σε τέτοιου επίπεδου ομάδες, εφόσον μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός, είτε σε κομμάτια του παιχνιδιού, είτε σε ολόκληρο όπως σήμερα, σίγουρα μόνο κέρδος μπορείς να έχεις. Δεν υπήρχε άγχος σήμερα, οπότε παίξαμε πιο απελευθερωμένα.

Είδαμε μετά το πρώτο παιχνίδι σε πολλά plays, και δικά τους και δικά μας το πως πρέπει να λειτουργήσουμε, τα οποία τα κάναμε μέσα στο γήπεδο.

Στα αποδυτήρια ρώτησα τις παίκτριες αν πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι, και με κοιτούσαν, και τους είπα ότι μπορούμε να το κερδίσουμε έτσι όπως πήγαινε η αναμέτρηση. Πράγμα το οποίο μπορούσαμε μέχρι το τέλος. Πήραμε την ισοπαλία, κάτι το οποίο δεν έχει πετύχει κάποια άλλη ελληνική ομάδα, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, απέναντι σε γερμανική.

Επικεντρωνόμαστε στο Σούπερ Καπ, ώστε η ομάδα να είναι όπως πρέπει, προκειμένου να κατακτήσουμε το πρώτο Σούπερ Καπ για τον ΠΑΟΚ».

Από την πλευρά της η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Έσμα Μουράτοβιτς είπε:

«Σήμερα παίξαμε πολύ καλύτερα, δείξαμε το πραγματικό πρόσωπο της ομάδας μας. Παλέψαμε, η άμυνα μας ήταν καλύτερη. Αφού είδαμε το πρώτο παιχνίδι, προετοιμαστήκαμε καλύτερα με τον προπονητή μας, και αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα μέρα με τη μέρα. Είμαι περήφανη για τις συμπαίκτριες μου και την ομάδα μου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Επιβλητική αρχή για ΠΑΟΚ με +80!

Κάτι παραπάνω από άνετη επικράτηση με το τελικό 93-13 να τα… λέει όλα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με νίκη ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ οι κορασίδες του ΠΑΟΚ, επικρατώντας του ΑΣ Πανοράματος με 93-13.

Τα κορίτσια του Ευριπίδη Μελετιάδη απέδειξαν από νωρίς την αγωνιστική τους διαφορά, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα.

Ο Έλληνας τεχνικός, με το σκορ να του το επιτρέπει, μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες του, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending