Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Περνάμε ωραία τελευταία. Ταξιδάκια, νίκες, δεν υπάρχει μουρμούρα, η ομάδα σοβαρή, οι πόλεις που παίζουμε έχουν γαμάτα κοψίδια. Είναι μία πολύ ωραία εποχή.

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

Το τρένο του Λουτσέσκου σφύριξε και στα Γιάννενα με μία πολύ εμφατική εμφάνιση. Ξέρω θα παρασυρθείτε στη κουβέντα για το οφσάιντ του Πέλκα, αλλά νομίζω πως μάλλον κακό μας έκανε στο τέλος αυτή η μη υπόδειξη του βοηθού.

Εντωμεταξύ έχει πλάκα, γιατί μία μέρα πριν μας έλεγαν πως αυτός είναι των άλλων – από τα Χανιά – και πρέπει να τον προσέχουμε. Τελικά, μας πρόσεξε αυτός λίγο παραπάνω. Όμως όπως είπε ο Πετράκης, δεν θα έμπαινε αυτό, θα έμπαινε κάποιο άλλο. Έτσι ακριβώς.

Εμείς κάναμε τη δουλειά μας και το νέο ποδοσφαιρικό στοιχείο που συναντήσαμε, ήταν ο άλλος Πρίγιοβιτς. Βελτιωμένος στη Τούμπα τελευταία, μέτριος όμως με γκολ στο Αγρίνιο και λες και πατήθηκε το κουμπί. Και δεν σκέφτομαι τα γκολ, σκέφτομαι τη συμμετοχικότητά του.

Και άλλοι πόντοι στον Λουτσέσκου που καταφέρνει να τον φέρει στα μέτρα του γκρουπ. Τον πέταξε πάγκο, τον πήγε κρύο – ζέστη, έδωσε χρόνο στον Κουλούρη που μάλλον δεν τον έβλεπε ανταγωνιστικά και μετά από μία ένταση που είχαν οι δυο τους στη Κέρκυρα – κόουτς και παίκτης – σήμερα είδαμε έναν Πρίγιοβιτς με απίστευτη διάθεση.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του να φτιάχνεις γκρουπ. Να υπάρχει πίστη σε αυτό που κάνεις. Όλοι θέλουν να είναι μέλος του. Και όλοι θα κάνουν τα πάντα – αυτά που πρέπει – για να είναι μέλος του.

Στα πρόσωπα, η διαφορά έντασης του ΠΑΟΚ με τον Πέλκα και χωρίς τον Πέλκα, είναι παραπάνω από αισθητή. Και πλέον, το δικό μας παιδί είναι από τα πιο σημαντικά της ομάδας. Η δική μου χαρά είναι διπλή, γιατί όλοι ξέρουμε πόσο κακιασμένοι γινόμαστε με τα δικά μας παιδιά.

Σήμερα κάνει όργια, σε όλες τις στατιστικές. Γιατί το θέλει σαν τρελός. Με μάσκα, χωρίς μάσκα, το ίδιο ήταν. Ο Πέλκας δεν είναι πλέον ο μικρός. Είναι άντρας με πολλά κιλά…

Όλα τα παιδιά ήταν σοβαρά. Ο Βιείρίνια και πάλι οργίασε, ο Μαουρίτσιο ήταν πολύ ουσιαστικός και γενικά το σκορ θα ήταν άλλο αν ο Βελλίδης δεν έκανε την εμφάνιση της σεζόν.

Πάμε στο κομμάτι του κόσμου. Ο ΠΑΟΚ πάει για πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια και είναι η πρώτη φορά που είναι πρώτος σε τόσο προχωρημένο σημείο της σεζόν. Είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά του κυπέλλου, ενώ η ομάδα παρουσιάζει απίστευτη σταθερότητα.

Όταν παίζω 250 χλμ μακριά από την Τούμπα, δεν μπορώ να καλυφθώ με 800 εισιτήρια. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Το ότι οι συνθήκες στους Ζωσιμάδες δεν είναι οι καλύτερες το ξέρουμε. Πήγαμε 3 χιλιάδες και μπήκαμε. Όχι με ντου, όπως λένε κάποιοι, αλλά γιατί η αστυνομία αναγκάστηκε να ανοίξει τις πόρτες.

Στους Ζωσιμάδες λοιπόν, δεν συνέβη τίποτα. Απλά υπάρχει ένας κόσμος που δεν μπορεί να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του.

Στα ντέρμπι των ανταγωνιστών, η ΑΕΚ έκανε σούπερ κηδεία. Μας σύμφερε το Χ ή το διπλό; Σίγουρα δεν μας σύμφερε ο άσος, άρα όλα καλά.

Το αν το διπλό της ΑΕΚ μας βολεύει παραπάνω, θα εξαρτηθεί πρώτον αν ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί με μείον τρεις, άρα λέει από τώρα το πικρό αντίο και δεύτερον, αν η ΑΕΚ αντέξει στο βαρύ της πρόγραμμα. Μακάρι να περάσει την Πέμπτη και στο κύπελλο.

Από τον Ολυμπιακό, ξεκίνησε η προσπάθεια εξίσωσης των όσων συνέβησαν με αόρατες φάσεις που δήθεν τους αδίκησαν, έχοντας τις πλάτες των ΜΜΕ του και βέβαια αυτών που παραδοσιακά στηρίζουν αυτό το έκτρωμα.

Εμείς τη δουλειά μας. Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι, δεν έχουμε να πούμε κάτι. Την Κυριακή έρχεται ο Κούγιας.

Κλείνοντας, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο τιμωρίας της Τούμπας, κάτι που μπήκε σε μία κουβέντα βολική για τον Ολυμπιακό. Δεν συνέβη το παραμικρό που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Αυτό τουλάχιστον επισήμως μας μεταφέρθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούγιας: «Στημένη υπόθεση του Λυγγερίδη για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός» (vid)

Όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ως νομικός εκπρόσωπος του Γιάννη Καλλιανού, αλλά πήρε θέση για τις συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού, για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα υποστήριξε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για την Τούμπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΑΕΚ ουσιαστικά ξεκινάει από σήμερα την προετοιμασία της για το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της, είναι πιθανό να γίνουν κάποιες αλλαγές από το κέντρο και μπροστά, μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού.

Η τετράδα στην άμυνα απ’ ό,τι φαίνεται δε θα αλλάξει, ενώ ο Πινέδα αναμένεται να μείνει επίσης στο αρχικό σχήμα κι ένας εκ των Γιόνσον-Σιμάνσκι να μείνει εκτός για να επιστρέψει ο Γκατσίνοβιτς.

Παρά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ελίασον, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει από τον πάγκο και να είναι στην ενδεκάδα ο Άμραμπατ, ενώ επίσης σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, είναι πιθανό να ξεκινήσει ο Τσούμπερ, αντί του Αραούχο.

Σε κάθε περίπτωση, στη σημερινή και αυριανή προπόνηση της ΑΕΚ, αναμένονται τελικές αποφάσεις από τον Ματίας Αλμέιδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: Αποφασίστηκε η Γ.Σ., πότε θα είναι οι εκλογές

Οι ημερομηνίες και η επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κατά την συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ το πρωί της Παρασκευής (26/4), αποφασίστηκαν και ορίστηκαν σημαντικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ετήσια Γενική Συνέλευση και τις εκλογές.

Η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου, εκεί όπου δεν θα γίνει ανάδειξη προέδρου και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Οι εκλογές θα γίνουν τον προσεχή Ιούλιο και τότε θα προκύψει ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ