Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι δύο νίκες που θα αλλάξουν την κατάσταση

Παρότι ο ΠΑΟΚ κράτησε ένα κομμάτι της περσινής ομάδας στο ρόστερ και φέτος ο ΠΑΟΚ στόχευε ένα βήμα παραπάνω από την περσινή σεζόν, βλέπουμε να ζούμε το περσινό ξεκίνημα με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ηλίας Καπράλος

Οι δύο νίκες που θα αλλάξουν την κατάσταση

Και ξαφνικά ήττες. Συνεχόμενες ήττες κάτι που δεν μπορεί να αντέξει ο ΠΑΟΚτσής ακόμα και αν δεν ασχολείται με το τμήμα, δεν βλέπει τα παιχνίδια, δεν ξέρει καλά καλά το ρόστερ της ομάδας. Είναι αυτό το άκουσμα του Χολαργού, το άκουσμα ακόμα και του Προμηθέα, ή της Βόννης και της Χαποέλ Χολόν. Δεν μπορείς σαν ΠΑΟΚ να χάνεις από αυτές τις ομάδες. Εκνευρίζεσαι και είσαι έτοιμος να εκραγείς. Και εδώ στις ήττες από Βόννη, Χαποέλ Χολόν και Χολαργό, δικαιολογία για τους διαιτητές χωρά μόνο στην ήττα στο Ισραήλ.

Με την γερμανική ομάδα βιώσαμε την εκπληκτική ευστοχία των αντιπάλων από κάθε μεριά του παρκέ και έτσι η ήττα που πρέπει να ξεχαστεί και να διορθωθεί άμεσα είναι αυτή στον Χολαργό. Αυτός ο φετινός ΠΑΟΚ έπρεπε να περάσει από τον Χολαργό. Ακόμα και οι διαιτητές που όπου έβρισκαν ευκαιρία σε περίμεναν στην γωνία, με τόσο κακή παρουσία του ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε να εκτεθούν, παρά μόνο στην αρχή του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει απαντήσεις στις δυσκολίες της αρχής, γιατί πλέον οι δικαιολογίες τελειώνουν. Ήδη οι χαιρέκακοι εντός και εκτός ΠΑΟΚ ξεκίνησαν αναλύσεις επί αναλύσεων για τον προπονητή, τη διοίκηση και όσους είναι κοντά και μέσα στην ομάδα.

Και πέρσι κάπως έτσι ήταν τα πράγματα. Με μία νίκη στο πρωτάθλημα επί της Κύμης ο ΠΑΟΚ πήγαινε σε ένα ντέρμπι με τον Άρη στην Πυλαία και έτσι όλοι περίμεναν στην γωνία. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε, ο ΠΑΟΚ κέρδισε και στο Ρέθυμνο και έτσι ξεκίνησε μία αντεπίθεση που δεν άφησε κανέναν να μπορεί να μιλήσει. Υπήρχαν βέβαια κάποιοι που στάθηκαν στον αποκλεισμό από την Καρσίγιακα και ότι δεν έγινε και κάτι το ιδιαίτερο που ο ΠΑΟΚ βγήκε τρίτος. Άλλωστε ποια η διαφορά από την 4η και την 5η θέση έλεγαν. Επειδή ο ΠΑΟΚ όμως σημείωσε μία μεγάλη επιτυχία με την 3η θέση, η ΑΕΚ και ο Προμηθέας άλλαξαν στρατηγική γιατί ήξεραν ότι έτσι δεν θα μπορούσαν να περάσουν τον ΠΑΟΚ φέτος. Αυτοί γιατί άλλαξαν θα μας πείτε; Αφού δεν σημαίνει κάτι η τρίτη θέση γιατί την κυνηγούν; Υπάρχει βέβαια και κάτι που λέγεται αθλητικός εγωισμός και καμία ομάδα δεν θέλει να βλέπει την 5η και την 6η θέση, όπως κάποιοι παρομοίασαν την περσινή πορεία του ΠΑΟΚ.

Έτσι και φέτος λοιπόν ο ΠΑΟΚ θα ανακάμψει. Ο αγώνας με την Ναντέρ την Τρίτη είναι η πρώτη ευκαιρία, ο αγώνας κυπέλλου με την ΑΕΚ την Κυριακή η δεύτερη και το ταξίδι στην Τσεχία με την Οπάβα η τρίτη για να δέσει το γλυκό. Για να δέσει το γλυκό και όλα θα πάνε βάση του αρχικού σχεδίου. Μετά οι συγκεκριμένοι “επικριτές” της κακιάς ώρας θα κρυφτούν και πάλι. Θα σας πουν ότι είναι λογικό ο ΠΑΟΚ να κερδίζει τα μικρά παιχνίδια, αλλά ο απώτερος τους σκοπός είναι απλά να αλλάξει η διοίκηση της ΚΑΕ. Αυτό ήθελαν και πέρσι, αλλά αυτό δεν το πέτυχαν γιατί απλά η διοίκηση του ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα ξέρει μπάσκετ και πάνω από όλα ότι κάνει το κάνει με σχέδιο. Σχέδιο φυσικά από τους δήθεν επικριτές δεν υπάρχει ότι στο ελάχιστο.

ΥΓ Πλέον οι αντικειμενικοί ρεπόρτερ της ΕΡΤ κάνουν περισσότερες αναρτήσεις κατά του ΠΑΟΚ στα social media από ότι για την επαγγελματική τους δουλειά…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ