Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε και έχασε από την πολύ καλή Μπενφίκα. Αυτό που θα μας μείνει ως γεύση, είναι πως έφτασε την σειρά εκεί που έπρεπε, αλλά με τα λάθη του δώρισε την πρόκριση.

Editorial

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε γιατί έδωσε το δικαίωμα στη Μπενφίκα να το πιστέψει. Όσο και να θέλω να μη σταθώ μόνο στη φάση του Πασχαλάκη, αυτή ήταν που σκότωσε τον ΠΑΟΚ. Όχι γιατί έριξε τη δική του απόδοση, αλλά γιατί απελευθέρωσε την Μπενφίκα.

Ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να φτάσει την σειρά μετά το πρώτο παιχνίδι και το πρώτο εικοσάλεπτο εκεί που πραγματικά έπρεπε. Η πίεση ήταν όλη στην Μπενφίκα, ελέγχαμε το παιχνίδι και δείχναμε πως έχουμε την ηρεμία να κάνουμε το 2-0.

Η φάση που ο Λημνιός βγαίνει μαζί με τον Πρίγιοβιτς στο δύο με έναν από την πάσα του Πέλκα, είναι η δεύτερη πιο σημαντική στο παιχνίδι. Ο μικρός δεν μπορεί να περάσει τον Γκριμάλντο παρότι έχει ανοιχτό γήπεδο, η μπάλα δεν φτάνει ποτέ στον ολομόναχο Πρίγιο που λίγα λεπτά πριν είχε σκοράρει και είχε την ψυχολογία. Ο ΠΑΟΚ στερείται το 2-0 από αφέλεια και μετά τα καταστρέφει όλα.

Κόρνερ από το πουθενά, εκτέλεση δεύτερο δοκάρι βούτυρο στο ψωμί της άμυνας, ο Βιεϊρίνια σκρινάρει ουσιαστικά τον Βαρέλα και η μακρινή κεφαλιά του Ζαρντέλ βρίσκει δίχτυ. Και πάλι ο ΠΑΟΚ έχει μετρήσει την Μπενφίκα και μπορεί να κερδίσει. Το 1-1 απλά του στερεί την πρόκριση του 0-0.

Και έρχεται το διπλό λάθος του Πασχαλάκη. Εκεί, δεν είναι μόνο πως μπαίνει μπροστά η Μπενφίκα, είναι πως παίρνει την ψυχολογία μαζί της αφού χωρίς να κάνει ουσιαστικά ευκαιρία στη ροή του αγώνα, έχει πετύχει δύο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει την ευκαιρία στην Μπενφίκα να επιβεβαιώσει πως είναι καλύτερη ομάδα. Όλη η δουλειά που έκανε ο ΠΑΟΚ για έναν αγώνα και είκοσι λεπτά, καταστράφηκαν σε έξι λεπτά. Και σε αυτό το επίπεδο αυτά τα λάθη δεν χαρίζονται.

H ομάδα αποκλείστηκε έχοντας αποδείξει πως ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πλήρωσε το γεγονός πως εκτός των μεγάλων ομάδων που αντιμετώπισε, με κορυφαία την Μπενφίκα, ακόμη και στη κλήρωση πριν την συναντήσει η ΟΥΕΦΑ του στέρησε την δυνατότητα να παίξει με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Το χειρότερο δεν είναι η πικρία που ήρθε από τον αποκλεισμό. Έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε την ήττα όταν αυτή έρχεται για ποδοσφαιρικούς λόγους.

Αυτό που καλούμαστε να διαχειριστούμε, είναι την ειρωνεία των κλεφτών που πουλάνε και πνεύμα έχοντας περάσει ομίλους παίζοντας με ομάδες χωριά, όπως βέβαια και των νεοφώτιστων συντοπιτών που ζούνε παρασιτικά και έχουν συμβιβαστεί με αυτόν τον ρόλο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, απλά δεν συμμετέχουμε σε κανέναν διάλογο. Άνθρωποι που δεν παραδέχονται τον σημερινό ΠΑΟΚ και τα όσα πέτυχε, δεν αξίζει να βρίσκονται σε κανένα πλάνο της καθημερινότητάς μας.

Αυτά και τίποτα άλλο…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για την Τούμπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΑΕΚ ουσιαστικά ξεκινάει από σήμερα την προετοιμασία της για το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της, είναι πιθανό να γίνουν κάποιες αλλαγές από το κέντρο και μπροστά, μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού.

Η τετράδα στην άμυνα απ’ ό,τι φαίνεται δε θα αλλάξει, ενώ ο Πινέδα αναμένεται να μείνει επίσης στο αρχικό σχήμα κι ένας εκ των Γιόνσον-Σιμάνσκι να μείνει εκτός για να επιστρέψει ο Γκατσίνοβιτς.

Παρά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ελίασον, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει από τον πάγκο και να είναι στην ενδεκάδα ο Άμραμπατ, ενώ επίσης σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, είναι πιθανό να ξεκινήσει ο Τσούμπερ, αντί του Αραούχο.

Σε κάθε περίπτωση, στη σημερινή και αυριανή προπόνηση της ΑΕΚ, αναμένονται τελικές αποφάσεις από τον Ματίας Αλμέιδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: Αποφασίστηκε η Γ.Σ., πότε θα είναι οι εκλογές

Οι ημερομηνίες και η επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κατά την συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ το πρωί της Παρασκευής (26/4), αποφασίστηκαν και ορίστηκαν σημαντικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ετήσια Γενική Συνέλευση και τις εκλογές.

Η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου, εκεί όπου δεν θα γίνει ανάδειξη προέδρου και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Οι εκλογές θα γίνουν τον προσεχή Ιούλιο και τότε θα προκύψει ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κίνηση της ομάδας πριν την ΑΕΚ

Η απόφαση εντός του ΠΑΟΚ για τη συσπείρωση και την αντίδραση ενόψει ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προπονείται σήμερα το απόγευμα (26/4, 17:00) στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με την ΑΕΚ, για την 8η αγωνιστική των Play-Off στην Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» ψάχνουν αντίδραση για τις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις, οι οποίες και ήταν κακές κόντρα σε Κλαμπ Μπριζ, Ολυμπιακό και Λαμία. Γι' αυτό το λόγο, όλοι στην ομάδα και ο προπονητής, Ράζβαν Λουτσέσκου, αποφάσισαν για ένα δείπνο, μετά την προπόνηση της Παρασκευής.

Στον ΠΑΟΚ ψάχνουν να αντιστρέψουν το κλίμα, προκειμένου να ανέβει η ψυχολογία των παικτών, μιας και αυτή τη στιγμή η ομάδα κινδυνεύει να γκρεμίσει -σε λίγες μόλις μέρες- ό,τι έχτιζε για μήνες από το ξεκίνημα της σεζόν.

Θυμίζουμε πως κάτι ανάλογο υπήρξε και πριν τον επαναληπτικό με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους ¨16¨ του Europa Conference League, με τον αρχηγό του Δικεφάλου, Αντρέ Βιεϊρίνια, να βγάζει τους συμπαίκτες του για φαγητό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ