Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Επιστρέψαμε από το Αγρίνιο με το διπλό. Στη διαδρομή παρακολουθούσαμε όχι τηλεοπτικά βέβαια και τον αγώνα στη Τρίπολη. Σήμερα, 29 πλέον Γενάρη, ο ΠΑΟΚ πάτησε κορυφή.

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

 

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε μέτρια για ένα ημίχρονο, ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο, άπαντες έβαλαν το λιθαράκι τους μέχρι να φτάσουμε στο κυνικό 0-1. Το σκορ που δίνει πρωταθλήματα.

Το φοβόμουν το παιχνίδι γιατί πρώτον ο Παναιτωλικός είναι σε καλή κατάσταση και δεύτερον γιατί η φυγή Τσίμιροτ δημιούργησε εκνευρισμό εντός ομάδας. Φάνηκε και από τις δηλώσεις του Λουτσέσκου στο συνδρομητικό την Παρασκευή.

Στο μυαλό μου μάλιστα η στραβή έδειξε πολύ πιο πιθανή, όταν είδα την εικόνα του Κάνιας στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν και ο βασικός λόγος που ο Παναιτωλικός απείλησε. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, ο Πασχαλάκης έκανε μία από τις πλέον δύσκολες αποκρούσεις της σεζόν στο σουτ του Κλέσιο. Και κάπου εκεί, μάλλον η ομάδα ξύπνησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε και απείλησε. Με τον Μάτος να είναι παντού και να δημιουργεί όλους τους κινδύνους. Σαν μπακ, σαν χαφ, σαν φορ. Ο Βραζιλιάνος ήταν παντού.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα αν ο βοηθός Καρατζίκας έκανε τη δουλειά του. Όμως κρέμασαι τον Θάνο στο χέρι του Μιχάι και η αγωνία μεγάλωσε. Στην άλλη φάση που δεν χρειάστηκε αυτός, ο Θάνος το έδωσε. Παρατεταμένο τράβηγμα και καμία αμφιβολία. Ο Πρίγιοβιτς που σε αυτά έχει ψυχρό αίμα, εκτέλεσε σωστά πάλι, πέτυχε το πρώτο εκτός έδρας γκολ του και για μία ομάδα που εδώ και επτά αγώνες πρωταθλήματος δεν έχει δεχτεί γκολ, δεν ήταν και τίποτα να κρατήσει άλλα έξι λεπτά. Το έκανε και μάλιστα εύκολα.

Ο όχι πολύ καλός ΠΑΟΚ, έφυγε με το διπλό από το Αγρίνιο απλά γιατί είναι σοβαρός. Αυτό είναι το ατού του, αυτό είναι το μεγάλο όπλο του. Και για πρώτη φορά δεν σκοράρει νωρίς, όμως ούτε πανικοβάλλεται, ούτε χαλάει το αγωνιστικό του πλάνο. Έχει την υπομονή να βρει τη φάση που θα του δώσει τους τρεις πόντους. Και όσο ο ΠΑΟΚ κάνει τη δουλειά του, τόσο ο Ολυμπιακός πιέζεται.

Κλείνοντας στα του ΠΑΟΚ, έμειναν τρεις μέρες για να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος. Οι υπεύθυνοι μεταγραφών, είναι και πολλοί ζωή να έχουν, είναι υποχρεωμένοι να βοηθήσουν τον προπονητή. Μέχρι τώρα, ο Λουτσέσκου συμμάζεψε τα εγκλήματα του καλοκαιριού και εκεί που είχε βρει ισορροπία, είδε έναν βασικό του παίκτη να αποχωρεί. Βοηθήστε τον επιτέλους.

Και επειδή ο ΠΑΟΚ πάτησε κορυφή, είναι σαφές το ότι η πίεση που θα του ασκηθεί θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η προσπάθεια για… τρύπημα, θα γίνεται από πολλές μπάντες. Όμως αν είναι ποδοσφαιρικά οχυρωμένος, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Οι αγωνιστικές του Φλεβάρη έχουν ψωμί. Ο ΠΑΟΚ πάει στα Γιάννενα, όταν ο Ολυμπιακός συναντά την ΑΕΚ. Μετά ο Ολυμπιακός πάει Ατρόμητο, όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λάρισα. Είναι ο μήνας που ο Ολυμπιακός θα πιεστεί πολύ έχοντας και την ρεβάνς κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και η ΑΕΚ εκτός των εγχώριων ντέρμπι, έχει και την Ευρώπη. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι σημαντική η κορυφή σήμερα.

Στη Τρίπολη, οι γηπεδούχοι διέψευσαν όσους διέδιδαν πως θα κάτσουν να χάσουν. Αντιθέτως, έπρεπε να έχουν καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο.

Το τραγικό της υπόθεσης, είναι πως ο γενίτσαρος που διεύθυνε το παιχνίδι, δεν σέβεται την προσπάθεια των συντοπιτών του. Ξέρουμε αρκετές οικογενειακές ιστορίες, όμως επειδή το έχουν παρακάνει οι Θεσσαλονικείς διαιτητές παλαιάς κοπής, από εδώ και στο εξής θα έχουμε άλλη σχέση μαζί τους.

Αυτή η γελοιότητα να κλοτσάει παίκτης του Ολυμπιακού εκτός φάσης και να δείχνει από μία κίτρινη, αυτή η ευκολία που δίνει το πέναλτι υπέρ του, αυτή η ευκολία που δεν δίνει το πέναλτι στην Τρίπολη, είναι η απόδειξη πως η ΕΟ έχει ακόμη κάποιες ρίζες. Αυτές οι ρίζες θα κοπούν.

Όσο για το γραφικό παππούλη και τον επικοινωνιολόγο της συμφοράς που έσπευσαν να δημιουργήσουν κλίμα για το πέναλτι του ΠΑΟΚ, ας αποφασίσουν αν τελικά θέλουν Έλληνες ή ξένους διαιτητές γιατί κάθε εβδομάδα το αλλάζουν.

Το μόνο ευχάριστο, είναι πως βγάζουν ηττοπάθεια και αυτό περνάει στην ομάδα τους.

Τέλος, αν είναι εύκολο εκεί στη κρατική τηλεόραση να κρατήσουν λίγο τους τύπους. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος και αυτόν θα δείχνεις πρώτο. Αυτά που ξέρατε, να τα ξεχάσετε.

ΥΓ Το PAOK24 συμπαραστέκεται στον Άρη Ασβεστά, μετά τη νέα άνανδρη επίθεση που δέχτηκε κάτω από το σπίτι του. Και ευελπιστεί πως κάποτε, έστω μισή φορά, έστω και από σπόντα, η αστυνομία της Αθήνας θα πιάσει έναν από τους δράστες αναλόγων επιθέσεων που γίνονται συνεχώς κατά δημοσιογράφων στην Αθήνα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«98 χρόνια αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, τιμής και περηφάνιας»

Το μήνυμα του Θόδωρου Ζαγοράκη…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο Θόδωρος Ζαγοράκης, για τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ!

«Ο καθένας μας έγινε ΠΑΟΚ για έναν διαφορετικό λόγο, από ένα διαφορετικό ερέθισμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν του Συλλόγου. Ο, τι ενώνει διαφορετικά όνειρα κι ελπίδες, αντικρουόμενες αντιλήψεις, κοινωνικές τάξεις… Και το κάνει με τρόπο εμφατικό.

Ο δικός μας ΠΑΟΚ κάποιες στιγμές έχασε χρόνο, πνιγμένος στον κακό του εαυτό. Σώθηκε και ξεπέρασε τον μόνο αντίπαλο που μπορεί να τον κερδίσει: την εσωστρέφεια. 98 χρόνια αξιοπρέπειας, ανεξαρτησίας, τιμής και περηφάνιας! Χρόνια Πολλά, ΠΑΟΚ!» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρώην αρχηγός και πρόεδρος του Δικεφάλου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διπλή «μάχη» για τους «μικρούς» του ΠΑΟΚ!

Αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Κ15 και την Κ19 των «ασπρόμαυρων».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με δύο παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η αγωνιστική δράση για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, οι οποίες συνεχίζουν την προσπάθειά του στα πρωταθλήματα υποδομών της Super League.

Πρώτη στο γήπεδο ρίχνεται η Κ15, η οποία φιλοξενείται από τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 14:00 στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Ηπείρου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του πέμπτου ομίλου του πρωταθλήματος της Super League. Οι «ασπρόμαυροι» παραμένουν στο... ρετιρέ του ομίλου, χωρίς να έχουν ουσιαστικά αντίπαλο, αφού απέχουν 26 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΣ Γιάννινα που μετράει 25 βαθμούς.

Αγωνιστική υποχρέωση έχει σήμερα και η Κ19,η οποία παραμένει στο -1  από τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατέχει για την ώρα την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Πέτρου Τσιαπακίδη υποδέχεται τον ΟΦΗ στις 16:30 στο αθλητικό κέντρο Λώλας για την εξ αναβολής 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Πέντε αγωνιστικές απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος της Κ19, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να είναι οι διεκδικητές του τίτλου και να έχουν μάλιστα να δώσουν ένα ακόμη παιχνίδι μεταξύ τους στην Θεσσαλονίκη, το οποίο μπορεί να καθορίσει ποια ομάδα θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο youtuber-οπαδός της Αϊντραχτ ήρθε για τρίτη φορά στην Τούμπα! (vid)

Όσα κατέγραψε από την «καυτή» Τούμπα αλλά και η αρνητική εμπειρία του από το Βέλγιο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο βίντεο που δημιούργησε για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη στις 30 Νοεμβρίου, Γερμανός youtuber έδωσε την υπόσχεση πως εάν αυτό συγκέντρωνε έναν συγκεκριμένο αριθμό “like”, τότε θα έκανε το ταξίδι Φρανκφούρτη – Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι του Δικεφάλου με τον Ολυμπιακό!

Ο στόχος επετεύχθη, ο οπαδός της Αϊντραχτ τήρησε την υπόσχεσή του και βρέθηκε στην Τούμπα, όπου και παρακολούθησε από τη Θύρα 6 το ντέρμπι, καταγράφοντας με την κάμερά του τα γκολ της αναμέτρησης, την “ασπρόμαυρη” κερκίδα και της αντιδράσεις της, αλλά και κάνοντας τα δικά του σχόλια πριν, κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού και μετά το τέλος του. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εκεί, καθώς ο Φρέντστερ, όπως είναι το όνομά του, ταξίδεψε εκ νέου στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε στην κάμερα πως είχε αγοράσει κανονικά εισιτήριο για το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο, ταξιδεύοντας οδικώς από τη Γερμανία, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στο γήπεδο καθώς το εισιτήριό του ήταν πλαστό (!)

https://www.youtube.com/watch?v=k33Xu6gmntg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ