Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όσο δεν παραδέχονται την ήττα τους, ο ΠΑΟΚ θα παίρνει το πρωτάθλημα

Ο Ηλίας Καπράλος μέσα από το blog του στο PAOK24 θέλει να τονίσει ότι ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή και όσο οι αντίπαλοι του πετούν στα σύννεφα χωρίς λόγο, τόσο ο ΠΑΟΚ θα κατακτά το πρωτάθλημα όπως φέτος.

Ηλίας Καπράλος

Όσο δεν παραδέχονται την ήττα τους, ο ΠΑΟΚ θα παίρνει το πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής και μάλιστα με τον πλέον αδιαφιλονίκητο τρόπο. Αήττητος για 29 αγωνιστικές, ενώ από τις αρχές του Οκτώβρη και όταν κέρδισε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη δεν έπεσε ποτέ από την κορυφή. Κάτι τέτοιο όμως όταν θέλεις να ταΐσεις τον κόσμο σου δεν μετρούν. Βασικά δεν είναι ότι δεν μετρούν, αλλά οι κάποτε διορισμένοι πρωταθλητές δεν μπορούν να δεχθούν ότι στο ποδόσφαιρο παίζει και άλλη ομάδα πέραν από τη δική τους.

Εάν κάτσεις και μιλήσεις με έναν οπαδό του Ολυμπιακού θα σου πει ότι από το 1997 και μετά ο Ολυμπιακός έχει χάσει 4 πρωταθλήματα. Αλήθεια λέει, αλλά η πλάκα είναι όταν θέλει να τα δικαιολογήσει. Δεν θα σου πει ότι δεν βγήκαν οι μεταγραφές του 2003 και ο Γιαννακόπουλος που αποχώρησε. Δεν θα σου πει ότι το 2010 έμεινε χωρίς Γκαλέτι και Κοβάσεβιτς μέσα στη σεζόν και έτσι η ομάδα είχε στήριγμα τον Ζαϊρί και τον Λούα Λούα. Δεν θα σου πει ότι πέρσι ο Ολυμπιακός είχε για βασικό τον Ταχτσίδη και το Μπεν ή ότι φέτος ότι έχει για στυλοβάτη στην άμυνα τον Σισέ και για ηγέτη τον Φορτούνη.

Ένας οπαδός του Ολυμπιακού και της πολιτικής του τα τελευταία 23 χρόνια θα σου πει ότι ο 2004 το έχασε από τον Δούρο, το 2010 από τον Πατέρα και τον Πιλάβιο, το 2018, από τον Μελισσανίδη και τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο και το 2019 από τον Τσίπρα που το έδωσε στον ΠΑΟΚ για τον Ιβάν και το Μακεδονικό. Με άλλα λόγια τα παιδιά δεν ξέρουν να χάνουν. Δεν έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί μία ομάδα να πάρει ένα παιχνίδι όντας καλύτεροι, γιατί πολύ απλά αυτοί είναι οι καλύτεροι του σύμπαντος. Ο Σισέ ο καλύτερος αμυντικός, ο Κούτρης και ο Τσιμίκας έτοιμοι για την Γιουβέντους και την Μπάγερν, ο Γκιγιέρμε και ο Καμαρά με τον Φορτούνη, θυμίζουν την τριάδα Κασεμίρο, Κρόος και Μόντριτς που πήραν 3 Champions League και φυσικά στην επίθεση ο Ποντένσε που μπορεί να ντριπλάρει σαν τον Μέσι.

Το ζητούμενο για εμάς λοιπόν είναι να κάτσουμε στον καναπέ μας, να πάρουμε ποπ κορν και να απολαύσουμε τους διθυράμβους επιτυχίας για τον Ολυμπιακό. Το πρωτάθλημα το δεύτερο γύρο, το πρωτάθλημα στα εισιτήρια, τα καλύτερα αποδυτήρια στην Ευρώπη και φυσικά οι 90 τελικές περισσότερες από τον ΠΑΟΚ. Με τέτοια δεδομένα λοιπόν θέλουμε να πάει ο Ολυμπιακός και στον καλοκαιρινό σχεδιασμό μεταγραφών και έτσι ο ΠΑΟΚ όχι απλά θα έχει το μεγάλο πλεονέκτημα για το επόμενο πρωτάθλημα, αλλά με στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις δεν θα έχει και μεγάλη διάθεση να κοιτάξει πίσω του.

ΥΓ Μπορεί στο μπάσκετ και στο βόλεϋ ο ΠΑΟΚ να είναι πρωταγωνιστής, αλλά υπάρχει και ένα τμήμα μπάσκετ που παλεύει για την επιβίωση. Όχι για την αγωνιστική σωτηρία όπως άλλες ομάδες, αλλά για την επιβίωση του τμήματος στα επόμενα χρόνια, αλλά και πολύ περισσότερο το ερχόμενο καλοκαίρι. Όποιος θέλει να πάρει τις αποφάσεις θα πρέπει να κοιτάξει όλα τα δεδομένα με τις μεγαλύτερες ευθύνες να είναι σε αυτούς που έχουν τις μετοχές που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους του ΑΣ ΠΑΟΚ. Ουαί και αλίμονο να αφήσουμε το τμήμα με ευρωπαϊκά τρόπαια στην παρακμή και απαξίωση!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούμπα και Ευρώπη: Τι κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ;

Μεγάλες βραδιές, μεγάλα αποτελέσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την επική ανατροπή και το 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το ταξίδι του για φέτος στο Europa Conference League και τώρα, μπροστά του υπάρχει η Κλαμπ Μπριζ.

Ο "Δικέφαλος" θα βρει απέναντί του τους Βέλγους, στις 11 και στις 18 του Απρίλη, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην έδρα της Μπριζ και τη ρεβάνς, να ακολουθεί στην Τούμπα.

Τι κάνουν φέτος οι "ασπρόμαυροι", όταν παίζουν μπροστά στον κόσμο τους; Μπορεί στο πρωτάθλημα, στα ντέρμπι, να έχουν απώλειες, ωστόσο, για την ώρα στην Ευρώπη το πρόσημο είναι -αν μη τι άλλο- θετικό, με τον ΠΑΟΚ να έχει να επιδείξει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες σε συνολικά 7 αγώνες, από τα προκριματικά μέχρι τώρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα φέτος στην Τούμπα:

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 0-0

ΠΑΟΚ - Χάιντουκ Σπλιτ 3-0

ΠΑΟΚ - Χαρτς 4-0

ΠΑΟΚ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπόχα και δυσωδία! (vid)

Φέρτε πίσω τις Κυριακές που έκαναν πάρτι οι… Βαλλιάνοι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

19 Μαρτίου 2000. Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Τούμπα (25.550 τα "κομμένα" εισιτήρια), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και γνωρίζει την ήττα με σκορ 2-0!

Καλύτερος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών; Ο Αθηναίος διαιτητής Κώστας Βαλλιάνος, ο οποίος στο 39ο λεπτό απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γιώργο Γεωργιάδη για υποτιθέμενο χτύπημα εκτός φάσης στον... οσκαρικό εκείνα τα χρόνια Ανδρέα Νινιάδη, φάση που δεν είδε ούτε ο ίδιος, ούτε οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, ούτε όλοι παρακολουθούσαν το ντέρμπι από την τηλεόραση, παρά μόνο ο βοηθός του!

Αντίθετα, αυτό που είδαν όλοι ήταν πως ο Γιώργος Ανατολάκης έπρεπε νωρίτερα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζήση Βρύζα, όμως στα χρόνια της "Παράγκας", ήταν πιο πιθανό να διακοπεί ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού από εισβολή... εξωγήινων παρά να αποβληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων".

Με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με δέκα ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός πέτυχε στο δεύτερο μέρος δύο γκολ με τον Λάμπρο Χούτο (49΄, 57΄) και πήρε ένα ακόμα... περήφανο διπλό, στον δρόμο για ένα ακόμα... περήφανο πρωτάθλημα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Χασιώτης, Κατσαμπής (63' Καφές), Τετράτζε, Βενετίδης (68' Καραδήμος), Νάγκμπε (55' Αμπονσά), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Ναλιτζής, Βρύζας.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Αμανατίδης (77' Τζιωρτζόπουλος), Ανατολάκης, Κωστούλας, Πασσαλής, Πουρσανίδης, Ζάχοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης (77' Γιαννακόπουλος), Χούτος (88' Αλεξανδρής).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Περήφανοι για εσένα»

Η υπόσχεση του Κίριλ Ντεσπόντοφ και τα “μπράβο” από ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Μπάμπα Ράχμαν!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλύτερος ποδοσφαιριστής της Βουλγαρίας για τρίτη διαδοχική χρονιά και τέταρτη συνολικά, αναδείχθηκε χθες ο Κίριλ Ντεσπόντοφ.

"Αυτό το βραβείο είναι ένα κίνητρο για μένα να είμαι καλύτερος από χθες και να κερδίζω τον εαυτό μου κάθε μέρα. Σας ευχαριστώ για την αναγνώριση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σημαίνει πολλά!" έγραψε ο Βούλγαρος επιθετικός στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να σχολιάζει από την πλευρά της: "Είμαστε περήφανοι για σένα".

Σχόλιο όμως στην ίδια ανάρτηση έκανε και ο Μπάμπα Ράχμαν, με τον Γκανέζο μπακ να γράφει:  "Συγχαρητήρια φίλε μου. Σου αξίζει".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ