Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Ο Ολυμπιακός επιδίωκε να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα και ο νηστικός πρόσφυγας τσίμπησε. Είναι πρωταθλητής Ελλάδος μετά από την δεύτερη απόφαση δικαστηρίου η οποία του το δίνει. Μπράβο σας που γίνατε ένα με αυτούς.

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

Το γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή, όταν και είδαμε την στημένη επικοινωνία κατά του ΠΑΟΚ από διαπλεκόμενα κανάλια και γενικότερα ΜΜΕ, συμφερόντων ανθρώπων που ρήμαξαν τον τόπο.

Το γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή, όταν είδαμε πολιτικά ανδρείκελα να παίζουν άμυνα λες και σκότωσαν κανένα ή άλλα πολιτικά ανδρείκελα που αβαντάρουν τους χρηματοδότες τους που μπορεί και να είναι κατηγορούμενοι για εμπόριο τόνων ηρωϊνης. Το μπορεί είναι ευγενείας …

Η ιστορία έγραψε. Ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα επειδή ο ένας δεν κατέβηκε να παίξει ολοκληρώνοντας την προσπάθεια απαξίωσης του πρωταθλήματος που δεν ελέγχει και ο άλλος φοβήθηκε όταν διαπίστωσε πως μέτρησε το καθαρό γκολ. Υποκρισία στο μεγαλείο της.

Ο ΠΑΟΚ είναι σήμερα χαμένος. Όλοι μας άδειοι προχωράμε στο δρόμο και παραμιλάμε. Τα νεύρα είναι τεντωμένα. Και κάπου εδώ, ο Ιβάν Σαββίδης και το επιτελείο του, θα πρέπει να μας πείσει με πράξεις πως αυτό που μας έκαναν θα το βρούνε μπροστά τους. Όχι με αφέλεια, όχι με παρορμητισμό. Τεχνοκρατικά και αλήτικα όπως αυτοί.

Χρειαζόμαστε μία ομάδα πολύ δυνατή. Με ακόμα περισσότερες προσωπικότητες εντός και εκτός αγωνιστικού τμήματος.

Χρειαζόμαστε μία επικοινωνία με μεγαλύτερο όγκο. Το έδαφος είναι κατάλληλο, πεινάνε όλοι.

Χρειαζόμαστε έναν καλύτερο έλεγχο της πόλης, με τις μύγες να κυκλοφορούν γύρω από τα αυτιά μας και να μη μπορούμε να τις κάνουμε ένα μπραφ για να τις λιώσουμε.

Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη δυναμική παντού. Πρέπει το κακό που πάθαμε, να βγει σε καλό.

Σήμερα το σύνθημα το έδωσε ο Βιεϊρίνια. Ο πραγματικός αρχηγός. Αυτός που ενημέρωσε τους υποκριτές της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ, πως εδώ το έργο δεν είναι όπως το παρουσιάζουν αυτοί και τα φιλαράκια τους. Το είπε πρωταθλητής Ευρώπης, το είπε το παιδί του Φερνάντο Σάντος. Ένα από τα πλέον σοβαρά παιδιά και από τα πιο ποιοτικά ποδοσφαιρικά που πάτησαν το πόδι τους σε αυτόν τον τόπο.

Πάμε λίγο στην τιμωρία του Ιβάν Σαββίδη για την οποία δεν μπορούσα να προβλέψω στο περίπου το μέγεθός της. Τρία χρόνια λέει απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο. Το πώς προέκυψε αυτό ουδείς γνωρίζει. Νομικά, δεν αποδείχτηκε πως απείλησε κανέναν. Δείγμα του ότι το κλίμα δίκασε και όχι η νομική.

Ο Μίχελ για παράδειγμα, που όντως κάτι είπε αλλά ο Κομίνης δεν το εξέλαβε ως απειλή, έφαγε 90 μέρες γιατί πέρασε ως εξύβριση. Δίκαιη και βάση νόμου απόφαση. Όμως ο Μίχελ δεν ήταν αφιέρωμα 25 λεπτά στον ΣΚΑΙ, ο Ιβάν ήταν ο στόχος. Έτσι λοιπόν, ο Καποδίστριας έγραψε το κοντέρ στα τρία χρόνια.

Όμως η δικαιοσύνη δεν ελέγχεται παιδιά μου. Και ήταν τυχαίο γεγονός πως πρώτα έφυγε ο Τσίπρας από τα μέρη μας και μετά βγήκε η απόφαση. Τι να πεις και τι να γράψεις. Μία κωμωδία, μία αηδία.

Εννοείται πως ο ΠΑΟΚ θα κάνει έφεση, εννοείται πως δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά σε αυτή, εννοείται πως θα χρειαστεί άλλα τριάντα χρόνια ένας Υφυπουργός ονόματι Βασιλειάδης να καταλάβει πως δεν μπορεί να έχει συνομιλητή τον Ολυμπιακό.

Βρε αγοράκι μου, έκανες ραντεβού με τις μεγάλες ομάδες για να ρίξουν τους τόνους έτσι ώστε να γλιτώσουμε το Grexit. Πρώτα απ όλα, ότι και να πει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εμείς δεν ρίχνουμε κανέναν τόνο. Δεύτερον, ακόμα να καταλάβεις πως η πολιτική του Ολυμπιακού είναι να ανεβάζει τους τόνους μέχρι να περάσει ο έλεγχος σε αυτόν; Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να το καταλάβεις; Να στο φέρουν σε γλυπτό;

Και πιο Grexit; Επειδή ένας παππούλης που ήταν εντεταλμένος της ΦΙΦΑ εδώ τα έκανε σαν τα μούτρα του επειδή νόμιζε πως έχει άλλη μία αργομισθία, θα τιμωρηθούν οι ομάδες; Τριάντα χρόνια που ήταν αυτός;

Και τέλος, να σου θυμίσουμε πως είναι το κράτος και πως αν θέλεις νομοθετείς και μόνος σου. Φωνάζεις και την ΕΠΟ και κάποιον που να γνωρίζει ποδόσφαιρο, το φτιάχνετε και όλα καλά.

Όμως εσύ συνομιλείς με αυτούς που σε βρίζουν και θέλεις να σε πάρουμε και σοβαρά.

Υπάρχει και μία ομάδα που θα παίξει το Σάββατο. Παίξτε για να μη δώσετε χαμόγελα σε αυτούς. Τίποτα άλλο…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέσμευση Μητσοτάκη: «Θα τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί»

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την οπαδική βία και την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την σύλληψη δεκάδων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στο «καρκίνωμα της οπαδικής βίας και στα παρακλάδια της».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα που δρομολογείται ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Εννοούμε αυτά που λέμε. Κάποιες φορές υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα.

Διεξήχθη μια εμπεριστατωμένη έρευνα με απόλυτη εχεμύθεια, πράγμα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί, δεν είναι δουλειά μου αυτό.

Δείξαμε ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση και με το παραπάνω. Θυμάστε την κριτική που δεχτήκαμε για τα κλειστά γήπεδα.

Η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα δεν έχει καμία σχέση με πέρσι και πρόπερσι.

Όμως, το αυγό του φιδιού καραδοκεί, αλλά με αποφασιστικότητα θα τιμωρήσουμε όποιον πρέπει.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια της».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ