Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Άνευρος και άψυχος

Ο ΠΑΟΚ έχασε δύο δικά του σετ και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη με 3-0 σετ και με ισάριθμο σκορ στις νίκες να φτάσει στην κατάκτηση του και του φετινού τίτλου, με τον Δικέφαλο του Βορρά να κλείνει δύο χρόνια χωρίς να επικρατήσει των «ερυθρολεύκων» στο πρωτάθλημα.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Άνευρος και άψυχος

Για μία ακόμη φορά στη σεζόν οι «ασπρόμαυροι» αδίκησαν τους εαυτούς τους χάνοντας τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν ακόμη και με 0-2 σετ μέσα στου Ρέντη στον τρίτο τελικό της Volleyleague, αφού παρά το γεγονός ότι είχαν σημαντικές υπέρ του διαφορές κατάφεραν να τις χάσουν δίνοντας τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να πάρει εκτός από προβάδισμα στο σκορ και στο ψυχολογικό κομμάτι.

Τα πράγματα ούτως ή άλλως ήταν δύσκολα για τον ΠΑΟΚ που ταξίδεψε στο «Μ. Μερκούρη» όντας πίσω στο σκορ στη σειρά των τελικών με 2-0, αλλά η εικόνα του στο φινάλε του πρώτου (από 16-19, 26-24) και δεύτερου σετ (από 15-20, 25-23) δεν δικαιολογείται!

Η σεζόν ολοκληρώνεται για τον Δικέφαλο στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και φέτος πίσω από τον Ολυμπιακό, αλλά και με την κατάκτηση του κυπέλλου στην Ιεράπετρα, που σίγουρα αποτελεί μία επιτυχία για το φετινό σύνολο που άλλαξε τρεις προπονητές και ρόστερ για μία ακόμη φορά στα μέσα της αγωνιστικής χρονιάς.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ περιόρισε τα λάθη του μετά το ξεκίνημα του πρώτου σετ και με τα μπλοκ των Τακουρίδη, Σαφράνοβιτς και τους πόντους του Κλάπβαικ προηγήθηκε με 9-11 με τον Μουνιόθ να παίρνει τάιμ άουτ. Με τον Ισραηλινό να είναι «ανεβασμένος» και άσο του Όκολιτς ο Δικέφαλος έκανε το 11-14, με τον Ολυμπιακό να πλησιάζει με τον Ραουβέρτινγκ (13-14) και τον Γ. Φιλίποφ να καλεί τάιμ άουτ. Με Τακουρίδη και Κλάπβαικ ο ΠΑΟΚ πήγε ξανά στο +3 (14-17) και αργότερα 16-19 με τον Ισπανό τεχνικό του Ολυμπιακού να καλεί το δεύτερο τάιμ άουτ του. Με Ραουβέρτινγκ και άσο του Πετρέα οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 19-20. Στο 20-22 ο ΠΑΟΚ έχασε σημαντική κόντρα μπάλα, με τον Σμιτ με μπλοκ να κάνει το 21-22 και τον Αλεξίεφ να ισοφαρίζει σε 22-22. Με μπλοκ του Σμιτ στον Μουαγκουτουτία ο Ολυμπιακός πήγε στο σετ μπολ (24-23) με τον Τακουρίδη να ισοφαρίζει (24-24), αλλά το σετ να καταλήγει στους «ερυθρόλευκους» με 26-24 με πόντους του Αλεξίεφ. 

Παρά την απώλεια του πρώτου σετ και με επιθετική πολυφωνία ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 6-9 στο δεύτερο σετ και αργότερα με 9-13 εκμεταλλευόμενος και τα λάθη των γηπεδούχων. Με Τακουρίδη, Σαφράνοβιτς, Μουαγκουτουτία ο Δικέφαλος διατήρησε το +4 (12-16) με τον Μουνιόθ να καλεί τάιμ άουτ, αλλά τον Κλάπβαικ με νέο άσο να κάνει το 12-17. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 14-17 και ήταν η σειρά του Γ. Φιλίποφ να πάρει τάιμ άουτ. Με Όκολιτς, Κλάπβαικ ο ΠΑΟΚ αύξησε τη διαφορά (15-20), αλλά κατάφερε και πάλι να χάσει δικό του σετ. Οι «ερυθρόλευκοι» με Αλεξίεφ, Σμιτ, Πετρέα και Ραουβέρτινγκ ισοφάρισαν σε 21-21. Κλάπβαικ, Σαφράνοβιτς έδωσαν λύσεις, αλλά ο Ραουβέρτιγνκ με δύο διαδοχικούς πόντους έκανε το 25-23 και χάρισε και το δεύτερο σετ στον Ολυμπιακό. 

Με κύριο εκφραστή των επιθέσεων του τον Κλάπβαικ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και στο ξεκίνημα του τρίτου σετ (7-10), όμως ο Ολυμπιακός με σερί από άσους του Σμιτ πέρασε μπροστά με 13-10. Ο Δικέφαλος ισοφάρισε (13-13) με Τακουρίδη, Μουαγκουτουτία, αλλά για μία ακόμη φορά με τα λάθη του έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να «ξεφύγουν» (18-13). Με Μουαγκουτουτία και Κλάπβαικ ο ΠΑΟΚ πλησίασε (19-17) με τον Ολυμπιακό να δείχνει πως με τους Αλεξίεφ, Σμιτ και Ραουβέρτινγκ θα φτάσει άνετα στην κατάκτηση του σετ και της νίκης όταν προηγήθηκε με 24-20. Οι «ασπρόμαυροι» μείωσαν σε 24-23 με Κλάπβαικ και Τακουρίδη, όμως ο Σμιτ ήταν αυτός που με 25-23 χάρισε το τρίτο σετ, τη νίκη και τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

Τα σετ: 26-24, 25-23, 25-23.

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 6 άσσους, 45 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 6 άσσους, 44 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Φερνάντο Μουνιόθ): Πετρέας 7 (2/6 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Ανδρεάδης 4 (2/4 επ., 2 μπλοκ), Σμιτ 20 (15/30 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Τερβαπόρτι 1 (1/2 επ.), Αλεξίεφ 13 (11/18 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 48% υπ. – 36% άριστες), Ραούβερντινκ 13 (13/18 επ., 62% υπ. – 50% άριστες) / Στεφάνου (λ, 44% υπ. – 17% άριστες), Δαρίδης (λ), Χριστοφιδέλης, Ζουπάνι 1 (1/2 επ.), Στιβαχτής.

Π.Α.Ο.Κ. (Γιούρι Φιλίποφ): Όκολιτς 7 (5/7 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μουαγκουτουτία 10 (10/14 επ., 61% υπ. – 48% άριστες), Φιλίποφ 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Τακουρίδης 6 (4/10 επ., 2 μπλοκ), Κλάπβαϊκ 20 (15/28 επ., 5 άσσοι), Σαφράνοβιτς 10 (8/14 επ., 2 μπλοκ, 33% υπ. – 19% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 57% υπ. – 29% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ), Τερζής, Γάτσης, Μπούτος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

«Βόμβα» με Ντρπα ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ! (vids)

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει ο Δικέφαλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που έχει στο στόχαστρο της την Σέρβα διαγώνια, Μάρτα Ντρπα.

Η 34χρονη αθλήτρια (1,92 ύψος) την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με τη φανέλα της ουκρανικής Προμετέι και τα... σάρωσε όλα, καθώς κέρδισε με την ομάδα της το πρωτάθλημα, το κύπελλο, αλλά και το Σούπερ Καπ!

Η Ντρπα είναι μια πολύπειρη αθλήτρια με σπουδαίες παρουσίες και διακρίσεις σε Σερβία, Ρουμανία, Ελβετία, Ουγγαρία.

Ξεκίνησε την καριέρα της από τον Ερυθρό Αστέρα και μετά πήγε στη Βολερό στην Ελβετία εκεί όπου πανηγύρισε το νταμπλ.

Επέστρεψε ξανά στην πατρίδα της παίζοντας για τις Ζελέσνιτσαρ και ΖΟΚ Σπάρτακ,

https://www.youtube.com/watch?v=lIorPOSH-Fw

Πήγε στη συνέχεια στην Ταργκοβίστε εκεί όπου κατέκτησε το κύπελλο Ρουμανίας, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Ιταλία για να φορέσει τη φανέλα της Βιτσέντζα και έπειτα στη Γερμανία για να παίξει στην Πότσδαμ.

Η Ντρπα έβαλε στον βολεϊκό της «χάρτη» και τις Φιλιππίνες όταν έπαιξε στην Γιουνάιτεντ Κλαμπ, πριν πάει στην Ρωσία για να παίξει με την Κράσνογιαρσκ.

Επί μία τριετία βρήκε «λιμάνι» στην Μπεκεσκάμπαι στην Ουγγαρία με συμπαίκτριες μάλιστα δύο Ελληνίδες τις Μαρία Οικονομίδου και Μανωλίνα Κωνσταντινίδου.

https://www.youtube.com/watch?v=n1L83D66Y88

Μετέπειτα, πήγε στο Ισραήλ για να παίξει με την Μακάμπι Χάιφα, πριν πάει την περασμένη σεζόν στην Ουκρανία για λογαριασμό της Προμετέι.

Σημαντικές διακρίσεις και παρουσίες έχει και με την εθνική Σερβίας, φτάνοντας δύο φορές σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και παίρνοντας την 3η θέση στο ευρωπαϊκό του 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=DeFM7NeowH4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κ18 του ΠΑΟΚ

Έπεσε η αυλαία του Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ. Μίκρας.

Τα κορίτσια του Δικεφάλου συνέλλεξαν πολύτιμες εμπειρίες από αυτές τις τρεις αγωνιστικές, οι οποίες θα τις φανούν απολύτως χρήσιμες στο άμεσο μέλλον.

Ύστερα και από το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη, και την ήττα με 3-0 σετ, τα κορίτσια του Δικεφάλου κατέλαβαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Άρης – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Για την τελευταία αγωνιστική του Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τρίτη και τελευταία αγωνιστική στο Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Άρη.

Ο Δικέφαλος έχει 4 βαθμούς, μετά από δύο αγώνες, ενώ η ΔΕΚΑ έχει 5 βαθμούς.

Έτσι, οι «ασπρόμαυρες» αναζητούν μια «καθαρή» νίκη και παράλληλα απώλεια της ΔΕΚΑ στο ματς που θα γίνει αργότερα κόντρα στην Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=ekVaYB-VGz8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ