ΑΣ
Πικρό φινάλε στην Ευρώπη
Πάλεψε για την ανατροπή ο ΠΑΟΚ αλλά γνώρισε τον αποκλεισμό
Ο ΠΑΟΚ «πέταξε» δύο σετ, επέστρεψε ισοφαρίζοντας σε 2-2, αλλά στο πέμπτο σετ δεν είχε τις λύσεις που θα έπρεπε για να στείλει την πρόκριση σε χρυσό σετ με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 2-3 από την Άαλστ και παράλληλα τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του CEV Challenge Cup.
Ο Δικέφαλος στρέφει πλέον την προσοχή του στις εγχώριες διοργανώσεις με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό να ακολουθεί το Σάββατο στις 17:00 στο PAOK Sports Arena.
Μουδιασμένο ξεκίνημα από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο σετ με τους Βέλγους να παίρνουν λύσεις από το μπλοκ και να προηγούνται με 8-12. Απάντηση με το ίδιο νόμισμα από στοπ Κοβάσεβιτς και Ερνάντες για το 13-14. Ο Δικέφαλος έψαχνε αλλά δεν έβρισκε το κάτι παραπάνω για να πιάσει τους φιλοξενούμενους οι οποίοι ξέφυγαν ξανά με 16-19. Ανάλογη κατάσταση και στη συνέχεια με το 18-19 να γίνεται 18-21. Η Άαλστ συνέχισε να έχει τις λύσεις και με 20-25 έκανε το 0-1.
Καρμπόν ξεκίνημα και στο δεύτερο σετ με τους Βέλγους να είναι πιο αποτελεσματικοί και να προηγούνται με 9-13. Ο ΠΑΟΚ πλησίασε με Κοβάσεβιτς 13-15, αλλά δεν έβρισκε αμυντικά λύσεις με την Άαλστ με κερδισμένα μπλοκ άουτ, άσο και δύο μπλοκ να ξεφεύγει με 14-20. Ο Σέρβος ακραίος συνέχισε να «κουβαλά» τον Δικέφαλο μειώνοντας σε 19-21. Οι ασπρόμαυροι έχασαν ξανά το μομέντουμ με μπλοκ στον Κοβάσεβιτς και άσο για το 19-23. Η εικόνα δεν άλλαξε με την Άαλστ με 21-25 να κάνει το 0-2 και τον ΠΑΟΚ πλέον να είναι με την πλάτη στον τοίχο.
Από τα συνεχόμενα λάθη της Άαλστ και με λύσεις από Κόλεφ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 9-4 στο τρίτο σετ και στη συνέχεια με δύο μπλοκ από Γαλιώτο και Κοκκινάκη (με το ένα χέρι μάλιστα) ανέβασε τη διαφορά για το 13-6. Οι Βέλγοι πίεσαν με τα σερβίς του Ρέμπελ, απάντησαν με σερί και μείωσαν 14-12, ενώ πλησίασαν στον πόντο 16-15. Με δύο σερί άσους του Κοβάσεβιτς ο Δικέφαλος ανέβασε ξανά τη διαφορά 19-15. Κοκκινάκης και νέα αντίπαλα λάθη διατήρησαν το μομέντουμ για τους ασπρόμαυρους που με 25-19 μείωσαν σε 1-2.
Με τα αντίπαλα σερβίς να κάνουν ξανά ζημιά στον ΠΑΟΚ η Άαλστ προηγήθηκε 9-12 στο τέταρτο σετ, αλλά ο Δικέφαλος αντέδρασε άμεσα με τα σερβίς του Τζέντρικ να αποδιοργανώνουν την αντίπαλη υποδοχή και τα διαδοχικά λάθη να βάζουν μπροστά τους ασπρόμαυρους με 14-13 και τον Κοβάσεβιτς να κάνει το 16-14. Με Ερνάντες και άσο Κόλεφ ο ΠΑΟΚ ανέβασε τη διαφορά για το 19-16 και με Κοκκινάκη για το 21-17. Οι Βέλγοι επέστρεψαν και με σερί ισοφάρισαν 22-22. Ο Δικέφαλος βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με αντίπαλο χαμένο σερβίς και επίθεση Κοβάσεβιτς πήγε στο σετ μπολ με 24-22 και εν τέλει με 25-23 ισοφάρισε σε 2-2.
Ισορροπία έως το 5-5, με τους Βέλγους να προηγούνται σε εκείνο το σημείο με 5-7 και να πηγαίνουν στην αλλαγή των τερέν με 6-8. Η Άαλστ ανέβασε τη διαφορά 7-10 αλλά με τα λάθη της έφερε τον ΠΑΟΚ στον πόντο 9-10. Οι ασπρόμαυροι κόλλησαν ξανά και οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 10-13 κράτησαν τη διαφορά και με 12-15 έφυγαν νικητές με 2-3 σετ.
Τα σετ: 20-25, 21-25, 25-19, 25-23, 12-15
*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 5 άσσους, 48 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 37 λάθη αντιπάλων και της Άαλστ προήλθαν από 10 άσσους, 52 επιθέσεις, 17 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων.
Π.Α.Ο.Κ. (Βαλάντης Μαμάης): Τζέντρικ 6 (2/7 επ., 4 μπλοκ), Κοκκινάκης 10 (8/16 επ., 2 μπλοκ, 52% υπ. – 35% άριστες), Κόλεφ 13 (8/11 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Γαλιώτος 1 (1 μπλοκ), Ερνάντες 14 (11/30 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Κοβάσεβιτς 22 (19/46 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 29% υπ. – 18% άριστες) / Καρασαββίδης (λ, 56% υπ. – 35% άριστες), Μιχελάκης (λ), Τακουρίδης, Μούχλιας.
ΑΑΛΣΤ (Φράνκ Ντεπέστελε): Βόρτελμποερ 9 (3/4 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Σλιτ 4 (2/2 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μαρκές 23 (19/40 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 68% υπ. – 32% άριστες), Τζιάνι 17 (12/26 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ, 43% υπ. – 14% άριστες), Ρέμπελ 17 (13/32 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Βλάχοβιτς 8 (3/13 επ., 5 μπλοκ) / Βερβίμπ (λ, 45% υπ. – 17% άριστες), Βαν Ντε Βέλντε, Μέρτενς 1 (1 μπλοκ).
ΑΣ
Για την τρίτη σερί νίκη απέναντι στον ΖΑΟΝ
Θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες η Γυναικεία ομάδα Βόλεϊ του ΠΑΟΚ
Η ομάδα Βόλεί Γυναικών του ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο Κυριακή 1η Νοεμβρίου τον ΖΑΟΝ στη Μίκρα, με στόχο να καταγράψει τρίτη συνεχόμενη νίκη, μετά το 1-3 επί της ΑΕΚ.
Το εισιτήριο του αγώνα κοστίζει 5€, ενώ η αναμέτρηση που ξεκινά στις 19:00 θα μεταδοθεί από το AC PAOK TV.
Για τον αυριανό αγώνα, η Έστερ Γιάσπερ ανέφερε στην επίσημε σελίδα του Ερασιτέχνη:
«Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Φυσικά, όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, αλλά φέτος υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στο πρωτάθλημα και ο ΖΑΟΝ είναι μία από αυτές που θέλουμε να κερδίσουμε.
Μπροστά μας έχουμε τρία συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια, απέναντι στην ΑΕΚ, τον ΖΑΟΝ και τον Παναθηναϊκό. Επομένως, πρέπει να έχουμε υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης ως ομάδα και να προσεγγίσουμε με τη δέουσα προσοχή και τις τρεις αναμετρήσεις.
Έχω μεγάλο ενδιαφέρον να δω πώς θα παρουσιαστούμε απέναντι σε αυτές τις ομάδες και πού βρισκόμαστε σε σχέση με εκείνες. Η δουλειά στις προπονήσεις πηγαίνει καλά, θεωρώ ότι είμαστε προετοιμασμένοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι και ανυπομονώ να αγωνιστούμε.»
Η Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ ταξιδεύει αύριο στον Πύργο για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Women’s Football League.
Ο Δικέφαλος έχει ως μοναδικό στόχο τη νίκη, και τη διατήρηση του αήττητου, απέναντι στον Πύργο της ένατης θέσης.
Για την αναμέτρηση η οποία θα ξεκινήσει αύριο Κυριακή 1η Νοεμβρίου στις 14:00 στο γήπεδο Βάρδας και θα μεταδοθεί μέσω youtube, η αθλήτρια των ασπρόμαυρων, Ειρήνη Μιχαήλ δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣ ΠΑΟΚ:
«Εκτός έδρας αποστολή, ίδιος στόχος! Πάμε στον Πύργο με πειθαρχία και συγκέντρωση για ακόμη ένα παιχνίδι. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για κάθε αγώνα, με ομαδικότητα, για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.»
Ο Δημήτρης Πελεκίδης στάθηκε στη δυσκολία προετοιμασίας του παιχνιδιού απέναντι στον Αθηναϊκό, με δεδομένη την αγωνιστική απραξία αλλά και θέματα τραυματισμών, ενώ τόνισε πως η ομάδα του είχε καλή εμφάνιση.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Καταρχάς, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Είχαμε μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο εβδομάδες, ενώ προερχόμαστε από μια περίοδο με πολλά και απαιτητικά παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα, ενώ έχουμε να διαχειριστούμε και κάποιους τραυματισμούς.
Στόχος μας σήμερα ήταν, φυσικά, να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση. Νομίζω ότι είχαμε καλή ποιότητα στο παιχνίδι μας και ήμασταν αρκετά καλοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Χρησιμοποιήσαμε μεγάλο rotation, αγωνίστηκε όλη η ομάδα και αρχίζουμε να βρίσκουμε τον ρυθμό μας και τα σχήματα που μας ταιριάζουν.
Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, χτίζουμε την απαραίτητη αγωνιστική εμπειρία και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Αυτό είναι το ζητούμενο.»
Τις παίκτριες του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε η Έλενα Κερλίδη, η οποία ανέφερε:
«Επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση μετά από δύο εβδομάδες απραξίας, θέλαμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι, να βρούμε ρυθμό και να περιορίσουμε τα λάθη μας. Στο πρώτο ημίχρονο το καταφέραμε, ενώ στο δεύτερο κάναμε κάποια περισσότερα λάθη, αλλά αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Παράλληλα, αντιμετωπίσαμε και ορισμένες ατυχίες σε διάφορα σημεία του αγώνα, τις οποίες, όμως, καλούμαστε να διαχειριστούμε.
Ήταν ένα καλό ξεμούδιασμα για εμάς, μέσα από το οποίο συνεχίζουμε να χτίζουμε και να βελτιωνόμαστε.»




