Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ομάδα που παλεύει και ομάδα που ετοιμάζεται

Το διπλό στο μπάσκετ, το χάντμπολ γυναικών και… λίγα ποδοσφαιρικά

Editorial

Ομάδα που παλεύει και ομάδα που ετοιμάζεται

Γιορτινή περίοδο διανύουμε, αλλά είχαμε και δράση μέσα σε αυτό το διήμερο. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε παντού εκτός από το πόλο. Σε άνδρες και γυναίκες και μάλιστα σε σημαντικά παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ έφερε επιτυχημένα αποτελέσματα και σίγουρα έδωσε χαρά στον κόσμο του. Πάντα αυτό είναι ένα ζητούμενο.

Στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση. Ο αντίπαλος ήταν αδύναμος και… σα να έριξε τον ΠΑΟΚ στο δικό του επίπεδο. Κακές επιθέσεις και επιλογές, παιχνίδι που πήγε συνεχώς στο ένας με έναν, με την ομάδα του Παπαθεοδώρου να μην παίρνει μεγάλο προβάδισμα σε κανένα σημείο. Αφού αυτό έγινε, στο τέλος οι διαιτητές έκαναν απίστευτα δώρα (κυρίως βολές) στον Πανιώνιο, μπας και πάρει το παιχνίδι στο σουτ όπως και θα γίνονταν αν τρία δεύτερα πριν το τέλος ο Μπέρι ευστοχούσε στο τρίποντο.

Ευτυχώς ο Γκος έπαιξε, έβαλε δύο-τρία μεγάλα σουτ και ο ΠΑΟΚ πήρε ένα διπλό που τον κρατάει ψηλά. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα χωρίς τον Μαργαρίτη εδώ και ένα μήνα και με τον Γκος να παίζει με μισό πόδι και χωρίς προπόνηση, δοκιμάζεται και θα δοκιμαστεί περισσότερο στην πορεία.

* Λυπάμαι, αλλά αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας που έκλεισα τη φωνή στην τηλεόραση μια και κουράστηκα σε ΚΑΘΕ φάση, να ακούω τους σχολιαστές να μου λένε την άποψή τους για το τι έπρεπε να κάνει ο Πανιώνιος για να κερδίσει το ματς. Δηλαδή δε νιώθουν; Επίτηδες το κάνουν; Ελληνικό πρωτάθλημα περιγράφουν και όχι αγώνα Ελληνικής ομάδας με μία από το Αζερμπαϊτζάν.

Κατά τα άλλα πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε και η ομάδα χάντμπολ γυναικών στο κύπελλο επί της άλλης μεγάλης ομάδας στη χώρα, της Νέας Ιωνίας. Μπράβο στο τμήμα και στα κορίτσια που αναμένουμε να φέρουν τίτλους στο Σύλλογο.

Ποδοσφαιρικά περιμένουμε εξελίξεις σε συμβόλαια και μεταγραφές. Στο κομμάτι των συμβολαίων πέρα από την καθυστέρηση στην έναρξη των σοβαρών διαπραγματεύσεων, παρατηρείται και ένα ακόμη πρόβλημα. Οι παίκτες ακούν άλλα σε μία κουβέντα και άλλα στην επόμενη με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Είναι τακτική; Είναι κακή συνεννόηση; Δεν ξέρουμε. Αποτέλεσμα ακόμη δεν έχουμε και περιμένουμε. Για δύο-τρεις υποθέσεις, σαφώς και υπάρχει αγωνία.

Πριν λίγο στο OPEN και στην αθλητική εκπομπή, μας θύμισαν οι συνάδελφοι ότι από όλες τις επιθέσεις σε διαιτητές και παράγοντες διαιτησίας, σε μία κατά του Βασσάρα, υπήρξαν συλλήψεις. Μάλιστα… Ξέρετε τι εξέλιξη προέκυψε οκτώ χρόνια μετά; Αναβολές επί αναβολών… Αποτέλεσμα κανένα!

Μπράβο λοιπόν και στην Ελληνική Δικαιοσύνη μετά και την Ελληνική αστυνομία.

Δεν μπορούν, δεν μπορούν… Σε ό, τι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο δεν τα καταφέρνουν καθόλου καλά και αυτός είναι ο κύριος λόγος που τα περιστατικά βίας συνεχίζονται…

Ο Βασιλειάδης πάντως μας είπε: «Υπάρχουν αυτοί που θέλουν με όρους μαφίας να επιβάλουν την δική τους ατζέντα. Οι διωκτικές αρχές μετά το περιστατικό με τον Τζήλο κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν».

Και αυτή η η τοποθέτηση, αλλά και αυτή του Περέιρα: «κάποιοι με μπούλινγκ επιχειρούν να επιβληθούν» συμφωνούν με όλα όσα έχουμε αναφέρει εδώ και μήνες. Ξέρουν λοιπόν. Τους ξέρουν… Άντε να δούμε πώς θα τους αντιμετωπίσουν.

Σε κάθε περίπτωση, αυτοί που δημοσίως προανήγγειλαν επιθέσεις και χτυπήματα μέσα στις γιορτές ενάντια σε διαιτητές, δεν αντιμετωπίζουν –προς το παρόν- κανένα πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα νεότερα για Μπάμπα ενόψει Λεωφόρου

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι διεθνείς επέστρεψαν, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο συνεχίζεται στη Νέα Μεσημβρία.

Η τακτική προσέγγιση του επικείμενου αγώνα στη Λεωφόρο βρέθηκε για άλλη μία μέρα στο προσκήνιο, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο να δουλεύουν μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Την Παρασκευή (29.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάγιεν: «Έτσι θέλω να παίζει η Κλαμπ Μπριζ»

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προπονητή των Βέλγων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μερικές εβδομάδες πριν την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, ο βελγικός σύλλογος απέλυσε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (18/03) τον Ρόνι Ντέιλα και, στην θέση του (μέχρι νεοτέρας) θα καθίσει ο Νίκι Αγιέν, μέχρι πρότινος τεχνικός της Κλαμπ NXT (ομάδα της 2ης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος).

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των Βέλγων παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ερωτώμενος για το αγωνιστικό πλάνο που σχεδιάζει να εκπονήσει μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήθελα να μάθω από τους παίκτες τι πιστεύουν ότι λειτουργεί καλά στην ομάδα, και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί. Μετά τους εξήγησα τις αρχές μου. Τώρα θέλω να τα βάλω όλα σε μια σειρά.

Διάβασα ότι θα κρατήσουμε το 4-3-3, ωστόσο για εμένα δεν έχει να κάνει με τον σταθερό σχηματισμό, αλλά με τη δυναμική της ομάδας. Κάθε παίκτης πρέπει να ξέρει ξεκάθαρα ποια είναι τα καθήκοντα του μέσα στο γήπεδο. Σε καταστάσεις που χάνουμε τη μπάλα, στην κατοχή, στην αντεπίθεση. Δεν πρόκειται να αλλάξω τα πάντα. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σε ατομικές συζητήσεις έως τώρα. Θέλουμε κυρίως να βασιστούμε στα πράγματα που ήταν καλά και να συνδέσουμε την ποδοσφαιρική μας ικανότητα με το DNA της Κλαμπ Μπριζ. Θέλω να βλέπω ένταση. Μου αρέσει να έχουμε και τη μπάλα, ναι, αλλά η ένταση παραμένει το πιο σημαντικό για εμένα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ετοιμαστείτε! Κάθε Δευτέρα στις 22:00 το τηλεοπτικό Football Factory!

Ανάλυση και συζήτηση για ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδεί σε διαδίκτυο και TV 100

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο Football Factory δίνουμε έμφαση στην εμπεριστατωμένη ανάλυση και την ποδοσφαιρική συζήτηση, μαθαίνουμε πως παίζεται το παιχνίδι με τη βοήθεια επαγγελματιών του αθλητισμού.

Στην εκπομπή έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας τον εθνικό πρωταθλητή του Euro 2004, Ζήση Βρύζα, τον έμπειρο αναλυτή Γιάννη Βλάχο και τους δημοσιογράφους  Σταύρο Κόλκα, Δημήτρη Τσορμπατζόγλου και  Αλέξη Σαββόπουλο.

Δείτε αυτό το διαφορετικό τηλεοπτικό προϊόν στο διαδίκτυο και στο κανάλι του Football Factory στο Youtube. Μπείτε ΕΔΩ και ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE.

ΜΑΖΙ και τηλεοπτικά στην TV 100 την ίδια μέρα και ώρα.

Ετοιμαστείτε για την μεγάλη πρεμιέρα την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 22:00.

Με καλεσμένους που φέρνουν την προοπτική τους από τον κόσμο του αθλητισμού, το "Football Factory" υπόσχεται απολαυστικές συζητήσεις πάνω σε θέματα ποδοσφαιρικής τεχνικής και τακτικής.

Προπονητές, πρώην αθλητές και άλλες επώνυμες προσωπικότητες θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους, προσφέροντας μια εμπεριστατωμένη ματιά στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Μέσα από την εκπομπή μας, επιδιώκουμε να εκπαιδεύσουμε το αθλητικό κοινό σε τεχνικά θέματα του ποδοσφαίρου και να διαδώσουμε την αγάπη για το παιχνίδι, με έναν στόχο τη κατανόηση του αθλήματος που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει στην μείωση της τοξικότητας και της βίας στα γήπεδα.

Μπείτε ΕΔΩ στο κανάλι του Football Factory στο Youtube ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE, και ετοιμαστείτε για την μεγάλη πρεμιέρα την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 22:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ