ΑΣ
Χάρισε το προβάδισμα…
Αψυχολόγητος ο ΠΑΟΚ πέταξε τεράστια ευκαιρία για break στο Μετς
Σε έναν κάκιστο ποιοτικά τρίτο τελικό ο ΠΑΟΚ χωρίς τους Κοβάσεβιτς, Τακουρίδη δεν εκμεταλλεύτηκε την αποχώρηση του Γκάσμαν από το παιχνίδι και γνώρισε την ήττα με 3-2 σετ από τον Παναθηναϊκό στο Μετς, με τους πράσινους να παίρνουν προβάδισμα με 2-1 στη σειρά.
Ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες, με τον τέταρτο τελικό να γίνεται το Σάββατο στις 17:30 στο PAOK Sports Arena με τον Δικέφαλο να καλείται να ισοφαρίσει για να στείλει τη σειρά των τελικών σε πέμπτο και τελευταίο ματς στην Αθήνα.
Μετά από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα στο πρώτο σετ οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πρώτοι πήραν διαφορά βρίσκοντας λύσεις από το μπλοκ για το 17-14. Η ψαλίδα άνοιξε (19-15) με επίθεση Πρωτοψάλτη και άσο Γιάντσουκ, με τον ΠΑΟΚ να απαντά με άσο του Ερνάντες για το 19-17. Ο Κοκκινάκης κρατούσε τον Δικέφαλο σε επαφή (21-19), αλλά έχασε κόντρα μπάλα για να μειώσει στον πόντο με μπλοκ στον Έλληνα ακραίο, ενώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο η διαφορά ανέβηκε ξανά στο +4 (23-19). Κόλεφ, Γαλιώτος και στη συνέχεια Ερνάντες έριξαν τη διαφορά στους δύο, αλλά με παράβαση φιλέ του Κόλεφ έγινε το 25-22 για το 1-0.
Με ρεσιτάλ εκατέρωθεν λαθών το 9-11 του δεύτερου σετ υπέρ του ΠΑΟΚ έγινε γρήγορα 11-11. Με Κοκκινάκη και μπλοκ Κόλεφ ο Δικέφαλος πήρε ξανά διαφορά για το 12-14. Με τον Βούλγαρο κεντρικό να δίνει λύσεις και επιθετικά, λάθος του Νίλσεν και επίθεση του Ερνάντες η ψαλίδα άνοιξε για το 15-19. Με επιθέσεις Πρωτοψάλτη και δύο σερί του μπλοκ στον Ερνάντες οι πράσινοι ανέτρεψαν τα δεδομένα προσπερνώντας με 20-19. Με πρώτο χρόνο Τζέντρικ και επίθεση Ερνάντες οι ασπρόμαυροι πήραν ξανά τα ηνία 20-21, με τον Νίλσεν να ισοφαρίζει 21-21. Εκεί ο ΠΑΟΚ ήταν ψύχραιμος και αποτελεσματικός. Με μπλοκ Τζέντρικ έγινε το 21-23 και με δύο διαδοχικά λάθη του Πρωτοψάλτη διαμορφώθηκε το 21-25 για το 1-1.
Ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό του ξεκίνημα με 2-5 στο τρίτο σετ και με 4-0 σερί οι πράσινοι προσπέρασαν 8-6 με τον Μαμάη να καλεί γρήγορα το πρώτο τάιμ άουτ. Με τρεις σερί πόντους του Ερνάντες ο Δικέφαλος πήρε ξανά τα ηνία 9-10 από 9-7 σε ένα σημείο που ο Γκάσμαν πέρασε εκτός για τους γηπεδούχους. Νέα αλλαγή δεδομένων με μπλοκ Βουλκίδη στον Κοκκινάκη για το 15-13, αλλά άμεση απάντηση από Τζέντρικ, Κόλεφ για το 15-15 και λίγο μετά νέο προσπέρασμα ΠΑΟΚ με αντίπαλα λάθη και μπλοκ Κόλεφ για το 17-20. Η διαφορά έπεσε ξανά για το 19-20 με τον Ερνάντες με μπλοκ να δίνει ανάσα για το 19-21. Με μπλοκ Τζέντρικ και επίθεση Ερνάντες ο Δικέφαλος πήγε ξανά στο +3 με 20-23. Αυτή τη φορά οι παίκτες του Μαμάη διατήρησαν το προβάδισμα και με τον Κοκκινάκη να κάνει το 22-25 πήραν τα ηνία στο ματς με 1-2.
Ο ΠΑΟΚ από το 3-0 στο τέταρτο σετ προσπέρασε 4-5, αλλά με τρεις άσους του Γιάντσουκ και άουτ επίθεση του Τζέντρικ έγινε το 9-5. Ο Πρωτοψάλτης πίεσε με το σερβίς ο Δικέφαλος έκανε απανωτά λάθη και η διαφορά μεγάλωσε για το 15-8. Ούτε η είσοδος του Μούχλια άλλαξε την εικόνα, με τον Παπανικολάου να περνάει αντί του Ερνάντες στο 19-12. Όλα είχαν πάρει το δρόμο τους με το 25-18 να οδηγεί στο 2-2 και στο τάι μπρέικ.
Με τον Τόρες να δίνει λύσεις και τα λάθη του Νίλσεν ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με 3-6 στο τάι μπρέικ, με τους γηπεδούχους με χαμένο σερβίς Ερνάντες και άσο Γιάντσουκ να μειώνουν 5-6, να ισοφαρίζουν 7-7 με Παπαλεξίου και άσο Κασαμπαλή και να πηγαίνουν μπροστά 8-7 με Πρωτοψάλτη στην αλλαγή των τερέν. Με νέο άσο του Κασαμπαλή η διαφορά ανέβηκε για το 9-7, ενώ με μπλοκ άουτ έγινε το 10-7. Ο Δικέφαλος ξύπνησε και με Ερνάντες, αντίπαλο λάθος και μπλοκ Γαλιώτου ισοφάρισε 10-10. Με Γιάντσουκ και μπλοκ στον Ερνάντες οι πράσινοι έκαναν το 12-10. Ο ΠΑΟΚ είχε σφυγμό και με Ερνάντες και μπλοκ Κόλεφ ισοφάρισε εκ νέου 13-13. Ο Βουλκίδης έκανε το 14-13, αλλά με δικό του λάθος σερβίς έγινε το 14-14. Ο Κόλεφ έκανε «δώρο» πόντο από άστοχο σερβίς για το 15-14 και στην επόμενη φάση ο Τόρες έχασε τη μάχη του φιλέ από τον Σπίριτο για το 16-14 και το 3-2.
Τα σετ: 25-22, 21-25, 22-25, 25-18, 16-14
*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 12 άσσους, 41 επιθέσεις (38% αποτελεσματικότητα), 19 μπλοκ και37 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 7 άσσους, 42 επιθέσεις (35% αποτελεσματικότητα), 15 μπλοκ και 40 λάθη αντιπάλων.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Γκάσμαν 4 (2/4 επ., 2 μπλοκ), Γιάντσουκ 23 (13/30 επ., 7 άσσοι, 3 μπλοκ, 46% υπ. – 12% άριστες), Νίλσεν 12 (8/35 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Βουλκίδης 10 (5/5 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Σπίριτο 2 (2 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 17 (11/30 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ, 36% υπ. – 18% άριστες) / Χανδρινός (λ, 38% υπ. – 19% άριστες), Κασαμπαλής 2 (2 άσσοι), Παπαλεξίου 1 (1/1 επ.), Ανδρεόπουλος 1 (1/3 επ.).
Π.Α.Ο.Κ. (Βαλάντης Μαμάης): Τζέντρικ 10 (7/12 επ., 3 μπλοκ), Κοκκινάκης 9 (7/21 επ., 2 μπλοκ, 48% υπ. – 23% άριστες), Τόρες 11 (5/24 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ, 53% υπ. – 20% άριστες), Κόλεφ 8 (4/10 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Γαλιώτος 4 (1/4 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ερνάντες 20 (16/42 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ) / Μιχελάκης (λ, 48% υπ. – 19% άριστες), Παπανικολάου, Καρασαββίδης, Μούχλιας 2 (2/6 επ., 80% υπ. – 40% άριστες).
Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Πρωτέα Βούλας για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών με την αθηναϊκή ομάδα να παίρνει τα... σπόρια στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.
Προς αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε και το «καρφί» του προπονητή του Δικεφάλου, Άγγελου Αγγελίδη, στις δηλώσεις του:
«Σίγουρα, το πρόβλημα εντοπίζεται στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκαμε καθόλου συγκεντρωμένοι, με αποτέλεσμα να μην εφαρμόσουμε την τακτική που είχαμε προετοιμάσει. Αντίθετα, στο πρώτο ημίχρονο η αμυντική μας λειτουργία ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο.
Δεν θα πω τίποτα περισσότερο. Ελπίζω όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα να κατάλαβαν πολλά από όσα συνέβησαν».
Με εμφατικό τρόπο η ομάδα ποδοσφαίρου σάλας του ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Κορυδαλλού στη Μίκρα.
Ο Αντρέα Καντελόρο στάθηκε στα στοιχεία εκείνα που θέλει να βλέπει από τους παίκτες του.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αλλά όχι μόνο για τη νίκη. Η απόδοση των παιδιών σήμερα ήταν υπέροχη. Έδωσαν το 110%. Αυτό θέλω από καθέναν από αυτούς. Πάθος. Τρέξιμο. Ποιότητα και πολλή Ψυχή.
Αυτό πρέπει να κάνουμε για τους φιλάθλους μας και για όσους είναι στο πλευρό μας και μας στηρίζουν καθημερινά. Παίξαμε απέναντι σε μια δυνατή και καλά οργανωμένη ομάδα όπως ο Κορυδαλλός, στον οποίο δίνω τα συγχαρητήριά μου.
Αλλά τώρα δεν πρέπει να σταματήσουμε. Έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας. Σήμερα απολαμβάνουμε αυτήν την όμορφη νίκη. Από αύριο, ξεκινάμε πάλι. Πιο δυνατοί από πριν».
ΑΣ
Πατρικίδης: «Να κερδίζουμε κάθε αγωνιστική»
Ξεκάθαρος ο προπονητής του ΠΑΟΚ για τον στόχο της ομάδας του
Από πεντάρα σε πεντάρα η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του ΠΑΟΚ που πέτυχε νέα εμφατική νίκη επί του Πύργου.
Ο προπονητής του Δικεφάλου, Θανάσης Πατρικίδης, δήλωσε:
«Κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Ο Πύργος έχει τη δική του δυναμική, είναι μια επικίνδυνη ομάδα. Με διαφορετικούς στόχους από εμάς, που έχουμε τη δική μας δυναμική, αλλά δεν παύει να είναι μια επικίνδυνη ομάδα. Σε κάθε περίπτωση δεν ήταν εύκολος αγώνας.
Εμείς είμαστε πιο έτοιμη ομάδα, πιο δεμένη. Οι περισσότερες παίκτριες είναι από πέρσι και όσες καινούργιες ήρθαν βοηθάνε στη λειτουργία της ομάδας. Σε κάθε ματς πάμε για τη νίκη.
Προσεγγίζουμε τους αγώνες με την απαιτούμενη σοβαρότητα και με διαφορετική προσέγγιση, ώστε να μπορούμε να κερδίζουμε σε κάθε αγωνιστική. Αυτό θα κάνουμε και στο επόμενο ματς με τον Οδυσσέα Μοσχάτου».




