Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε ποιον να απολογηθεί για μεταγραφές ο Σαββίδης;

Μεταγραφικά στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ

Editorial

Σε ποιον να απολογηθεί για μεταγραφές ο Σαββίδης;

Τρεις ημέρες πριν το επόμενο μεγάλο παιχνίδι του ΠΑΟΚ μέσα σε αυτό το πολύ γεμάτο και ιδιαίτερο καλοκαίρι, αυτή η υπόθεση Βέρνμπλουμ είναι ξεκάθαρο ότι απασχόλησε και απασχολεί ιδιαίτερα. Ας μας απασχολήσει για λίγες ώρες ακόμη…

Ξεκινώντας από το τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Σουηδός έφυγε χωρίς να υπογράψει, έφυγε όμως και χωρίς να τα «σπάσει» ή να διαφωνήσει σε κάτι με τον ΠΑΟΚ. Απλά δεν υπέγραφε και ήθελε παραπάνω χρόνο, γιατί δεν πείστηκε για κάποια πράγματα που αφορούσαν όλο το πακέτο που του προσέφερε ο ΠΑΟΚ. Αν και πρέπει να περιμένουμε την τελική κατάληξη για να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα, παρολ’ αυτά είναι ξεκάθαρο ότι:

Ο ΠΑΟΚ στα χαφ δεν είχε αριθμητικό θέμα ενίσχυσης, αλλά επιχειρούσε με τον Βέρνμπλουμ να κάνει μία τεράστια ποιοτική υπέρβαση, με παίκτη που έχει κάποια από τα χαρακτηριστικά που λείπουν και ιδιαίτερα αυτό το σκληρό παιχνίδι που πολλές φορές χρειάζεται σε ντέρμπι και όχι μόνο. Αν ο ΠΑΟΚ αποκτούσε τον Σουηδό θα… ξέφευγε σε άλλο ποδοσφαιρικό επίπεδο, αν δεν τον αποκτήσει… συνεχίζει με τους παίκτες που διαθέτει, οι οποίοι είναι πολλοί και σαφώς θα καλύψουν τις φετινές αγωνιστικές του ανάγκες.

Σε κάθε περίπτωση ξέρουμε καλά ότι και για λόγους γοήτρου, αλλά και για την ουσία του πράγματος, η οικογένεια Σαββίδη μετά από όσα έγιναν, θα «απαντήσει» με μία επόμενη κίνηση… Το ξαναγράψαμε βέβαια και το πιστεύουμε ότι: Η οικογένεια Σαββίδη μετά τα όσα έχει κάνει στον ΠΑΟΚ εδώ και έξι χρόνια, δεν χρειάζεται (ειδικά για τις μεταγραφές) να απολογείται και να σκέφτεται… «τι θα πει ο κόσμος». Ποιος και τι να πει με μπάτζετ 30 εκατομμυρίων; Το σωστό είναι να σκέφτονται τι λέει και τι ζητάει ο προπονητής που τόσο εμπιστεύονται, αυτός που τους δικαιώνει συνέχεια με τη δουλειά του.

Η ζωή συνεχίζεται με τον ΠΑΟΚ να παίζει τα μεγάλα ματς με τους Ρώσους και ταυτόχρονα να κάνει τις τελικές του προσπάθειες ώστε αυτό το πανάκριβο ρόστερ να μην έχει κενά, όπως αυτό που υπάρχει στα αριστερά της άμυνας. Στην τελική… κανείς δεν θα κατηγορήσει τον ΠΑΟΚ αν δεν κάνει την τρομερή υπέρβαση να φέρει μία χαφάρα όπως ο Βέρνμπλουμ, αλλά προφανώς υπήρξε -και θα υπάρχει- πρόβλημα όταν ως δεύτερος μπακ πίσω από τον Βιερϊνια υπολογίζονταν ο Λεβέκ.

Από εκεί και πέρα πίστευα ότι διαδικτυακά τα όποια σχόλια γι’ αυτή την υπόθεση ήταν χιουμοριστικά. Δυστυχώς οι haters του ίντερνετ «χτύπησαν» στους προσωπικούς λογαριασμούς του ζευγαριού και τους «ξέσκισαν», δημιουργώντας πολύ άσχημη εικόνα για τον ΠΑΟΚ. Γιατί; Επειδή όλοι ήξεραν εδώ και τρεις μήνες για την αναμονή και δημιουργήθηκε προσδοκία; Είπε ή δεσμεύτηκε ποτέ ο Βέρνμπλουμ ότι θα κλείσει στον ΠΑΟΚ; Αλλά… ίντερνετ είναι αυτό.

* Στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚ ανακάλυψε, τσέκαρε και φέρνει έναν ακόμη παίκτη που πρέπει να ψάξεις αρκετά για να βρεις στοιχεία. Δεν είναι η πρώτη φορά. Εδώ επάνω οι άνθρωποι της ομάδας έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων για τις περισσότερες επιλογές τους, που ως επί το πλειστόν είναι value for money και παίζουν για τον σκοπό που η ομάδα τους επιλέγει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καταστρώνει τα πλάνα του ο Λουτσέσκου

Στην τελική ευθεία με την τακτική στο επίκεντρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει του παιχνιδιού της Κυριακής με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (26.04) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής και στο υπόλοιπο μέρος του προγράμματος έγινε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα.

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

Οι «ασπρόμαυροι» θα προπονηθούν το απόγευμα της Κυριακής στις 17:30 στη Νέα Μεσημβρία, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να καταστρώνει τα τελικά του πλάνα και να ανακοινώνει την αποστολή για το ματς με την Ένωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ