Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάθε μέρα… ΠΑΟΚ

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ! Παίζει παντού

Editorial

Κάθε μέρα… ΠΑΟΚ

Ας αλλάξουμε λίγο τις συνήθειές μας και ας «πιάσουμε» τα γεγονότα και τα σχόλια ανά ημέρα…

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/10

Ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ είναι πραγματικά καλά. Εντός και εκτός ομάδας επικρατεί ενθουσιασμός για το ανεπανάληπτο –ιστορικά- 7/7 και τις προοπτικές που δημιουργεί για την συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ έχει συγκάτοικο στην βαθμολογία την ομάδα του Ευθύμη Κουλούρη! Πέρυσι για μεγάλο διάστημα η καλύτερη ομάδα ήταν αυτή του Ουάρντα, του Γιαννούλη και του Χατζηϊσαία και φέτος μετά τον ΠΑΟΚ, ακολουθεί η ομάδα του Κουλούρη, του Γιαννούλη και του Χατζηισαϊα. Τι να σχολιάσεις δηλαδή για το ρόστερ του ΠΑΟΚ; (Και ας μην ξεχωρίζουμε πάλι Έλληνες και ξένους, υψηλόμισθους και χαμηλόμισθους).

Σήμερα έγινε ένα ακόμη βήμα για το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή και αύριο –λογικά- θα έχουμε την καθοριστική ψηφοφορία. Από αύριο είναι πολύ πιθανό ο ΠΑΟΚ να έχει στη διάθεσή του το χώρο. ΠΟΛΥ μεγάλη υπόθεση αυτή.

Από εκεί και πέρα μίλησε ο Χατσερίδης που δεν συγκινείται από τη γενική ευφορία που επικρατεί στην ομάδα και σε αυτό το timing ένιωσε την ανάγκη να ενημερώσει τους συμπατριώτες του (αλλά και εμάς) για το ότι δεν θέλει ελληνικό διαβατήριο, για το ότι αν δεν παίζει θέλει να αποχωρήσει και το ότι του έβαλε χέρι ο γιος του μεγαλομετόχου για ένα επεισόδιο στη Μόσχα.

* Μακάρι Μάτος και Βιεϊρίνια να μην έχουν κάτι σοβαρό.

ΤΡΙΤΗ 23/10

Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ δίνει στις 19:45 τον τρίτο αγώνα για το Τσάμπιονς Ληγκ. Αφού ο ΠΑΟΚ έχασε από Βενέτσια και Βόννη (ειδικά το εντός από τους Γερμανούς) πρέπει να το καλύψει. Ο αντίπαλος είναι δυνατός και έχει καλή έδρα. Οι Ισραηλινοί έπαιξαν δύο παρατάσεις με τη Βενέτσια και άλλη μία προχθές στο πρωτάθλημά τους. Αλλά…

Ο ΠΑΟΚ με τον πολύ δυνατό και ακριβό Προμηθέμα (διπλάσιο μπάτζετ από το δικό του) έκανε καταπληκτική εμφάνιση. Τέτοια άμυνα ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει χρόνια. Τους διέλυσε τους Πατρινούς. Τους εκνεύρισε, τους χάλασε το μυαλό, τους έβγαλε εκτός αγώνα. Η Σαββατιάτικη ήταν εμφάνιση που μπορούσε να δώσει νίκη και κόντρα σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό. Μπορεί να την ξαναδούμε στο Ισραήλ; Θα δούμε. Η κίνηση με τον Τέπιτς πάντως και η επιλογή που φαίνεται ότι θα γίνει, μπορεί να ανεβάσει την ισορροπία της ομάδας σε πολύ υψηλά επίπεδα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/10

Ο ΠΑΟΚ στο βόλεϊ δίνει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Ο Δικέφαλος του Βορρά παίζει με την BBSK Κωνσταντινούπολης στο δεύτερο προκριματικό του Τσάμπιονς Ληγκ. Ο ΠΑΟΚ παίζει ουσιαστικά με την εθνική ομάδα της Τουρκίας και αν πιάσει απόδοση περασμένης εβδομάδας με τους Ούγγρους μπορεί να πάρει σκορ που θα διαχειριστεί στο δεύτερο ματς της Τουρκίας. Ο αγώνας της Τετάρτης που γίνεται στο Παλατάκι, ξεκινάει στις 18:00 και τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 5 ευρώ.

ΠΕΜΠΤΗ 25/10

Το βράδυ στις 22:00 ο ΠΑΟΚ παίζει με την Βίντι για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Διαφωνούμε με όσους υποτιμούν τη σημασία του αγώνα μπροστά στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός που ακολουθεί τη Δευτέρα. Δεν είναι έτσι. Ο ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο «πατάει» και ποντάρει στις συνεχόμενες νίκες του, αυτές τους δίνουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά σε όλα τα γήπεδα. Αν δεν κερδίσει τους Ούγγρους (με όποια ενδεκάδα επιλέξει ο προπονητής) τότε χαλάει και η προετοιμασία για το ματς της Δευτέρας, πέρα από το ότι χάνεται (εν μέρει) η αξία του διπλού στη Λευκορωσία.

Καλά να περάσουμε το τριήμερο και καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ. Σε όλα τα αθλήματα. Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι παντού.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημάτος: ««Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα νεότερα για Μπάμπα ενόψει Λεωφόρου

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι διεθνείς επέστρεψαν, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο συνεχίζεται στη Νέα Μεσημβρία.

Η τακτική προσέγγιση του επικείμενου αγώνα στη Λεωφόρο βρέθηκε για άλλη μία μέρα στο προσκήνιο, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο να δουλεύουν μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Την Παρασκευή (29.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάγιεν: «Έτσι θέλω να παίζει η Κλαμπ Μπριζ»

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προπονητή των Βέλγων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μερικές εβδομάδες πριν την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, ο βελγικός σύλλογος απέλυσε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (18/03) τον Ρόνι Ντέιλα και, στην θέση του (μέχρι νεοτέρας) θα καθίσει ο Νίκι Χάγιεν, μέχρι πρότινος τεχνικός της Κλαμπ NXT (ομάδα της 2ης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος).

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των Βέλγων παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ερωτώμενος για το αγωνιστικό πλάνο που σχεδιάζει να εκπονήσει μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήθελα να μάθω από τους παίκτες τι πιστεύουν ότι λειτουργεί καλά στην ομάδα, και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί. Μετά τους εξήγησα τις αρχές μου. Τώρα θέλω να τα βάλω όλα σε μια σειρά.

Διάβασα ότι θα κρατήσουμε το 4-3-3, ωστόσο για εμένα δεν έχει να κάνει με τον σταθερό σχηματισμό, αλλά με τη δυναμική της ομάδας. Κάθε παίκτης πρέπει να ξέρει ξεκάθαρα ποια είναι τα καθήκοντα του μέσα στο γήπεδο. Σε καταστάσεις που χάνουμε τη μπάλα, στην κατοχή, στην αντεπίθεση. Δεν πρόκειται να αλλάξω τα πάντα. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σε ατομικές συζητήσεις έως τώρα. Θέλουμε κυρίως να βασιστούμε στα πράγματα που ήταν καλά και να συνδέσουμε την ποδοσφαιρική μας ικανότητα με το DNA της Κλαμπ Μπριζ. Θέλω να βλέπω ένταση. Μου αρέσει να έχουμε και τη μπάλα, ναι, αλλά η ένταση παραμένει το πιο σημαντικό για εμένα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ