Connect with us
Banner Image Banner Image

ΑΣ

Μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο

Λύγισε ξανά στα κρίσιμα σημεία ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Σπορ Τότο

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε απέναντι στην Σπορ Τότο αλλά γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 1-3 σετ στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των 8 του CEV Challenge Cup.

Η ρεβάνς θα γίνει στις 29/1 στην Άγκυρα στις 15:00 με τον Δικέφαλο να αναζητά νίκη μόνο με 0-3 ή 1-3 σετ για να στείλει την υπόθεση πρόκριση σε χρυσό σετ.

Ο ΠΑΟΚ ήξερε εξ αρχής ότι το έργο του απέναντι στην τουρκική ομάδα θα είναι δύσκολο, όμως ο τραυματισμός του πασαδόρου της Σπορ Τότο άλλαξε τα δεδομένα, έβαλε ξανά στο ματς τους ασπρόμαυρους, όμως η ένταση που δημιούργησαν οι Τούρκοι στη διάρκεια του τέταρτου σετ, μαζί με το καθαρό μυαλό που χάθηκε από πλευράς Δικέφαλου στα κρίσιμα σημεία, φαίνεται ότι έπαιξαν το ρόλο τους για να αλλάξει και πάλι το κλίμα και να μην οδηγηθεί το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Ο Ιντάλγκο αποδιοργάνωσε τον ΠΑΟΚ που έμεινε πίσω με 11-17 στο πρώτο σετ. Οι ασπρόμαυροι δεν είχαν απάντηση με τη διαφορά να ανεβαίνει για το 13-21 και τους φιλοξενούμενους με 16-25 να κάνουν το 0-1.

Με τον Λάφτοφ να πιέζει από το σερβίς και λύσεις από το μπλοκ ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε μετά το 2-7 του δευτέρου σετ και ισοφάρισε 7-7, ενώ στη συνέχεια προσπέρασε 16-14. Ο Δικέφαλος «πέταξε» τα αντίπαλα λάθη που τον έφεραν μπροστά με 20-17, αφού οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δικό τους σερί για το 20-21. Οι Τούρκοι άνοιξαν τη ψαλίδα σε κρίσιμο σημείο και με 22-25 έκαναν το 0-2.

Με τον ΠΑΟΚ αποτελεσματικό και την Σπορ Τότο επηρεασμένη από τον τραυματισμό του πασαδόρου της, ο Δικέφαλος είχε το πάνω χέρι στο τρίτο σετ ακόμη και όταν είδε τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν στο 11-10 βρήκε τις λύσεις για να πάρει ξανά υπέρ του διαφορά για το 20-14. Οι Τούρκοι απάντησαν με σερί για το 20-17, αλλά οι ασπρόμαυροι δεν έχασαν τον έλεγχο και με 25-19 μείωσαν σε 1-2.

Με ψυχολογία και στο τέταρτο σετ ο ΠΑΟΚ με ραψωδία του Κόλεφ προηγήθηκε με 14-7. Άναψαν τα αίματα στο 15-11 με τον Γκιουγκούζ να ανοίγει διάλογο με την εξέδρα και τους φίλους του ΠΑΟΚ σε έντονο ύφος και το ματς να διακόπτεται για δύο λεπτά έως να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ο Δικέφαλος κρατούσε το προβάδισμα έως το 22-19, αλλά εκεί οι Τούρκοι απάντησαν με σερί και προσπέρασαν 22-23. Οι ασπρόμαυροι έχασαν το καθαρό μυαλό και η Σπορ Τότο με 23-25 πήραν τη νίκη με 1-3 σετ.

«Στροφή» του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αλεξανδρούπολη για να αντιμετωπίσουν τον Άθλο Ορεστιάδας την Κυριακή στις 18:00.

Τα σετ: 16-25, 22-25, 25-19, 23-25

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 5 άσσους, 42 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων και της Άνκαρα προήλθαν από 3 άσσους, 58 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΟΚ (Γιόσκο Μιλένκοσκι): Κάτιτς 7 (5/12 επ., 2 μπλοκ, 50% υπ. – 19% άριστες), Λομπιζένκο 7 (2/10 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Μούχλιας Δ. 18 (16/43 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γαλιώτος 2 (2/2 επ.), Κόλεφ 13 (8/12 επ., 5 μπλοκ), Λιάφτοφ 13 (9/24 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 55% υπ. – 28% άριστες) / Κοκκινάκης (λ, 55% υπ. – 40% άριστες), Μούχλιας Β.

ΑΝΚΑΡΑ ( Νεντίμ Οζμπέι): Κιγιάκ 1 (1/1 επ.), Έντγκαρ 22 (21/37 επ., 1 μπλοκ), Κοτς 12 (8/13 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ). Ιντάλγκο 15 (12/30 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 32% υπ.-14% άριστες), Ντουρ 7 (4/5 επ., 3 μπλοκ), Μουαγκουτούτια 8 (8/18 επ., 43% υπ.-00% άριστες) / Χατίπογλου (λ, 29% υπ.-19% άριστες), Καρακότς 1 (1 μπλοκ), Γκοκγκόζ 4 (4/10 επ., 57% υπ.-43% άριστες), Καγιά

ΑΣ

Ο Φαρμάκης ενισχύει τα σπριντ του ΠΑΟΚ

Νέα μεταγραφική κίνηση του στίβου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ενισχύει το τμήμα στίβου και τα αγωνίσματα των σπριντ με την απόκτηση του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ενός νεαρού αθλητή με αξιόλογες επιδόσεις και σημαντικές προοπτικές εξέλιξης.

Προερχόμενος από τον ΓΣ Έδεσσας, ο 20χρονος σπρίντερ έχει ήδη ξεχωρίσει, κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2024, με επίδοση 21.64.

Ο Κωνσταντίνος Φαρμάκης εντάσσεται στον Δικέφαλο με φιλοδοξίες και έχει ήδη ξεκινήσει τη δουλειά υπό την καθοδήγηση του Θεοχάρη Βαρυτιμίδη, με στόχο να βελτιώσει τις επιδόσεις του και να κάνει το επόμενο βήμα στην αθλητική του πορεία.

Η προσθήκη του αποτελεί μια σημαντική κίνηση για το μέλλον του τμήματος στίβου του ΠΑΟΚ, με τον νεαρό αθλητή να επιδιώκει να εξελιχθεί και να συμβάλει στις αγωνιστικές επιδιώξεις του Συλλόγου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πρωτιά για τα ΠΑΟΚτσάκια!

Στην κορυφή τουρνουά οι παίδες πόλο του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την πρώτη θέση στο 34ο Τουρνουά «Ι. Χατζηθεοδώρου» κατέκτησαν οι Παίδες Πόλο του ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 14-11 του ΝΟ Βουλιαγμένης στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες έφτασαν μέχρι τον τελικό, προσφέροντας μία ενδιαφέρουσα και ανταγωνιστική αναμέτρηση για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Δικέφαλος κατάφερε να πάρει τη νίκη και να ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο την παρουσία του στο τουρνουά.

Πέρα από την κατάκτηση της πρώτης θέσης, η συμμετοχή και η εμφάνιση των νεαρών αθλητών αποτελούν μια ακόμη ένδειξη της καλής δουλειάς που πραγματοποιείται στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, με έμφαση στην αγωνιστική εξέλιξη και την απόκτηση εμπειριών μέσα από ανταγωνιστικές αναμετρήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Στον ΠΑΟΚ η Μαριλίτα Παπαδάκη

Σημαντική κίνηση για την ασπρόμαυρη κολύμβηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το τμήμα Κολύμβησης του ΠΑΟΚ ενισχύεται με την προσθήκη της Μαριλίτας Παπαδάκη, μιας αθλήτριας με σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο και αξιόλογη παρουσία σε διεθνή διοργάνωση.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα OPEN του 2026, στην κατηγορία Νέων Γυναικών, κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια, στα 200 μ. μικτή ατομική και στα 50 μ. ελεύθερο. Στο Χειμερινό Πρωτάθλημα του 2025, ανέβηκε στο βάθρο με ασημένιο μετάλλιο στα 50 μ. ελεύθερο και χάλκινο στα 50 μ. πεταλούδα.

Παράλληλα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων του 2025, κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια, στα 200 μ. μικτή ατομική και στα 50 μ. πρόσθιο, καθώς και ένα χάλκινο στα 50 μ. ελεύθερο. Σε διεθνές επίπεδο, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μπαχρέιν, καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση στον τελικό των 200 μ. μικτή ατομική.

Η Μαριλίτα Παπαδάκη εντάσσεται στον Δικέφαλο με στόχο να συνεχίσει την αγωνιστική της εξέλιξη και να συμβάλει στην προσπάθεια του τμήματος για νέες επιτυχίες.

Στις πρώτες της δηλώσεις ως αθλήτρια του ΠΑΟΚ, ανέφερε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που εντάσσομαι στην ομάδα του ΠΑΟΚ και αποτελώ μέλος ενός ιστορικού και ανταγωνιστικού συλλόγου. Ανυπομονώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να έχουμε μια επιτυχημένη σεζόν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ