Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τον Άγιαξ, στον ΑΠΟΕΛ και από τo Μπόρισοφ στο Ζάγκρεμπ

Ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για το Champions League και ξέροντας ότι μπαίνει στη διαδικασία στις αρχές Αυγούστου περιμένει την πρώτη κλήρωση για να μάθει τα ζευγάρια των αντιπάλων του.

Ηλίας Καπράλος

Από τον Άγιαξ, στον ΑΠΟΕΛ και από τo Μπόρισοφ στο Ζάγκρεμπ

Ο πρώτος στόχος έκλεισε για τον ΠΑΟΚ από τον Απρίλιο, με το δεύτερο να κλειδώσει μία εβδομάδα πριν με το νταμπλ στο ΟΑΚΑ και το τρίτο σερί κύπελλο. Το καλό όμως πρέπει να τριτώσει που θα σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα στοχεύσει όπως και πέρσι στους ομίλους του Champions League.

Και αν πέρσι το μεγάλο όνομα των προκριματικών ήταν η πορτογαλική Μπενφίκα που εν τέλει απέκλεισε και τον ΠΑΟΚ, φέτος ο αντίπαλος που πρέπει να αποφύγει ο ΠΑΟΚ είναι ο Άγιαξ που μπορεί να βρέθηκε μερικά δευτερόλεπτα από τον τελικό της Μαδρίτης, αλλά κερδίσει το εισιτήριο για τους ομίλους της επόμενης διοργάνωσης μέσω των προκριματικών.

Το Champions League τη σεζόν 2019-20 θα είναι όπως και φέτος για τους πρωταθλητές. Εξ αρχής ο πρώτος γύρος που ονομάζεται Preliminary round έχεις τους πρωταθλητές Γιβραλτάρ, Ανδόρας, Σαν Μαρίνο και Κοσόβου που θα προκύψει μία ομάδα που θα περάσει στον πρώτο προκριματικό. Εκεί θα υπάρχουν 31 ομάδες. Οι 16 δυνατές και οι 15+1 (από το Preliminary round) αδύνατες.

Τα γκρουπ έχουν ως εξής:

ΔΥΝΑΤΟΙ ΠΡΩΤΟΥ Προκριματικού:

Σέλτικ 31000
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ 27500
Αστάνα 27500
Λουντογκόρετς 27000
Κάραμπαγκ 22000
Μάριμπορ 18500
Ερυθρός Αστέρας 16750
Σερίφ Τιρασπόλ 12250
Ρόζενμποργκ 11500
Ελσίνκι 9000
Ντάνταλκ 7000
Ντουντελάνζ 6250
Νιου Σεντς 6000
Σκεντίγια 6000
Σλόβαν Μπρατισλάβας 6000
ΑΙΚ Στοκχόλμης 5500

ΑΔΥΝΑΤΟΙ ΠΡΩΤΟΥ Προκριματικού

Σεράγεβο 4250
Σούντοβα 4250
Βαλέτα 4250
Πιαστ 3850
Πιούνικ 3750
Κλουζ 3500
Νόμε Κάλου 3500
Βαλούρ 3500
Τόρσχαβν 3000
Σουτιέσκα 3000
Παρτιζάνι 3000
Βαλούρ 2750
Λίνφιλντ 2250
Ρίγα 1125
Σαμπουρτάλο Τιφλίδας (Δεν έχει ακόμα βαθμολογία)
Νικητής Preliminary round

Από αυτό το γκρουπ και από τα 16 ζευγάρια τα οποία θα περάσουν στο δεύτερο προκριματικό. Εκεί ο ΠΑΟΚ πέρασε μετά τον αποκλεισμό του Άγιαξ και έτσι θα περιμένουν τους 16 νικητές, 4 ομάδες από όπου θα προκύψουν 10 νικητές:

ΔΥΝΑΤΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ Προκριματικού:

Κοπεγχάγη 31000
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 29500
ΑΠΟΕΛ 25000

ΑΔΥΝΑΤΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ Προκριματικού:

Μακάμπι Τελ Αβίβ 16000

Και όταν με το καλό γίνει η κλήρωση και παίξουν τα πρώτα παιχνίδια, τότε ο ΠΑΟΚ θα ξέρει σχεδόν τον αντίπαλό του. Λέμε σχεδόν, μιας και η έλλειψη ημερομηνιών, έχουν υποχρεώσει τις ομάδες να παίζουν κάθε εβδομάδα προκριματικά και οι κληρώσεις να γίνονται ανάμεσα στα παιχνίδια για τη δεύτερη φάση. Αυτό όμως είναι κάτι που μπορεί να ευνοήσει τον ΠΑΟΚ στην πορεία της διοργάνωσης.

Στο τρίτο προκριματικό λοιπόν που μπαίνει ο Νταμπλούχος Ελλάδας, θα έχει μαζί του τον Άγιαξ. Ο ΠΑΟΚ και ο Άγιαξ θα συναντήσουν τις 10 ομάδες που θα προκριθούν από το δεύτερο προκριματικό και θα φτιάξουν 6 ζευγάρια με τον Αίαντα να είναι στους δυνατούς και τον ΠΑΟΚ στους αδύναμους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επωφεληθεί εάν κερδίσει στο δικό του ζευγάρι, ο ο αδύνατος τον δυνατό. Έτσι οι 6 πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ θα είναι οι:

Άγιαξ
Ζευγάρι του ΑΠΟΕΛ
Ζευγάρι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Ζευγάρι της Κοπεγχάγης
Ζευγάρι της Σέλτικ*
Ζευγάρι της ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ*

*Εάν περάσουν και οι δύο από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Το εύκολο μονοπάτι στα play-off

Εάν ο ΠΑΟΚ περάσει τον τρίτο προκριματικό γύρο, τότε πολύ απλά θα πάρει τη θέση του δυνατού στην κλήρωση των play-off της διοργάνωσης και έτσι θα αποφύγει ομάδες όπως ο Άγιαξ, ενώ δεν ξέρουμε ακόμα εάν θα είναι στους πιθανούς αντιπάλους η πρωταθλήτριας Ελβετίας Γιουνγκ Μπόις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ένας πρώην του ΠΑΟΚ στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα προσπαθήσει να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά του Europa Conference League με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται τη Μ. Πέμπτη στις 2/5 στην Αγγλία.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες βοήθησε την αγγλική ομάδα να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League κόντρα στη Λιλ, όμως ο Αργεντινός γκολκίπερ δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες, η μία στην κανονική διάρκεια και η άλλη στη διαδικασία των πέναλτι.

Μπορεί να γλίτωσε την κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και την τιμωρία. αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «The Athletic» και αισίως επιβεβαίωσε η UEFA, ο Μαρτίνες θα απουσιάσει από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς οι κάρτες ισχύουν κανονικά στο «ποινολόγιο».

Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θα πάρει ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν!

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Όλσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, αφού είχε παίξει απέναντί του δύο φορές με τη Μάλμε και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τη φετινή σεζόν ο Σουηδός γκολκίπερ έχει καταγράψει 6 συμμετοχές, έχοντας δεχτεί 8 γκολ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ