Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μαγική η φετινή χρονιά»

Για το πως βίωσε ο ίδιος τη φετινή χρονιά, μίλησε ο Δημήτρης Πέλκας στην εκπομπή "Οpen Sport" του "Open Beyond"

Στέργιος Αναστασιάδης

«Μαγική η φετινή χρονιά»

Χαρακτηριστικά, ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός είπε:

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει το τι έχει πετύχει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του: “Πραγματικά δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμα τι έχουμε καταφέρει φέτος. Όλη η χρονιά ήταν μαγική. Το αήττητο, το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο. Στιγμές που θα αξέχαστες στο μυαλό όλων όσων συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια. Για μένα ήταν σίγουρα ξεχωριστό όλο αυτό, έφτασα στο σημείο με αυτή την ομάδα να πραγματοποιήσω τα παιδικά μου όνειρα. Δεν θα ξεχάσω με τίποτα αυτά που ζήσαμε φέτος”.

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο πως σήκωσε το Κύπελλο ως αρχηγός: “Ήταν πολύ συγκινητική η πρώτη φορά που φόρεσα το περιβραχιόνιο, η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μου μέχρι το περασμένο Σάββατο. Έφτασε ο τελικός του Κυπέλλου και χάρη στον Στέλιο Μαλεζά, είχα τη δυνατότητα να σηκώσω το Κύπελλο ως αρχηγός του ΠΑΟΚ. Το συζητούσαμε με τον Στέλιο όλη την εβδομάδα, η χαρά μου ήταν απερίγραπτη όταν ανέβηκα στο βάθρπ και σήκωσα το τρόπαιο”.

Για τη δική του απόδοση φέτος, με βάση και τους τραυματισμούς του: “Είτε αγωνίζεσαι καλά, είτε έχεις σκαμπανεβάσματα, πάντα πρέπει να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων να βλέπεις τα λάθη σου και να βελτιώνεσαι. Είναι λογικό ένας ποδοσφαιριστής να μην έχει μόνο ανοδική πορεία, αλλά να υπάρχουν και σκαμπανεβάσματα. Πρέπει να διδάσκεσαι από όλα, το πιο σημαντικό είναι αυτά που πετύχαμε. Κατακτήσαμε αήττητοι το πρωτάθλημα και κατακτήσαμε και το νταμπλ”. 

Για την ασίστ που έδωσε στον Άκπομ στον τελικό του Κυπέλλου και την ομαδικότητα του ΠΑΟΚ τη φετινή χρονιά: “Είχαμε ως στόχο να πάρουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, να είμαστε εμείς αυτοί που θα γράψουν ιστορία και τα ονόματά μας με χρυσά γράμματα. Αυτό που θέλαμε ήταν να είμαστε καλά μεταξύ μας και να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό δεν είναι ποιος σκοράρει, αλλά η επιτυχία της ομάδας”.

Για τις αντιδράσεις του κόσμου στους πανηγυρισμούς: “Πραγματικά ο κόσμος ήταν εκπληκτικός. Το περίμενε πάρα πολύ για πολλά χρόνια, δεν θα ξεχάσω τα πρόσωπα αυτών που μας περίμεναν στο Μακεδονία Παλλάς πριν το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που έκλαιγαν. Ο κόσμος ήταν όλη τη χρονιά δίπλα μας, μας στήριξε πολύ και τους ευχαριστούμε. Ήταν λογικό πάντως να γίνει αυτός ο χαμός μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό”.

Για την Εθνική: “Είναι τιμή και περηφάνια να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο, είναι η κορυφαία διάκριση για κάθε ποδοσφαιριστή. Όλοι εμείς που βρισκόμαστε τώρα στην Εθνική, είμαστε νέοι και δεν έχουμε παίξει σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Θέλουμε πολύ να συμμετάσχουμε σε ένα Euro ή ένα Μουντιάλ και να κάνουμε ξανά χαρούμενο τον κόσμο σε μια δύσκολη εποχή γενικότερα. Θέλουμε ο κόσμος να περνάει ευχάριστα το δίωρο που παρακολουθεί την Εθνική και θέλουμε να γυρίσει ξανά στο γήπεδο. Νομίζω πως η Εθνική έχει ποιότητα, έχει έναν καινούργιο προπονητή που έχει αρχές, το κλίμα είναι καλό, ξεκινήσαμε θετικά και ελπίζω να συνεχίσουμε το ίδιο καλά”. 

Στο τέλος της συνέντευξης, ο Δημήτρης Πέλκας κλήθηκε να περιγράψει με μία λέξη τους Αντελίνο Βιεϊρίνια, Ευθύμη Κουλούρη, Ιβάν Σαββίδη, Κώστα Φορτούνη και ΠΑΟΚ. Οι απαντήσεις του; 

Βιεϊρίνια: Ηγέτης
Κουλούρης: Αδερφός
Ιβάν Σαββίδης: Ευεργέτης
Φορτούνης: Ποιότητα
ΠΑΟΚ: Όλη μου η ζωή

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σιμάνσκι: Ο Κεντζιόρα, ο ΠΑΟΚ και η μάχη του τίτλου

Τι ανέφερε ο άσος της ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στην Πολωνία και μεταξύ άλλων, στάθηκε και στην παρουσία του Τόμας Κεντζιόρα στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα.

"Με τον Τόμας γνωριζόμαστε πολύ καιρό. Μιλάμε, κάνουμε αστεία. Σε ένα θετικό πλαίσιο. Ο ΠΑΟΚ είναι κι αυτός πολύ καλός φέτος", ανέφερε αρχικά ο άσος της ΑΕΚ και στη συνέχεια, με φόντο και τη μάχη του πρωταθλήματος, πρόσθεσε:

"Πρόσφατα σταθήκαμε άτυχοι, γιατί κερδίζαμε 2-0 και στο τελευταίο λεπτό μας ισοφάρισαν 2-2. Έχω καλή σχέση με τον Τόμας και γελάμε ότι ένας από τους δύο θα γίνει πρωταθλητής. Ελπίζω να είμαι εγώ, γιατί έχει περισσότερους τίτλους".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ στη Λαμία;

Σημαντική έξοδος για τον “Δικέφαλο”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι στα πλέι οφ της Stoiximan Super League και η προσοχή όλων, είναι στραμμένη στο αυριανό παιχνίδι με τη Λαμία (17:00).

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους ένα must-win παιχνίδι, σε μία έδρα όπου βρίσκουν παραδοσιακά τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν.

Παίζοντας στην έδρα της Λαμίας, ο ΠΑΟΚ έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής σε 9 αγώνες 8 νίκες και 1 ισοπαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

2017/18 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2018/19 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2019/20 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1 (Κύπελλο)

2021/22 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5 (Κύπελλο)

2023/24 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: “Πονοκέφαλος” για δύο

Τι ισχύει με φόντο τη συνέχεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει σήμερα την προετοιμασία του για την αυριανή αναμέτρηση με τη Λαμία (17:00), με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να καταλήγει στις τελικές του επιλογές.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, δε θα έχει στη διάθεσή του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που συμπλήρωσε κάρτες, με τον Σέρβο να μένει στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, "πονοκέφαλος" υπάρχει και για τους Κουλιεράκη και Μπάμπα, καθώς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στα επόμενα παιχνίδια.

Και οι δύο έχουν φτάσει τις δύο κίτρινες κάρτες και βρίσκονται στο όριο, κινδυνεύοντας να μείνουν εκτός σ’ ένα από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά τη Λαμία ακολουθούν τα μεγάλα ντέρμπι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Άρη για τον ΠΑΟΚ και προφανώς, είναι κι αυτό ένα σημαντικό ζήτημα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ