Connect with us

ΑΣ

«Πρωτάθλημα και τα επόμενα χρόνια»

Συνέντευξη στον Μάνο Ασκαρίδη. Η «μηχανή των γκολ» της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ μίλησε για το αήττητο σερί, για όσα έχουν αλλάξει στην ομάδα και για τις προοπτικές που υπάρχουν ώστε να συνεχιστεί η αυτοκρατορία του Δικέφαλου.

Ηλίας Τάταλας

«Πρωτάθλημα και τα επόμενα χρόνια»

Παράλληλα δεν έκρυψε την πίκρα της από την μη στήριξη του κόσμου παρότι έχουν κατακτήσει τόσους τίτλους. Επίσης η προχώρησε σε αρκετές αποκαλύψεις και μίλησε για την ανδρική ομάδα και που μπορεί να φτάσει.

Φέτος ξεκινήσατε πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ κερδίζει συνέχεια και η ομάδα δείχνει ασταμάτητη. Θα το κατακτήσετε;

«Στόχος πάντα είναι το πρωτάθλημα. Πέρυσι δυστυχώς δεν το καταφέραμε γιατί ξεκινήσαμε μαζί με τον σημερινό προπονητή τον Αλέξανδρο Κατηκαρίδη τον Σεπτέμβριο. Αντιμετωπίζαμε μέχρι τότε κάποια προβλήματα, ήρθε ο Κατηκαρίδης και έβαλε τα πράγματα σε μία τάξη. Πλέον η δουλειά φαίνεται και για αυτό φέτος πηγαίνουμε πολύ καλά. Προσπάθησε και κατάφερε να περάσει μία τακτική τελείως διαφορετική και νοοτροπία. Αλλάξαμε τα πάντα σε σχέση με αυτά που μαθαίναμε μέχρι τότε. Συγκεκριμένα παίζαμε με ψηλές μπαλιές και έλεγαν…. τώρα τρέχα Δήμητρα, Έλενα, Ανθούλα.  Σήμερα προσπαθούμε να παίζουμε πραγματικό ποδόσφαιρο και όταν λέμε πραγματικό ποδόσφαιρο να τονίσω πως ελάχιστες αντρικές ομάδες το κάνουν αυτό. Τώρα προσπαθούμε να παίξουμε εμείς σαν πρώτη γυναικεία ομάδα, στην Ελλάδα τουλάχιστον. Η μπάλα να είναι κάτω και η επίθεση να ξεκινάει από τις πίσω γραμμές».

Ασταμάτητη η ομάδα, ασταμάτητη και η Παντελιάδου με πολλούς να σε χαρακτηρίζουν ως ‘’μηχανή των γκολ’’. Τι λες;

«Πιστεύω είναι θέμα προπόνησης αυτό που συμβαίνει. Φέτος στόχος είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και προσωπικός μου να καταφέρω να βγω πρώτη σκόρερ. Ελπίζω και θέλω πάρα πολύ να το καταφέρω μέχρι το τέλος της χρονιάς. Όλα πάνε μέχρι τώρα πάρα πολύ καλά. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς».

Στην καριέρα σου μέχρι τώρα έχεις πετύχει πάρα πολλά γκολ. Ποιο είναι αυτό που ξεχωρίζεις από τα υπόλοιπα;

«Με διαφορά αυτό απέναντι στην Νόιλενγκμπαχ (Αυστριακή), που κερδίσαμε στην Τούμπα 1-0 στο θεσμό του Champions  League. Ήταν η πρώτη μας νίκη στο θεσμό στην φάση των ‘’32’’».

Ποιος είναι ο βασικός αντίπαλος του ΠΑΟΚ;

«Οι Αμαζόνες Δράμας είναι ο μεγάλος αντίπαλος και η πιο ισχυρή ομάδα μετά από εμάς. Απλά πέρυσι χάσαμε το πρωτάθλημα από τις Αμαζόνες γιατί όπως τόνισα, καθυστερήσαμε να μάθουμε την τακτική του Κατηκαρίδη. Πιστεύω τα επόμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ θα το κατακτά αν συνεχίσει να παίζει αυτό το ποδόσφαιρο που μας έχει μάθει ο προπονητής».

 

Από πέρυσι τι κρατάτε;

«Την τακτική, το ποδόσφαιρο που μάθαμε να παίζουμε και φυσικά το Κύπελλο».

Ποιο είναι το κλίμα μέσα στην ομάδα και τι ρόλο παίζει;

«Το θετικό είναι πως με τα κορίτσια είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Έχουμε δεθεί ως ομάδα. Το κλίμα ανάμεσά μας είναι πολύ καλό και αυτό φαίνεται κατά την διάρκεια του αγώνα. Όταν υπάρχει υγεία στα αποδυτήρια, το βλέπουν όλοι».

 

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ πούλησε φέτος αρκετά εισιτήρια διαρκείας, Ο κόσμος είναι περισσότερος ή θεωρείτε πως είστε αδικημένες;

«Όχι σε αυτό το θέμα ο κόσμος του ΠΑΟΚ μας αδικεί. Κάποτε ερχόταν τουλάχιστον στα ντέρμπι. Εδώ και 3-4 χρόνια δεν έρχεται πλέον ούτε σε αυτά. Ακόμα και στα μεγάλα παιχνίδια δεν είναι εκεί για να μας στηρίξει έστω ηθικά. Για παράδειγμα παίζαμε απέναντι στις Αμαζόνες Δράμας πριν λίγες εβδομάδες, είχα πει σε οργανωμένους από την Τούμπα να έρθουν και παρότι μου υποσχέθηκαν πως θα έδιναν το παρών, τελικά δεν είδα κανέναν απολύτως. Αυτό το γεγονός με στεναχώρησε πάρα πολύ και είμαι εξαιρετικά πικραμένη».

 

Πλέον είσαι διεθνής, αρχηγός του ΠΑΟΚ και στα 28 χρόνια αρκετά έμπειρη στον χώρο του ποδοσφαίρου. Γνωρίζεις τι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα στην καριέρα σου;

«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο από τα έξι μου. Στην ακαδημία του χωριού μου, τον Επτάλοφο Κιλκίς. Ακαδημία με παιδάκια και αγόρια κυρίως. Κρατάω και δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου, πως αγωνίστηκα 18χρονών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μία πραγματικά απίστευτη εμπειρία».

Πόσο σκληρά δούλεψες και δουλεύεις κάθε ημέρα, για να επιτύχεις όλα αυτά και τι θυσίες έχεις κάνει;

«Επειδή το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι καθαρά ερασιτεχνικό και όχι επαγγελματικό, δυστυχώς πρέπει να δουλεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα και ταυτόχρονα να κάνουμε και προπονήσεις. Προσωπικά μέχρι και πέρυσι, ξεκινούσα στις 9 το πρωί και επέστρεφα στις 10 το βράδυ. Για να πάω στην δουλειά μου, να κάνω στη συνέχεια προπόνηση, να ξαναπάω στην δουλειά γιατί έκανα σπαστό το ωράριό για να παίζω ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύω αυτό ήταν το πιο δύσκολο που έχω κάνει εδώ και πέντε χρόνια.

 Επιπλέον όταν ξεκίνησα να παίζω στο ΠΑΟΚ ήμουν 14 χρονών και για να είμαι στην προπόνηση ξεκινούσα από το χωριό μου στις έξι το πρωί, για να πάω σχολείο, στη συνέχεια να πάρω το λεωφορείο για να κατέβω στην Θεσσαλονίκη, να κάνω προπόνηση και να γυρίσω 11 με 12 το βράδυ στο Κιλκίς. Νομίζω οι θυσίες που έκανα είναι πάρα πολλές και δύσκολες».

 

Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει ενισχυθεί με αρκετές νέες παίκτριες…

«Είναι πολύ καλές παίκτριες, θα βοηθήσουν πάρα πολύ την ομάδα και ήδη το κάνουν αυτό. Αυτό είναι το καλό στον ΠΑΟΚ. Κάνει μεταγραφές που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και μένουν κάποιες στον πάγκο -όποιες και αν είναι- και σε περίπτωση που τις χρειαστεί ο προπονητής ξέρει πως μπορεί να βασιστεί σε αυτές και θα παίξουν ακριβώς το ίδιο, όπως και μία που είναι στην βασική ενδεκάδα. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Να ξέρει ο προπονητής πως έχει αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις».

 

Ο ΠΑΟΚ έχει και γυναικεία σχολή ποδοσφαίρου…

«Υπάρχει εδώ και περίπου 5 χρόνια. Φέτος έχει γίνει πιο επίσημο. Είναι πολύ σημαντικό γιατί είχα αναλάβει τέσσερα χρόνια τις μικρότερες ηλικίες και έχω καταφέρει να ανεβάσω στην πρώτη ομάδα σταδιακά 3-4 κορίτσια».

Μπορεί να πετύχει ο ΠΑΟΚ περισσότερα στην Ελλάδα ή αν με τις υποδομές που υπάρχουν έχει πιάσει ‘’ταβάνι’’;

«Ταβάνι δεν μπορείς να πεις πως πιάνει ποτέ. Όσο προσπαθείς θα ανεβαίνεις και περισσότερο διαρκώς. Ο ΠΑΟΚ με τις ακαδημίες και επειδή βγαίνουν συνέχεια νέα ταλέντα και να τονίσω πως πραγματικά υπάρχει μεγάλο ταλέντο εδώ, πιστεύω τα επόμενα 10 χρόνια θα κατακτά συνεχώς το πρωτάθλημα εφόσον η κατάσταση είναι έτσι στις ακαδημίες».

 

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου;

«Αν πάμε σ’ ένα γήπεδο που είναι πλαστικό και δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας, αντιμετωπίζουμε προβλήματα στα πόδια μας, στα γόνατά μας, στην μέση, στο ισχίο, σε όλο μας το κορμί.  Άλλο πρόβλημα που τα συζητούσαμε πρόσφατα στην Εθνική που ήμασταν όλες μαζί είναι πως πρώτα βάζουν το παιδικό πρωτάθλημα και μετά το γυναικείο. Πήγαν κάποιες ομάδες να παίξουν κανονικό επίσημο παιχνίδι για το γυναικείο πρωτάθλημα και επειδή στο ίδιο γήπεδο έπαιζαν οι ακαδημίες στο παιδικό, περίμεναν οι γυναίκες να τελειώσει το παιχνίδι και μετά να παίξουνε. Και όσο γινόταν ο αγώνας, έκαναν το απαραίτητο ζέσταμα πίσω από τις εστίες. Φανταστείτε μία ομάδα να κάνει προθέρμανση σε αυτό το χώρο και μετά αμέσως να ξεκινήσουν να παίζουν. Είναι τεράστιο λάθος από την ΕΠΟ που δίνουν προτεραιότητα στο παιδικό και όχι στο γυναικείο».

Ποια είναι η στάση της ΕΠΟ στο γυναικείο ποδόσφαιρο, βοηθάει με κάποιο τρόπο;

«Ουδέν σχόλιον…»

 

Ο ΠΑΟΚ έχει την μεγαλύτερη εκπροσώπηση στην Εθνική ομάδα (11 παίκτριες) και είναι ο βασικός αιμοδότης της…

«Ο ΠΑΟΚ για πολλά χρόνια θα είναι ο αιμοδότης της Εθνικής ομάδας, γιατί είναι η μόνη γυναικεία ομάδα που έχει ακαδημίες στην Ελλάδα».

 

Η Εθνική που ωστόσο δεν πάει καλά. Τι φταίει;

«Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές και μεταξύ μας. Καλώς ή κακώς στην Ελλάδα το πρωτάθλημα είναι ερασιτεχνικό. Στο εξωτερικό μπορούν οι κοπέλες να είναι μόνο επαγγελματίες και να ασχολούνται αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο. Προπονούνται πρωί, μεσημέρι, βράδυ και εμείς μία φορά και αυτό όχι κάθε ημέρα. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε για παράδειγμα την Νορβηγία, όταν ξέρω πως η κοπέλα που είναι αντίπαλός μου έχει κάνει εντατική σκληρή προπόνηση πολλές φορές την ημέρα και εγώ μόλις μία».

 

Το μυστικό της επιτυχίας όλα αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟΚ;

«Ο βασικός κορμός που παραμένει ο ίδιος».

 

Στήριξη από την διοίκηση υπάρχει φέτος;

«Δόξα τον Θεό όλα πηγαίνουν πολύ καλά και δεν έχουμε κανένα θέμα. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό».

Το ανεκπλήρωτο όνειρο σου;.

«Πάντα ήθελα μία μεταγραφή στο εξωτερικό, είχα κάποιες προτάσεις αλλά δυστυχώς δεν ήξερα αγγλικά».

 

Από ποιες ομάδες είχε πρόταση;

«Από την Νόιλενγκμπαχ που είχα σκοράρει απέναντι της στο ChampionsLeague. Επίσης όταν ήμουν 17 χρονών, τότε είχε γίνει η Ελληνιάδα στην Θεσσαλονίκη πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και μου είχαν προτείνει επειδή ήταν ομογενείς (από Καναδά, Αμερική, Αυστραλία) να πάω στην Αμερική, αλλά τελικά δεν πήγα λόγω γλώσσας. Λάθος μου βέβαια, αλλά…»

 

Το μετάνιωσες που δεν έκανες το παραπάνω βήμα;

«Δεν το μετάνιωσα καθόλου. Μετά από λίγα χρόνια έχασα τον πατέρα μου και ήμουν εδώ πέρα μαζί του».

Λίγα λόγια για την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ που είναι πρώτη. Πιστεύεις μπορεί να αντέξει ως το τέλος;

«Παρακολουθώ την ανδρική ομάδα και πηγαίνω στο γήπεδο. Γιατί μένω και στους ξενώνες του ΠΑΟΚ. Παίζει όμορφο και σωστό ποδόσφαιρο, σε μεγάλα διαστήματα κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Πιστεύω κάνει πολύ καλή δουλειά ο Άγγελος Αναστασιάδης και αν συνεχίσει έτσι ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος. Και αυτό θέλουμε όλοι».

 

Ποιος ποδοσφαιριστής σου αρέσει περισσότερο στον ΠΑΟΚ.

«Ο Κάτσε είναι πραγματικό ‘’μηχανάκι’’. Τρέχει ασταμάτητα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και δείχνει ακούραστος. Κάθομαι και τον παρακολουθώ και δεν το πιστεύω πόσα χιλιόμετρα διανύει κάθε φορά. Δεν υπάρχει αυτό».

 

Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις;

 «Επιθυμώ ο κόσμος να είναι κοντά μας. Να έρθει, να μας δει, να μας στηρίξει και να χαρεί μαζί μας. Κανένα άλλο τμήμα του ΠΑΟΚ δεν έχει φέρει τόσες επιτυχίες και τίτλους (πρωταθλήματα, Κύπελλα) στον σύλλογο. Πρέπει και οι οπαδοί να μας στηρίξουν περισσότερο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Μια γροθιά για την πρόκριση!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα τον Παναθηναϊκό σε νοκ άουτ ματς για το κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Νοκ άουτ παιχνίδι για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ποδοσφαίρου γυναικών με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται σήμερα στις 16:00 τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο των Νέων Επιβατών με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ δεν θα υπάρχει διαδικτυακή ή τηλεοπτική κάλυψη.

Ο Δικέφαλος επιστρέφει στις υποχρεώσεις του Κυπέλλου, μετά την επέκταση του νικηφόρου σερί στο πρωτάθλημα με την επικράτηση 2-1 επί του Ατρομήτου. Οι «ασπρόμαυρες» αποκλείοντας την Δόξα Δράμας και τον Άρη, μπαίνουν στην μάχη του προημιτελικού, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.

Απέναντί του, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στην αγωνιστική που πέρασε στο πρωτάθλημα, επικράτησε με 0-2 των Ελπίδων Καρδίτσας, παραμένοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στον δρόμο του ΠΑΟΚ, αποκλείοντας τον Διαγόρα Ραχών και την Αγία Παρασκευή.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Θαλής Θεοδωρίδης, δήλωσε:

«Ένα παιχνίδι κυπέλλου κόντρα σε μία ομάδα η οποία ήταν και είναι ανταγωνίστρια μας στο πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε ως στόχο και το κύπελλο. Θέλουμε να κάνουμε μία εμφάνιση αντάξια των εμφανίσεων του πρωταθλήματος, ώστε να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Συνήθως οι αγώνες κυπέλλου έχουν διαφορά σε σχέση με αυτούς του πρωταθλήματος. Σίγουρα υπάρχει διαφορά στο γεγονός πως στο κύπελλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο ξένες παίκτριες στην ενδεκάδα, κάτι το οποίο ισχύει φυσικά και για τον αντίπαλο μας. Εμείς έχουμε το υλικό το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί, να αναπληρώσει τις παίκτριες οι οποίες λείπουν. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, τόσο στο φυσικό κομμάτι, όσο και στο ψυχολογικό. Θα είναι ένα καλό παιχνίδι, και θα περάσουμε στην επόμενη φάση».

Η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Μαρία Μήτκου, τόνισε:

«Ανυπομονούμε να γίνει αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα θα είναι δύσκολο, καθώς τα παιχνίδια κυπέλλου δεν είναι ίδια με αυτά του πρωταθλήματος. Αυτό ισχύει διότι στο κύπελλο παίζεις ένα παιχνίδι, 90 λεπτών, συν την παράταση, αν υπάρξει. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, περιμένοντας την αυριανή ημέρα. Διψάμε για περισσότερους τίτλους, σίγουρα ένας στόχος είναι και το κύπελλο, οπότε θέλουμε αύριο να προκριθούμε στην επόμενη φάση.

Πιστεύω το αυριανό παιχνίδι, πέρα από το τακτικό κομμάτι, το οποίο αφορά τους προπονητές, θα κριθεί στην δίψα, στην διάθεση και στο πάθος που θα δείξει κάθε ομάδα. Θεωρώ ότι είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς το ότι παίζουμε στην έδρα μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Με… ασφάλεια στο φινάλε

Με δυνατό παιχνίδι κλείνει σήμερα η σεζόν για τη γυναικεία ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

22η αγωνιστική στην Α1 πόλο γυναικών με τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται σήμερα στις 15:00 από το Περιστέρι.

Το παιχνίδι μπορεί να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα για τις «ασπρόμαυρες» οι οποίες όμως θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που είναι στα «μέτρα» τους.

Ο Δικέφαλος είναι στην 7η θέση με 22 βαθμούς, με την ΑΕΚ να είναι στην 8η με 21, αλλά να έχει ηττηθεί χτες από τον Ολυμπιακό.

Έτσι, το Περιστέρι που είναι στην 9η θέση με 19 βαθμούς ψάχνει μόνο το τρίποντο για να μπει εκείνο στην οχτάδα και να αφήσει την Ένωση εκτός.

Η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Εβελίνα Γιαμπασάκου, δήλωσε:

«Κλείνουμε την φετινή χρονιά μ' ένα δυνατό παιχνίδι για εμάς. Έχοντας εξασφαλίσει την θέση μας στην οκτάδα, θέλουμε να κλείσουμε τη σεζόν με νίκη. Παράλληλα, είναι από τα παιχνίδια τα οποία στοχεύαμε από την αρχή της χρονιάς, οπότε ανεξαρτήτως ασφάλειας, θα δώσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο για να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα χαρούμενες».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

«Όλοι μαζί για μία σπουδαία πρόκριση!»

Το ανοιχτό κάλεσμα του ΑΣ ΠΑΟΚ στον κόσμο του Δικεφάλου!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ να βρεθεί μαζικά αύριο το βράδυ (20:30) στο Ποσειδώνιο, προκειμένου να στηρίξει την ανδρική ομάδα πόλο στον δεύτερο προημιτελικό κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, απεύθυνε ο ΑΣ ΠΑΟΚ.

"Το τμήμα Πόλο ανδρών του ΠΑΟΚ Domus Ergo, κάνει ανοιχτό κάλεσμα στον Κόσμο του Δικεφάλου, να στηρίξει την ομάδα, την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 20:30, στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, στον δεύτερο προημιτελικό κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι παίκτες του Δικεφάλου, μετά το «μπρέικ» στο πρώτο παιχνίδι, απέχουν μία νίκη μακριά από την πρόκριση στους ημιτελικούς της Α1 Πόλο ανδρών.

Όλοι μαζί για μία σπουδαία πρόκριση" έγραψε χαρακτηριστικά ο ΑΣ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα του!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ