Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι αριθμοί του ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί στην Τούμπα απόψε το βράδυ (19:30) την ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική της Super League, έχοντας ως στόχο την επιστροφή του στα τρίποντα στο πρωτάθλημα.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Οι αριθμοί του ντέρμπι

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της για τα προηγούμενα παιχνίδια των δύο ομάδων:

#26 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ στις 58 αναμετρήσεις που έχει υποδεχθεί την ΑΕΚ για την πρώτη κατηγορία. Οι μάχες τους ξεκίνησαν το 1959-60 και τελείωσαν την σεζόν 2012-13 με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στις Ερασιτεχνικές κατηγορίες. Μέχρι τότε ήταν μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό οι μοναδικές σταθερές ομάδες από καταβολής της Α’ Εθνικής τον Οκτώβριο του 1959.

#9 νίκες με σκορ 2-1 έχει ο ΠΑΟΚ κατά της ΑΕΚ. Ακολουθεί το 1-0 που έχει εμφανιστεί οκτώ φορές. Εκτός από αυτές τις 19 νίκες με διαφορά ενός γκολ (2 φορές 3-2) υπάρχουν και ευρύτερες, με το 5-0 της σεζόν 1982-83 να είναι αυτή με τα περισσότερα γκολ διαφορά.

#3 γκολ είχε σημειώσει σε αυτή την αναμέτρηση της σεζόν 1982-83 ο Χρήστος Δημόπουλος που είχε εξαιρετική παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μάλιστα αυτό το χατ τρικ και ένα ακόμη γκολ την σεζόν 1984-85 τον διατηρούν στην πρώτη θέση των σκόρερ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με την ΑΕΚ, μαζί με τον Σταύρο Σαράφη και τον Νέτο Γκουερίνο με τέσσερα γκολ συνολικά. Από την πλευρά της ΑΕΚ ο Μπλάνκο και ο Νεστορίδης έχουν στείλει την μπάλα τέσσερις φορές στα δίχτυα του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας αναμέτρηση.

#2 φορές αντιμετώπισε ήδη ως προπονητής του ΠΑΟΚ ο Βλάνταν Ίβιτς την ΑΕΚ για τους περσινούς αγώνες των Play Offs της Super League και ο Δικέφαλος επικράτησε 2-1 στην Θεσσαλονίκη και αναδείχθηκε ισόπαλος (0-0) στο ΟΑΚΑ.

#8 διαδοχικές εντός έδρας νίκες με αντίπαλο την ΑΕΚ έχει ο ΠΑΟΚ μαζί με τις αναμετρήσεις για τα play off του πρωταθλήματος. Μάλιστα στις 4 από αυτές χωρίς να δεχθεί ούτε γκολ. Η τελευταία του ήττα έγινε στις 21 Μαρτίου 2010 με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπλάνκο. Από τότε πέρασαν εξίμισι χρόνια μαζί με την διετή απουσία της ΑΕΚ από την Super League.

#4 μόλις φορές έχουν τεθεί οι δύο αντίπαλοι πάλι αντιμέτωποι μήνα Οκτώβριο. Ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει και στα δύο ματς που έγιναν στην Θεσσαλονίκη, το 2012-13 (1-0 / 51’ Αθανασιάδης ) και το 1979-80 (4-0 / 9’, 37’ Γκουερίνο, 68’ Ορφανός, 73’ Βασιλάκος). Στις δύο αναμετρήσεις που έγιναν στην Αθήνα Οκτώβριο ο ΠΑΟΚ είχε μια νίκη το 1968-69 (1-0) και μια ήττα 1967-68 (2-0).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Επιστροφές ενόψει ΠΑΟΚ

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Φατίχ Τερίμ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως ο ΠΑΟΚ, έτσι και ο Παναθηναϊκός ανεβάζει στροφές με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής (18:00).

Πλέον, ο Φατίχ Τερίμ έχει στη διάθεσή τους και τους διεθνείς, που επέστρεψαν στην Αθήνα και ξεκίνησαν τη δουλειά.

Χθες, ακολούθησαν αποθεραπεία οι Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Ζέκα, Ακαϊντίν, ενώ οι Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν έκαναν το δικό τους πρόγραμμα, καθώς αμφώτεροι παραμένουν στα... pits.

Σήμερα αναμένεται να μπουν στο πρόγραμμα και οι Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, με τον Τερίμ να καταλήγει στις τελικές του επιλογές ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Σερί υψηλών απαιτήσεων

Διαδοχικά παιχνίδια που κρίνουν πολλά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του έχουν ξεκινήσει ξανά τη δουλειά με φόντο ένα άκρως απαιτητικό διάστημα σε όλα τα επίπεδα.

Οι “ασπρόμαυροι” θα μπουν και πάλι σε λογική αγώνων, καθώς στο “κάδρο” μπαίνουν τα πλέι οφ και στην πορεία και το Europa Conference League. Αρχικά, στις 31 του Μάρτη θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και μετά, σειρά έχει ένας μήνας… “καυτός”!

Ο Απρίλιος θα είναι ένας πολύ-πολύ σημαντικός μήνας για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, καθώς εκτός από μεγάλες “μάχες” στα πλέι οφ, θα υπάρξουν και τα δύο παιχνίδια με την Κλαμπ Μπριζ στο UECL, ενώ ήδη έχει αναβληθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που επρόκειτο -βάσει προγράμματος- να πέσει ανάμεσα στα δύο ματς με τους Βέλγους.

Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του Απρίλη; Δείτε τα παιχνίδια που περιλαμβάνει ο μήνας:

31/3 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

3/4 ΠΑΟΚ – Λαμία

7/4 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

11/4 Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ (UECL)

18/4 ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ (UECL)

21/4 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

24/4 Λαμία – ΠΑΟΚ

28/4 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ημέρα του Γιώργου Σαββίδη

Κεντρικό πρόσωπο και ευχές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε χθες τα γενέθλιά του, σειρά παίρνει σήμερα ο Γιώργος Σαββίδης.

Ο μεγάλος γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κλείνει σήμερα το 32ο έτος της ηλικίας του, καθώς γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1991.

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ έστειλε τις δικές του ευχές στον Γιώργο Σαββίδη, αναφέροντας:

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, εύχεται στο επίλεκτο μέλος του Σωματείου μας, και συμπαραστάτη όλων των τμημάτων μας, Γιώργο Σαββίδη, χρόνια πολλά για τα 33α γενέθλιά του.

Μία ζωή γεμάτη υγεία, ευτυχία, και πολλές «ασπρόμαυρες» επιτυχίες!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ