Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ που δίνει χαρά στον κόσμο

Μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση στο μπάσκετ και ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ που παίζει σήμερα ή αύριο στην Τρίπολη

Editorial

ΠΑΟΚ  που δίνει χαρά στον κόσμο

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο μπάσκετ και το Περιστέρι. Κέρδισε και την ομάδα που έχει ηττηθεί μόνο από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο. Ο Δικέφαλος επικράτησε με 14 πόντους διαφοράς σε αγώνα που και πάλι ενθουσίασε το κοινό του.

Ή μήπως όχι;

Μήπως πρέπει να γράφουμε… «όχι κυρίες και κύριοι και μικρά παιδιά. Δεν πρέπει να χαίρεστε για τις νίκες του ΠΑΟΚ γιατί λείπουν 200 χιλιάρικα για να καλυφθεί το μπάτζετ»;

Τελικά τι να κάνει ο κόσμος; Να χαίρεται για την ομάδα που είναι δυνατή ή αξιοπρεπής και διεκδικεί μερικούς στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη, ή να προβληματίζεται επειδή δεν προβλέφθηκε ότι φέτος δεν θα βοηθήσει ο Σαββίδης; (Κάτι που μέχρι τώρα ισχύει μια και δεν ξέρουμε τι θα γίνει σε 5-10 μέρες;)

Τέλος πάντων και αυτό το Περιστέρι του Πεδουλάκη που κέρδισε τους πάντες φέτος, εκτός από τους δύο μεγάλους, αυτή η ομάδα που είχε απίστευτη βοήθεια από την Τσαρουχά, έχασε και με διαφορά. Οι βολές ήταν 9-26 μέχρι το 39΄! Και μην γράψει κανείς για το ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε περιφερειακά με τρίποντα. Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε 31 και οι άλλοι 27.

Δόθηκαν τέσσερις τεχνικές ποινές σε 12 λεπτά και έγιναν πολλά απίστευτα λάθη σε βάρος του ΠΑΟΚ. Παρολ’ αυτά το Περιστέρι γονάτισε από την παρέα του Γκος, αυτή την ομάδα που δείχνει ότι θα κάνει τα πάντα αυτόν τον μήνα για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ ψηλά στο πρωτάθλημα, στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Ληγκ και φυσικά στον τελικό του κυπέλλου.

– Ποδοσφαιρικά αύριο ή τη Δευτέρα γίνεται ο (πρώτος) τελικός της χρονιάς. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Θέματα έχει, απουσίες έχει, αλλά είναι ο πρώτος και αήττητος ΠΑΟΚ του Βιεϊρίνια, του Μάτος, του Βαρέλα, του Μαουρίσιο, του Πέλκα και πολλών άλλων μεγάλων παικτών, που παίζουν κόντρα στον Τσιλιανίδη, στον Καλτσά, στον Πασαλίδη, στον Κότσιρα και στον Τριανταφυλλόπουλο. Καλός ο Αστέρας και ιδιαίτερο το γήπεδό του με την παράδοση που υπάρχει εκεί, αλλά… όλοι μας ( και κυρίως εντός ομάδας) αξίζει να συνειδητοποιήσουμε ποιος είναι ο ΠΑΟΚ και φυσικά τι στόχο έχει πηγαίνοντας να παίξει στην Τρίπολη.

Κατά τα άλλα είναι εδώ ο Ιβάν Σαββίδης και όπως γίνεται στον ΠΑΟΚ ενημερώνεται για όλη την προεργασία που έκαναν τα στελέχη και δίνει κατευθύνσεις για τα τελικά «χτυπήματα». Όσο καλύτερη είναι η προεργασία, όσες περισσότερες λύσεις του προταθούν, τόσο πιθανότερο είναι να πάρει και σωστή απόφαση.

Ο ΠΑΟΚ θα πάρει σέντερ φορ και δεν θέλω να πιστεύω ότι η απόφαση θα επηρεαστεί από τον αυριανό αγώνα. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να έχει πάρει ήδη χαφ. Έπρεπε βέβαια και να μην παίζει τη χρονιά με τέσσερα, γιατί πάντα το ποδόσφαιρο σου τη «φέρνει» εκεί που το προσβάλεις. Και να που ο ΠΑΟΚ έμεινε τώρα με δύο, αφού χτύπησε και ο μοναδικός με καλούτσικα τρεξίματα.

* Βαγγέλη Μαργαρίτη που πολύ χαρήκαμε βλέποντας να σε αποθεώνει όλο το γήπεδο, καλύτερα να μην μάθεις ποτέ, ότι τα χρήματα που θα βοηθήσουν την ομάδα να βγάλει με αξιοπρέπεια τη χρονιά, είναι όσα εισπράττει κάθε μήνα ο Βέρνμπλουμ.

Έτσι είναι η ζωή…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ