Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Είτε ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή, είτε σε μέτρια, είτε σε κακή μέρα, την ΑΕΚ θα την κερδίζει. Γιατί αυτό είναι το κάρμα πλέον μετά την περυσινή ληστεία. Σήμερα η ομάδα του Λουτσέσκου παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, κέρδισε με το σκορ του τελικού.

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

Ο Πρίγιοβιτς το πήρε προσωπικά, ο Μαουρίτσιο έβγαλε όλο το ταλέντο του, ο Κρέσπο καθάριζε στο κακό διάστημα του ΠΑΟΚ και η ομάδα κέρδισε με το καθαρό 2-0. Άξια και χωρίς να εντυπωσιάσει.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί πολλά παραπάνω και η σημερινή νίκη είναι η απαρχή της απελευθέρωσής του.

Η ομάδα πιέστηκε με παιχνίδια υψηλής έντασης από το καλοκαίρι και παράλληλα πάλευε να βάλει τους καινούργιους παίκτες στο γκρουπ.

Όταν έφτασε στη πηγή, ήρθε η απογοήτευση της Μπενφίκα. Παράλληλα, ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τους μείον δύο και απίστευτα κόντρα διαιτησίες. Πήρε τα παιχνίδια και εκεί που πήγε να ρολάρει, έσκασε η κλήρωση του Γιουρόπα με πρώτο αντίπαλο την Τσέλσι, παραμονές του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αυτή η νίκη πλέον ηρεμεί την ομάδα, αφήνει πίσω την ΑΕΚ και ετοιμάζεται με διαφορετικό τρόπο για το παιχνίδι κυπέλλου με τον Άρη και το άλλο μεγάλο ντέρμπι της σειράς – και πλέον σημαντικό – με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Η σημερινή νίκη μπορεί να αποδειχτεί και η μεγαλύτερη της σεζόν, γιατί είναι το τάιμινγκ αλλά και το πρώτο μεγάλο ντέρμπι που δημιουργεί και την ψυχολογία στην ομάδα και τον περίγυρό της.

Η εικόνα του αγώνα δεν ήταν ξεκάθαρα υπέρ του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η διαφορά κλάσης του Πρίγιοβιτς με τα αντίπαλα φορ ήταν ξεκάθαρη. Η μία φάση έγραψε, η δική τους πήγε δοκάρι. Και οι δύο δημιουργήθηκαν από μεγάλα λάθη στην άμυνα, όμως μέτρησε η διαφορά κλάσης του Πρίγιο αλλά και το κάρμα. Όταν κλέβεις και το παίζεις πολιτισμένος σε αντίθεση με ότι πραγματικά συνέβη, η μπάλα θα πηγαίνει στο δοκάρι. Έτσι πάνε αυτά.

Η ΑΕΚ είχε το πρώτο ημίχρονο καλό και πάλι έχανε. Ήταν θέμα χρόνου να μπει πιο σοβαρός ο ΠΑΟΚ όπως και έγινε. Έλεγξε για 15 λεπτά το παιχνίδι σε απόλυτο βαθμό, πέτυχε το δεύτερο και μετά το διαχειρίστηκε.

Πάντα οι ομάδες που παίρνουν ρίσκα αφού τους φεύγει το σκορ, νομίζουν πως κάτι έκαναν. Επί της ουσίας στο τελευταίο ημίωρο ο ΠΑΟΚ έδωσε κάποια δικαιώματα με την άγαρμπη διαχείρισή του, αλλά όχι πως κινδύνεψε πραγματικά πλην της φάσης του Μπακασέτα. Δοκάρι και αυτό, ρε το κάρμα.

Και ο Γεστράνιους έκοψε από τον Πρίγιοβιτς το χατ τρικ με ανύπαρκτο φάουλ σε ένα σφύριγμα δημοσίων σχέσεων στο τέλος. Μέτριος διαιτητής έως κακός, όμως εμάς μας αρκούσε το ότι δεν ήταν Έλληνας, πως μετρούσαν τα γκολ και πως άφηνε το παιχνίδι να παίξει.

Αυτή η παράδοση μόνο νικών με ξένους διαιτητές, ελπίζω να συνεχιστεί όχι μόνο για να κερδίσουμε στο Καραϊσκάκη, αλλά για να σταματήσει αυτή η παρωδία με τους Έλληνες διαιτητές που πιέζονται και δεν μπορούν τα παιδάκια.

Από εδώ και πέρα έρχεται ο αγώνας κυπέλλου με τον Άρη, μία αναμέτρηση – ευκαιρία για παιδιά που δεν έχουν χρόνο για να μπορέσουν να δείξουν στον Λουτσέσκου τι μπορούνε να κάνουν.

Σίγουρα θα μπούνε αρκετοί παίκτες αν και ο Λουτσέσκου δύσκολα θα αλλάξει την κεντρική ιδέα. Σήμερα ξεκουράστηκαν Καρέλης, Ουάρντα, Ακπόμ, Τόσκα, Χατσερίδης, Ελ Καντουρί, Βέρνμπλουμ, ενώ πρέπει να ενεργοποιηθεί και ο Ρέι που κάνει αξιόλογη προσπάθεια πίσω από τον Πασχαλάκη χωρίς να μουρμουρίζει.

Ας χαρούμε σήμερα τη νίκη και βλέπουμε τι θα κάνουμε και πως θα το διαχειριστούμε την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμία: Μία επιστροφή και μία απουσία

Τα δεδομένα για τον Βόκολο με φόντο τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως ο ΠΑΟΚ, έτσι και η Λαμία συνεχίζει την προετοιμασία της για το αυριανό παιχνίδι (17:00).

Ο Λεωνίδας Βόκολος, καταστρώνει τα πλάνα του και θα καταλήξει στις οριστικές του αποφάσεις, με τον Έλληνα τεχνικό να βλέπει τον Νταβίντ Σιμόν να είναι ξανά στη διάθεσή του.

Ο Σιμόν εξέτισε την τιμωρία του κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ στην αντίπερα όχθη, ο Φάνης Τζανδάρης δε θα είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Ο Έλληνας άσος συμπλήρωσε κάρτες και θα είναι εκτός, με τη Λαμία να ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της, με μία τελευταία προπόνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σιμάνσκι: Ο Κεντζιόρα, ο ΠΑΟΚ και η μάχη του τίτλου

Τι ανέφερε ο άσος της ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στην Πολωνία και μεταξύ άλλων, στάθηκε και στην παρουσία του Τόμας Κεντζιόρα στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα.

"Με τον Τόμας γνωριζόμαστε πολύ καιρό. Μιλάμε, κάνουμε αστεία. Σε ένα θετικό πλαίσιο. Ο ΠΑΟΚ είναι κι αυτός πολύ καλός φέτος", ανέφερε αρχικά ο άσος της ΑΕΚ και στη συνέχεια, με φόντο και τη μάχη του πρωταθλήματος, πρόσθεσε:

"Πρόσφατα σταθήκαμε άτυχοι, γιατί κερδίζαμε 2-0 και στο τελευταίο λεπτό μας ισοφάρισαν 2-2. Έχω καλή σχέση με τον Τόμας και γελάμε ότι ένας από τους δύο θα γίνει πρωταθλητής. Ελπίζω να είμαι εγώ, γιατί έχει περισσότερους τίτλους".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ στη Λαμία;

Σημαντική έξοδος για τον “Δικέφαλο”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι στα πλέι οφ της Stoiximan Super League και η προσοχή όλων, είναι στραμμένη στο αυριανό παιχνίδι με τη Λαμία (17:00).

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους ένα must-win παιχνίδι, σε μία έδρα όπου βρίσκουν παραδοσιακά τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν.

Παίζοντας στην έδρα της Λαμίας, ο ΠΑΟΚ έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής σε 9 αγώνες 8 νίκες και 1 ισοπαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

2017/18 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2018/19 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2019/20 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2020/21 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1 (Κύπελλο)

2021/22 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3 (Super League)

2022/23 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5 (Κύπελλο)

2023/24 Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2 (Super League)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ