ΑΣ
Ανώμαλη προσγείωση…
Ήττα στην Άρτα για τον ΠΑΟΚ που… πετάει την ευκαιρία για την διεκδίκηση της πρωτιάς
Εκτός έδρας ήττα από την Αναγέννηση Άρτας για τον ΠΑΟΚ με 27-26 για την 14η αγωνιστική της Α1 χάντμπολ γυναικών.
Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό που θα τον διατηρούσε με αξιώσεις στο «κυνήγι» της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας και του πλεονεκτήματος έδρας ενόψει playoffs.
Οι «ασπρόμαυρες» παραμένουν στη 2η θέση με 24 βαθμούς και την Τετάρτη στις 18:00 υποδέχονται τη Νέα Ιωνία στη Μίκρα.
Για τον Δικέφαλο απουσίαζε από το παιχνίδι η Χατζηπαρασίδου.
Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφερε να προηγηθεί με 8-13 στο πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχες μείωσαν, αλλά όχι σε σημείο να απειλήσουν το προβάδισμα του Δικεφάλου που πήγε μπροστά στα αποδυτήρια με 13-16.
Οι «ασπρόμαυρες» πήραν προβάδισμα με 16-21 στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η Αναγέννηση πήρε το μομέντουμ και με σερί ισοφάρισε 21-21.
Μετά από αρκετά λεπτά ο ΠΑΟΚ πήρε «ανάσα» με Σεβδίλη, Ζενέλι για το 21-23. Οι γηπεδούχες όμως απάντησαν με νέο σερί και ήταν η σειρά τους να προηγηθούν με 25-23. Η Κερλίδη μείωσε σε 25-24, αλλά η Προκοπίδου έδωσε ξανά «αέρα» στην ομάδα της για το 26-24.
Δραματικά τα τελευταία λεπτά με την Μπουράτο να κάνει το 26-25. Ένα λεπτό πριν από το τέλος ο ΠΑΟΚ έχασε την κατοχή, με τις γηπεδούχες να το εκμεταλλεύονται και να κάνουν το 27-25 με την Τσαουσίδου. Στην αμέσως επόμενη φάση οι «ασπρόμαυρες» έχασαν και πέναλτι. Η Ζενέλι μείωσε σε 27-26, αλλά η κλεψύδρα άδειασε με τον Δικέφαλο να γνωρίζει την ήττα.
Τα πεντάλεπτα: 2-4, 6-6, 7-9, 8-11, 10-13, 13-16 (ημχ), 14-19, 17-21, 20-21, 23-23, 25-24, 27-26
ΑΡΤΑ (Λαζαρίδης): Κολλύρη, Τσαουσίδου 4, Αμβροσιάδου 3, Ρίζου, Μόσχου, Σκάρα, Νούλα 3, Παπακώστα, Σπυριδοπούλου, Μούρνου 4, Σαϊντοβα, Ανδρίτσου 5, Προκοπίδου 6, Μπουκουβάλα, Μάστακα 2.
ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Κερλίδη 4, Μεντεσίδου 2, Βράντσιτς 2, Γιοβίσεβιτς 1, Καπρινιώτη, Σαμολάδα, Σεβδίλη 3, Σίλβα 2, Ζενέλι 2, Μποριζόφσκα 1, Τομάσεβιτς, Κουλούρη 2, Μιλόγεβιτς 4, Μπουράτο 3, Γκρμπάσεβιτς.
Διαιτητές: Πατιός- Πήτας, Δίλεπτα: 3-3, Πέναλτι: 3/5-0/1
ΑΣ
Πετρίδης: «Αλλοίωση αποτελέσματος- Σεβασμός στον ΠΑΟΚ!»
Οι δηλώσεις του Υπευθύνου Πόλο ανδρών του Δικεφάλου για τα όσα συνέβησαν απέναντι στη Βουλιαγμένη
Ο Υπεύθυνος του Τμήματος Πόλο ανδρών του ΠΑΟΚ, Τάσος Πετρίδης, προχώρησε σε δηλώσεις με την ολοκλήρωση του αγώνα ΠΑΟΚ-Βουλιαγμένη, στις οποίες κάνει λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος, εις βάρος του Δικεφάλου.
Αναλυτικά τα όσα τόνισε:
«Σήμερα είδαμε τρία πέναλτι που δεν μας δόθηκαν κι ένα εκπρόθεσμο γκολ του αντιπάλου, που στην ουσία επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Εάν αυτά δεν συνιστούν αλλοίωση αποτελέσματος, τότε δεν ξέρω τι άλλο. Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο υπάρχει το var, το οποίο θα βελτίωνε την εικόνα του αθλήματος και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Θα στείλουμε το βίντεο του αγώνα στους αρμόδιους.
Θα προστατεύσουμε την ομάδα μέχρι τέλους. Καμία ανοχή σε κανέναν. Απαιτούμε σεβασμό στον ΠΑΟΚ. Συγχαρητήρια στην ομάδα, στα παιδιά και στον προπονητή, έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Συνεχίζουμε, ο δρόμος είναι μακρύς.»
ΑΣ
Πλατανίτης: «Στενοχωρημένος από την εξέλιξη του αγώνα»
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του ΠΑΟΚ-Βουλιαγμένη
Ο Σάκης Πλατανίτης τόνισε πως η ομάδα του ήταν ανταγωνιστική απέναντι στη Βουλιαγμένη, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την ήττα στο φινάλε.
Συγκεκριμένα ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε:
« Είμαι στεναχωρημένος από την έκβαση του αγώνα γιατί τα παιδιά παλέψανε πάρα πολύ. Μέσα στην εβδομάδα είχαμε ορισμένα προβλήματα με κάποιους τραυματισμούς, δεν σταθήκαμε όμως εκεί. Είπαμε ότι όποιος αγωνιστεί θα παίξει με βάση το σύστημα της ομάδας.
Ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι και έτσι όπως θέλαμε. Κάποια λάθη που είχαμε επισημάνει νομίζω ότι έκριναν και την σημερινή αναμέτρηση. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, θέλω να δώσω ένα μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν σήμερα.»
Από πλευράς παικτών ο Γιόριτ Φαν Ντερ Βάιντεν ανέφερε:
«Νομίζω ότι επιθετικά παίξαμε πολύ καλά. Σκοράραμε 15 φορές και συνήθως τα γκολ αυτά είναι αρκετά για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Ωστόσο, στην άμυνα δεν κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι. Δεν μπλοκάραμε καλά και τους αφήσαμε πολλά ελεύθερα σουτ και για αυτό δεχτήκαμε τόσα πολλά τέρματα.»
Ο Θανάσης Πατρικίδης στις δηλώσεις του μετά το 0-2 του ΠΑΟΚ στο Μοσχάτο απέναντι στον Οδυσσέα, στάθηκε στο ότι η ομάδα του ήταν ουσιαστική, παρά το γεγονός ότι δεν είχε τη συνηθισμένη απόδοσή της.
Συγκεκριμένα ο Έλληνας τεχνικός τόνισε:
«Μια εκτός έδρας νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έχει έμπειρες παίκτριες και δυνατότητες, παρά τη θέση της στον βαθμολογικό πίνακα. Μακριά από τη συνηθισμένη μας απόδοση, αλλά με ουσία στο παιχνίδι μας, κρατάμε τους τρεις βαθμούς και προχωράμε με σταθερότητα στο πρωτάθλημα.»




