Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ετοιμασίες…

Τα νεότερα από Ολλανδία…

Editorial

Ετοιμασίες…

Μία μέρα μετά το σημαντικό φιλικό με την Στεάουα, για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε μία φάση δοκιμής του Ουάρντα. Προφανώς η ομάδα είναι πιο σημαντική από τον κάθε παίκτη και τον κάθε Ουάρντα.

Το φιλικό ήταν σημαντικό μια και οι βασικοί έπαιξαν 70 λεπτά. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό κριτήριο από αυτό. Ο ΠΑΟΚ ικανοποίησε, μας θύμισε την ομάδα που μπορεί να ελέγξει ή να κυριαρχήσει σε ένα παιχνίδι απέναντι στους περισσότερους αντιπάλους του επιπέδου του και αν αποφεύγονταν τα ανόητα προσωπικά λάθη σε εύκολες πάσες στην άμυνα, όλα θα ήταν τέλεια.

Αν δούμε κάτι ανάλογο και την Πέμπτη με τη Γάνδη και την Κυριακή με την Αντβέρπ, τότε η προετοιμασία θα κλείσει με χαμόγελα, ειδικά αν όλα αυτά συνδυαστούν με καλές προπονήσεις χωρίς τραυματισμούς.

Αυτό το αποψινό του Ουάρντα δηλαδή, δεν ήταν καθόλου καλό . Ο Αιγύπτιος ξεκίνησε το πρωί με την ομάδα και όλοι περιμέναμε (και περιμένουμε) πώς θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προπονητή. Χτύπησε όμως και τώρα θα δούμε πόσο χρόνο θα χρειαστεί να ξαναμπεί.

Ο Ουάρντα έχει την ευκαιρία του να παίξει και να πρωταγωνιστήσει στον ΠΑΟΚ. Θέλει; Το πιστεύει; Έχει αυτή την αποφασιστικότητα που χρειάζεται για να διεκδικήσει τη θέση ή το μυαλό είναι αλλού; Θα φανεί…

* Κατά τα άλλα τρέχαμε όλοι για να προλάβουμε τον ημιτελικό του μουντιάλ. Και τελικά είδαμε ένα ξενέρωτο πράγμα, χωρίς την παραμικρή συγκίνηση, χωρίς κάτι ιδιαίτερο να αλλάξει αυτόν τον εκνευριστικό ρυθμό. Ο ένας εξουδετέρωσε τον άλλο, κάποιοι σταρ των ομάδων ξεφούσκωσαν, οι προπονητές (ακόμη και αυτός που έχανε) έκαναν αλλαγή στο 90΄ και… πέρασε ένα ματς το οποίο μέχρι μεθαύριο θα το έχουμε ξεχάσει…

Παρολ’ αυτά η Γαλλία δίκαια είναι μια από τις δύο ομάδες του τελικού.

Δηλαδή σήμερα πολλοί περισσότεροι ασχολούνται -και πάλι- με τον Ρονάλντο, παρά με τον ημιτελικό. Αλλά και πώς να μην ασχολείσαι μαζί του όταν επιλέγει να πάει από τη Γιουνάιτεντ στη Ρεάλ και από εκεί στη Γιουβέντους; Πώς να μην ασχολείσαι όταν αυτός ο παίκτης σε 438 ματς με τη Ρεάλ έβαλε 450 γκολ;

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Ο λόγος που δεν ανακοίνωσε αποστολή ενόψει ΑΕΚ

Το μεγάλο ερωτηματικό για την αναμέτρηση στην ΟΠΑΠ Αρένα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά επί των ημερών του Φατίχ Τερίμ στον «πράσινο» πάγκο, ο Παναθηναϊκός δεν ανακοίνωσε απ’ την παραμονή την αποστολή του αυριανού (24/4) μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ, για την 7η αγωνιστική των play off και θα το κάνει λίγες ώρες πριν το ματς, στο ξενοδοχείο που θα μείνει η ομάδα από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Τούρκος τεχνικός θέλει να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Μπερνάρ Ντουάρτε (μετά το τελικό τσεκάρισμα που θα γίνει το αύριο το μεσημέρι) και το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος για το ματς με τους «κιτρινόμαυρους» στην OPAP Arena, μετά τις ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους μύες που ένιωσε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Λαμία.

Από εκεί και πέρα, το σημερινό πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση, συνεχίστηκε σε ασκήσεις κατοχής κι άσκηση κυκλοφορίας μπάλας, ενώ ολοκληρώθηκε με εξάσκηση στα τελειώματα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα έκαναν οι Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το τελευταίο πέρασμα από τη Λαμία

Ο Δικέφαλος επιστρέφει σε ένα γήπεδο που βρίσκει τον τρόπο να νικήσει.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0 στη μοναδική φετινή επίσκεψή του στο ΔΑΚ Λαμίας, σε μια αναμέτρηση στην οποία είχε μετρήσει αρκετές ευκαιρίες με τελικές εντός περιοχής και τελικά άνοιξε το δρόμο για το «τρίποντο» με ένα σουτ του Τάισον στο 71'.

Ο Δικέφαλος είχε βρει το δεύτερο γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπάμπα να βρίσκεται δίχτυα μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έναν τραυματισμό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να οδηγηθεί εκείνη η αναμέτρηση στα πέναλτι.

Λαμία (Λ. Βόκολος) (3-5-2): Koσέλεφ, Αμαράλ (81’ Κοντονίκος), Τζανετόπουλος (81’ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνες (29’ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60’ Τσούκαλος), Σλίβκα.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Koτάρσκι, Γιόνι (75’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (85’ Τσιγγάρας), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (74’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (84’ Μουργκ), Σαμάτα (36’ Τόμας).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Πενηνταρίζει» ο Σβαμπ!

Οι δύο που τα έχουν ήδη καταφέρει και το ρεκόρ που κυνηγάει ο Αυστριακός!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Εφόσον αγωνιστεί αύριο στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος" κόντρα στη Λαμία, κάτι που είναι και το πιθανότερο, ο Στέφαν Σβαμπ θα "γράψει" την 50η συμμετοχή του τη φετινή σεζόν, επίτευγμα που έχουν ήδη πετύχει οι Μπράντον Τόμας και Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Την ίδια στιγμή, ο Αυστριακός μέσος θα φτάσει ακόμα πιο κοντά στο να καταγράψει ρεκόρ σε ότι αφορά τις συμμετοχές του με τα "ασπρόμαυρα" μέσα σε μία σεζόν, κυνηγώντας την επίδοση που "έγραψε" την περίοδο 2021-22.

Πιο συγκεκριμένα, την σεζόν 2020-21, ο 33χρονος μέσος κατέγραψε 48 συμμετοχές, 9 γκολ και 10 ασίστ, την επόμενη "έγραψε" 52 συμμετοχές, 5 γκολ και 5 ασίστ και πέρσι σταμάτησε στις 40 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ, ενώ φέτος, με πέντε παιχνίδια να απομένουν, έχει 49 συμμετοχές, 9 γκολ και 5 ασίστ, έχοντας την ευκαιρία να "σπάσει" τόσο το προσωπικό του ρεκόρ σε συμμετοχές όσο και σε γκολ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ