Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Να μη θαμπωθεί η ομάδα, να δει πιο μακριά απ’ το αποτέλεσμα

Τα ντέρμπι είναι «μάχες». Αγωνιστικές, αλλά «μάχες».

Attackερ

Να μη θαμπωθεί η ομάδα, να δει πιο μακριά απ’ το αποτέλεσμα

Παιχνίδια που ο κάθε ένας θέλει να κερδίσει ό,τι παραπάνω μπορεί από τον άλλο, ποντάροντας στη λεπτομέρεια, στο μομέντουμ, στην κακή ημέρα του αντιπάλου και σίγουρα στην τύχη.

Ο ΠΑΟΚ είχε πολλά από τα παραπάνω, με την τύχη που σπάνια έχει με το μέρος του, να τον στηρίζει πολύ χτες και να σφυρηλατεί το μέταλλο που συνεχίζει να χτίζει εδώ και μήνες ως ομάδα.

Ο «Δικέφαλος» κατόρθωσε παρουσιαζόμενος πολύ μακριά από τη συνηθισμένη αγωνιστική του εικόνα να πάρει το απόλυτο σε ένα παιχνίδι που ήταν για εκείνον «must win», σε ένα πρέπει που δύσκολα όμως μπορείς να ποντάρεις ότι θα ικανοποιηθεί 100%.

Η νίκη στο… σπίτι του αντιπάλου, η επικράτηση απέναντι σε μία ομάδα που ξεφτίλισε πέρυσι το ποδόσφαιρο και με άτακτη φυγή από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας πέτυχε μία ζημιά, την οποία φρόντισε με τα… μέσα της να βαφτίσει ηθική, είναι ένα αποτέλεσμα που προκαλεί χαρά, ενθουσιασμό, υπερβολή στις αντιδράσεις.

Όλα αυτά τα συναισθήματα, ωστόσο, αφορούν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Δε θα πρέπει να απασχολούν την ομάδα.

Η ομάδα χρειάζεται κυνικότητα στην αντιμετώπιση όλων των αποτελεσμάτων, θετικών και αρνητικών. Ωμή πραγματικότητα και αλήθεια.

Τεχνικό τιμ και παίκτες έχουν περάσει με απόλυτη επιτυχία βάσει της αποτελεσματικότητας μία απίστευτα δύσκολη σειρά αγώνων, ωστόσο αυτό δε θα πρέπει να τους θαμπώσει.

Η αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ είναι μέτρια τον τελευταίο καιρό.

Μέτρια έως κακή ήταν κατά διαστήματα χτες στο «Καραϊσκάκη».

Η ομάδα δείχνει «σκασμένη», κάτι που εξηγείται πλήρως. Ο προπονητής και οι συνεργάτες του, άλλωστε, έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν τη δουλειά και ξέρουν από διαχείριση.

Ο «Δικέφαλος» πρέπει να κρατήσει την ψυχολογία που του δίνουν οι νίκες και να σκύψει πάνω στις αδυναμίες του που παρουσιάζει τελευταία για να ξαναβρεί το συντομότερο δυνατό τον αγωνιστικό εαυτό του.

 Στο χτεσινό ντέρμπι ο ΠΑΟΚ δεν κρατάει την μπάλα, στο πιο βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του παιχνιδιού του, με εξαίρεση τις παγίδες και τα κλεψίματα ψηλά έχει προβληματική ανάπτυξη και δείχνει τρομερή αδυναμία στις στημένες φάσεις.

Μετά από ένα καλοκαίρι που όλος ο οργανισμός «άδειασε» σε μία εξάδα αγώνων με φόντο το όνειρο των ομίλων του Champions League, μία πρόωρη μέσα στη χρονιά αγωνιστική κοιλιά είναι αναμενόμενη για μία ομάδα που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ στα προκριματικά το καλοκαίρι.

Αυτό, όμως, επαναλαμβάνω για την ίδια την ομάδα, προπονητές και παίκτες, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι.

Ναι, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό, αλλά η εικόνα του, ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο χτες, αν συνεχιστεί, αν επαναληφθεί, δε θα του αφήνει περιθώρια για πολλές ακόμα νίκες σε μεγάλα παιχνίδια.

Κίνδυνος αν η ομάδα δεν κοιταχτεί πραγματικά στον καθρέφτη και δεν ψάξει σταδιακά τη βελτίωση υπάρχει και κόντρα στους θεωρητικά πιο εύκολους αντιπάλους.

Το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Άρη είναι φωτεινό παράδειγμα, πέρα από το εκτεταμένο ροτέισον σε εκείνον τον αγώνα που επηρέασε την εικόνα του συνόλου.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα τρομερό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έφυγε με το απόλυτο από σειρά απαιτητικών αγώνων, αλλά την 5η αγωνιστική μόνο κάποιος αφελής πανηγυρίζει με φόντο τον τίτλο.

Η «μάχη» θα είναι μεγάλη, διαρκής και χρειάζεται μυαλό, συγκέντρωση και αφοσίωση στον στόχο ως το φινάλε.

Είναι βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα βρει σταδιακά το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο και θα παίξει βάσει των σπουδαίων δυνατοτήτων του ρόστερ του.

Ωστόσο, για να τα καταφέρει πρέπει να ξέρει ως ομάδα να βλέπει την πραγματική εικόνα και όχι τη μεγεθυμένη στον καθρέφτη των (θετικών) αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ