ΑΣ
Από Ευρώπη… Νευροκόπι
Ο ΠΑΟΚ έχασε (και) από τον Ηλυσιακό
Έκτη ήττα στο πρωτάθλημα για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που δεν τα κατάφερε στην Αθήνα απέναντι από τον Ηλυσιακό (3-2 σετ) για την 8η αγωνιστική της Volley League, λίγες ημέρες μετά τη νίκη που πέτυχε στο Challenge Cup στην Κροατία με 3-0 σετ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Ο Δικέφαλος παραμένει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς.
Οι «ασπρόμαυρες» βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο καθώς η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε με 2-0 σετ. Έβγαλαν αντίδραση και ισοφάρισαν σε 2-2 σετ, αλλά το τάι μπρέικ στις λεπτομέρειες κρίθηκε υπέρ των γηπεδούχων που πήραν τη νίκη με 3-2 σετ.
Ο ΠΑΟΚ είχε εκτός αποστολής την Τσούμπα, ενώ η Οικονομίδου φαίνεται ακόμη επηρεασμένη από τον τραυματισμό της, με την Κλέπκου να την αντικαθιστά από το τρίτο σετ και έως το φινάλε του παιχνιδιού και την Ουίλιαμς να κουβαλά επιθετικά τον Δικέφαλο με 29 πόντους.
Την Τρίτη (5/12) στις 18:00 στο PAOK Sports Arena ο ΠΑΟΚ παίζει την ευρωπαϊκή ρεβάνς για τους «16» του Challenge Cup κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (πρώτο ματς νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 σετ στην Κροατία).
Το Σάββατο (9/12 στις 18:00) ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει τον Άρη στο «Παλατάκι» για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Κάνοντας ένα σερί 5-0 ο Ηλυσιακός προηγήθηκε με 10-4 στο πρώτο σετ. Από τα λάθη των γηπεδούχων και επιθέσεις των Μιλάνοβα, Ουίλιαμς ο ΠΑΟΚ φάνηκε να επιστρέφει δυναμικά (10-9). Από εκεί και πέρα όμως ο Δικέφαλος έχασε ξανά την επαφή στο σκορ. Ο Ηλυσιακός ήταν αποτελεσματικός από επίθεση, μπλοκ και σερβίς, οι «ασπρόμαυρες» δεν είχαν καμία απάντηση με τη διαφορά πηγαίνει σε διψήφια τιμή για το 25-14 και το 1-0 στα σετ.
Πιο κοντά στο σκορ οι δύο ομάδες στο δεύτερο σετ, με αρκετές ισοπαλίες (6-6, 10-10, 14-14), αλλά τον ΠΑΟΚ να μην καταφέρνει να περνάει μπροστά. Ο Δικέφαλος… κατέβασε διακόπτη στο 18-17, με τον Ηλυσιακό να πετυχαίνει σερί 6-0 για το 24-17 και λίγο μετά να κάνει το 25-19 για το 2-0 στα σετ.
Η Κλέπκου αντί της Οικονομίδου στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Ο ΠΑΟΚ με την Μιλάνοβα προηγήθηκε με 9-12 και αργότερα με άσο της Τερζόγλου ανέβασε τη διαφορά (13-17). Η Ουίλιαμς πίεσε με τα σερβίς της, οι γηπεδούχες έκαναν σερί λάθη για το 14-20. Οι «ασπρόμαυρες» κράτησαν το… μαξιλαράκι ασφαλείας και με 19-25 μείωσαν σε 2-1 στα σετ.
Με την Ουίλιαμς ο ΠΑΟΚ είχε σε μεγάλο διάστημα του τέταρτου σετ το πάνω χέρι (9-11, 13-16, 15-19). Ο Ηλυσιακός μείωσε 19-21. Εκεί η Πολυνοπούλου πίεσε με τα σερβίς της και ο Δικέφαλος ξέφυγε, τελειώνοντας με την Τερζόγλου το σετ με 19-25 για το 2-2.
Στην ελάχιστη τιμή η διαφορά στην αλλαγή των τερέν με τον Ηλυσιακό μπροστά με 8-7. Οι γηπεδούχες έκαναν το 11-9, η Ουίλιαμς ισοφάρισε σε 11-11. Αγκορτάμπι και Μπακοδήμου έφεραν την ομάδα τους στο ματς μπολ με 14-12, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει με μπλοκ της Βίγκαρς σε 14-13. Η Μπακοδήμου τελείωσε το σετ και το ματς με 15-13 χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα της με 3-2 σετ.
Τα σετ: 25-14, 25-19, 19-25, 19-25, 15-13
*Οι πόντοι του Ηλυσιακού προήλθαν από 7 άσσους, 59 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 5 άσσους, 55 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων.
ΑΟ Ηλυσιακός (Νίκος Κωστακόπουλος): Καλλή 9 (6/10 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ζιώγα 21 (19/42 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γκόγκιτς 3 (0/1 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Αγκμπορτάμπι 12 (10/29 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 47% υπ.-19% άριστες), Μπακοδήμου 13 (9/34 επ., 3 μπλοκ, 54% υπ.-23% άριστες), Καντίκου 18 (15/22 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Λεωνίδου (λ, 50% υπ.-31% άριστες), Κατσικα, Μπρουκς, Μαραθοκαμπίτου.
Π.Α.Ο.Κ. (Ντάρκο Ζάκοτς): Ηλιοπούλου 1 (1 άσσος), Πολυνοπούλου 3 (3/9 επ.), Τσιόγκα 2 (2/4 επ.), Οικονομίδου 2 (2/14 επ.), Γουίλιαμς 29 (27/53 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 43% υπ.-14% άριστες), Μιλάνοβα 11 (10/34 επ., 1 μπλοκ, 56% υπ.-40% άριστες) / Ξανθοπούλου (λ, 68% υπ.-47% άριστες), Παπαδοπούλου (λ), Βίγκαρς 9 (5/7 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Κλέπκου 4 (4/11 επ., 60% υπ.-33% άριστες), Κυπαρίσση, Τερζόγλου 5 (2/5 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ).
Για την 5η αγωνιστική της Waterpolo League γυναικών, ο ΠΑΟΚ Infotrust επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντιμετωπίσει στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και ώρα 16:30, τον NO Xανίων.
Ο Δικέφαλος προέρχεται από την ήττα με 18-11 από τον Ολυμπιακό, ματς που τον βοήθησε να αποκομίσει χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Το σύνολο του Πάνου Βέργου έχει πραγματοποιήσει θετική εκκίνηση στο πρωτάθλημα, με τρεις νίκες και δύο ήττες σε πέντε παιχνίδια (3-0-2).
Απέναντί του, ο ΝΟ Χανίων, που την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε με 12-23 από τον Εθνικό Πειραιώς και έχει απόλυτα ισορροπημένο ρεκόρ στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής (2-1-2).
Το εισιτήριο του αγώνα κοστίζει 5€, ενώ η Κάρτα Φιλάθλου Α.Σ. ΠΑΟΚ -Διαρκείας- ισχύει κανονικά και εξασφαλίζει ελεύθερη είσοδο.
Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί μέσω του KOE TV.
Το τμήμα Χάντμπολ ανδρών του ΠΑΟΚ βρίσκεται στη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας, εκεί όπου αύριο Σάββατο θα αντιμετωπίσει τη Μπόρατς στον επαναληπτικό του 2ου γύρου του European Cup.
Η αποστολή του Δικεφάλου έτυχε υποδοχής, καθώς ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ομάδας και κάτοικος της πόλης, Μίκι Ραντζέλοβιτς βρέθηκε στο ξενοδοχείο των ασπρόμαυρων και συνομίλησε με ανθρώπους των ασπρόμαυρων.
Ο Ραντζέλοβιτς υπερασπίστηκε τα γκολπόστ του ΠΑΟΚ για μία σεζόν το 2004, ενώ την αποστολή επισκέφθηκε και ο πρόεδρος της Μπόρατς, Ντάρκο Σάβιτς.
Η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας της ΑΕΚ με 1-3 σετ(23-25,18-25,25-23,21-25), κάνοντας το 2 στα 2 στη Volleyleague Γυναικών.
Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τις καλύτερες στιγμές της νίκης του Δικεφάλου




