Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πολλοί οι πρωταγωνιστές της επικής βραδιάς

O ΠΑΟΚ έκανε το τρία στα τρία στο Τσάμπιονς Λιγκ, πετυχαίνοντας μία απίστευτη ανατροπή εκεί που όλα έδειχναν χαμένα. Το PAOK24 αναλύει την απόδοση των παικτών του Λουτσέσκου.

Σταύρος Κόλκας

Πολλοί οι πρωταγωνιστές της επικής βραδιάς

Πασχαλάκης: Τον εξέθεσε η άμυνά του στο γκολ του Ποπόφ, θα μπορούσε να σώσει μία δύσκολη φάση αλλά δεν έκανε το απλό κρατώντας απλά την μπάλα εκτός εστίας. Παρά τα γκολ που δέχτηκε, βγάζει απίστευτα το πλασέ του Πρόμες στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ χάιλάιτ καριέρας είναι η απόκρουση στο πέναλτι του Ολλανδού που ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

 

Μάτος: Το δικό του ανέβασμα έφερε την ανατροπή, αφού τα δύο γκολ είναι δημιουργίας του μετά το πέναλτι του Πρίγιοβιτς. Ο Πρόμες ναι μεν σκόραρε αλλά όχι λόγω ευθύνης του βραζιλιάνου, ο οποίος απέφυγε τα λάθη και έκανε ότι έπρεπε στο αμυντικό κομμάτι.

Χατσερίδης: Μέτριο παιχνίδι από τον Ουκρανό που δεν μπόρεσε να κρατήσει σωστές αποστάσεις από τον Βαρέλα, είχε αβίαστες πάσες, έδωσε το πάτημα στον διαιτητή να δώσει το πέναλτι υπέρ του Αντριάνο – που εννοείται ήταν ανύπαρκτο- ενώ γενικά η έλλειψη ταχύτητας έδωσε πλεονέκτημα σε αρκετές φάσεις στους Ρώσους.

Βαρέλα: Έτρεχε να σώσει ότι σωζόταν στην αρχή, όμως μετά το 20 ΄ήταν εκπληκτικός. Κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες, έβγαλε προσωπικότητα, βγήκε πολύ ψηλά για να βοηθήσει την ανατροπή και στο τέλος πάλι κάλυπτε τα λάθη των συμπαικτών του. Από δική του αλλαγή παιχνιδιού ξεκίνησε το τρίτο γκολ.

Κρέσπο: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Ισπανό παρότι ήταν εκτός φυσικής του θέσης, έκανε τη δουλειά και δεν εκτέθηκε ποτέ. Συμμετείχε στο δεύτερο γκολ με εκπληκτική αλλαγή παιχνιδιού στον Μάτος.

Κάνιας: Στο ξεκίνημα είχε πολλές λάθος τοποθετήσεις και αυτό το πλήρωσε η ομάδα. Στη συνέχεια ανέβηκε και αυτός κυρίως ανασταλτικά, αποφεύγοντας στη δημιουργία τα εύκολα λάθη.

Μαουρίτσιο: Νευρικό ξεκίνημα που πλήρωσε η ομάδα, ηρέμησε και ήταν ο γνωστός καλός Μαουρίτσιο. Με αρκετό τρέξιμο, έξυπνες μπαλιές στον χώρο και σίγουρο κράτημα μπάλας.

Πέλκας: Ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ παρότι έχασε την πιο κλασική ευκαιρία του αγώνα να δώσει αέρα δύο τερμάτων. Πρώτα απ όλα ήταν αυτός που με προσωπικές ενέργειες έφερε ανισσοροπία στην άμυνα της Σπαρτάκ στο κακό διάστημα του ΠΑΟΚ. Από δικό του κόρνερ ήταν το πέναλτι της μείωσης του σκορ, ενώ πέτυχε και το τρίτο γκολ. Επίσης έβγαλε από τον ρυθμό του τον παίκτη κλειδί των Ρώσων τον Φερνάντο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε πολύ έξυπνα. Αν είχε βάλει και το τετ α τετ που μόνος δημιούργησε, η εμφάνιση του θα καταγραφόταν μία από τις κορυφαίες του.

Λημνιός: Άλλο ένα εξαιρετικό παιχνίδι από τον 20χρονό εξτρέμ σε όλα τα επίπεδα, απλά αυτή τη φορά πέτυχε και γκολ. Απίστευτη ωριμότητα, όμορφες ενέργειες, καλοί συνδυασμοί. Αντιδρά άψογα στον ανταγωνισμό και δεν βγαίνει από την ενδεκάδα.

Ελ Καντουρί: Έκανε ομαδική δουλειά αλλά δεν ήταν τόσο καλός όσο στη Βασιλεία. Ειδικά στη δημιουργία δεν φάνηκε πολύ για αυτό και αντικαταστάθηκε σχετικά νωρίς. Έχει ευθύνη στο πρώτο γκολ μιας και έχασε τον Ποπόφ

Πρίγιοβιτς: Δεν ήταν σούπερ, δεν βγήκε στο γκολ, όμως σκόραρε έστω από την άσπρη βούλα. Είχε διάθεση, πίεσε σωστά, όμως δεν του βγήκαν πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Ουάρντα: Απίστευτος ο Αιγύπτιος, μπήκε μέσα στο γήπεδο και έκανε ότι ήθελε του Ρώσους, έφτασε κοντά στο γκολ και έκανε το προσωπικό του σόου. Κέρδισε πολύ χρόνο και στέρησε από την Σπαρτάκ αρκετά δημιουργικά για αυτή λεπτά.

Ζαμπά: Δεν μπόρεσε να φανεί πλην μίας πάσας προς τον Πέλκα που παραλίγο να γίνει ασίστ.

Σάκχοφ: Μπήκε για λίγο αφού είχε σκάσει ο Μαουρίτσιο, έκανε αθόρυβα τη δουλειά του και όλα καλά για τον Ουκρανό.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ