Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σοβαρότητα, ρεαλισμός και συμπεράσματα

Συμπληρώσαμε το ένα τρίτο του πρωταθλήματος και η ομάδα είναι στη κορυφή, έχοντας κοντά της ουσιαστικά μόνο τον Ατρόμητο που κάνει εκπληκτικά πράγματα. Στον πρωταθλητισμό όμως δεν μπορείς να χαλαρώνεις.

Σταύρος Κόλκας

Σοβαρότητα, ρεαλισμός και συμπεράσματα

Μπορεί να είμαστε στο συν έξι από τον Ολυμπιακό που μπορεί μέσα στην εβδομάδα αν υπάρχει δικαιοσύνη να γίνει συν εννέα, μπορεί να είμαστε στο συν εννέα από την ΑΕΚ, αλλά τα δύο τρίτα που απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος, είναι μία αιωνιότητα.

Η διαφορά μας δημιουργήθηκε με έναν τρόπο που εκθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο για τα όργια δεκαετιών. Αν εξαιρέσουμε την ήττα της ΑΕΚ από τον Ατρόμητο, όλες οι άλλες απώλειες των ανταγωνιστών ήρθαν με ξένους διαιτητές. Η δικαίωση των πατεράδων μας, που τους χρέωσαν γραφικούς για αυτά που έβλεπαν τα μάτια τους.

Σε αυτό το διάστημα που ο ΠΑΟΚ έχτισε τη διαφορά, έχει περάσει ήδη από Καραϊσκάκη, Χαριλάου και Περιστέρι και ουσιαστικά του απομένουν οι δύο επισκέψεις στο ΟΑΚΑ και η Τρίπολη.

Το πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν ξεκινάει τώρα. Υπάρχουν παιχνίδια στα μέτρα της ομάδας, με το πιο δύσκολο αυτό της Τρίπολης. Μιλάμε για ένα σερί οκτώ αγώνων που ο σοβαρός ΠΑΟΚ μπορεί μέχρι και το απόλυτο. Έτσι ώστε όταν θα φτάσουμε στα ντέρμπι του δευτέρου γύρου η πίεση να είναι 100% στους ανταγωνιστές.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν πέτυχε στο πρωτάθλημα αυτό που ήθελε έχοντας και την πίεση του μείον δύο. Και το πέτυχε παίζοντας ισορροπημένο ποδόσφαιρο, αλλά σε εντυπώσεις πολύ κάτω από το ταβάνι του. Μπορεί πολλά περισσότερα.

Η διακοπή έρχεται σε ένα σημείο που η ομάδα την χρειαζόταν. Ο Άντρε τραυματίας, ο Μάτος σκασμένος, ο Μπίσε ντεφορμέ, τα στόπερ με … μονιμότητα, ο Πέλκας στα κόκκινα, ο Μαουρίτσιο από τραυματισμό, ο Μπίσεσβαρ στα χειρότερά του.

Ο Λουτσέσκου πιέστηκε πολύ αυτό το διάστημα γιατί έπρεπε να διαχειριστεί ένα ρόστερ που ξόδεψε πολύ ενέργεια το καλοκαίρι και ο βασικός κορμός δεν μπορούσε να πάρει ανάσες από τις μεταγραφές. Και επέλεξε να κάνει το ροτέισον στην Ευρώπη, κάτι που κόστισε.

Ο βασικός στόχος της ομάδας είναι το πρωτάθλημα. Και σε αυτό έπεσε όλο το βάρος. Κάποια πράγματα δεν χρειάζεται να τα λες, φαίνονται από τις πράξεις. Το γιατί λοιπόν συνέβη αυτό το πράγμα, είναι σαφές. Το ρόστερ δεν είναι ικανό να συνθέσει χαρακτηριστικά τέτοια ώστε το ροτέισον να είναι αποτελεσματικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό είναι το αποτέλεσμα μίας κακής νοοτροπίας σε μεταγραφικά θέματα.

Και εδώ λοιπόν έρχεται η στιγμή που ο ΠΑΟΚ καλείται να αντιληφθεί την αδυναμία του μηχανισμού του. Αν δεν το κάνει, σύντομα θα καλυφθεί η απόσταση που έχει από τους ανταγωνιστές του.

Ο μηχανισμός καλείται να στηρίζει τον προπονητή, αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος του. Σε σχέση με πέρυσι, η ομάδα έμεινε η ίδια, χωρίς δυνατότητα ροτέισον στα στόπερ, χωρίς την σταθερά Τζάλμα στην οποία τη θέση του πήρε το πρότζεκτ Ζαμπά που ναι μεν έχει προοπτικές, αλλά σε πρώτη φάση έχει αστάθεια.

Ο Βέρνμπλουμ άργησε να έρθει, άρα άργησε και να μπει, ο Ακπόμ είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ επίσης αλλά χρειάστηκε τον χρόνο του, ενώ ο Τόσκα είναι ένα παιδί που στον ΠΑΟΚ του σήμερα έχει χρησιμότητα το πολύ σε δέκα με δεκαπέντε παιχνίδια. Και αποκτήθηκε γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού του Λουτσέσκου, υπήρχε ο φόβος για το βάθος των στόπερ.

Όλα τα παραπάνω δυσκόλεψαν τον Λουτσέσκου αντί να τον διευκολύνουν. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ και όλους μας, αυτό δεν επηρέασε το πρωτάθλημα. Αντιθέτως, βρέθηκαν οι λύσεις, πάρθηκαν τα αποτελέσματα και πλέον με ενεργούς τους Βέρνμπλουμ, Τόσκα και Ακπόμ, με τον Ζαμπά να είναι σε καλύτερο φεγγάρι, το μέλλον αναμένεται καλύτερο.

Πλησιάζει ο Γενάρης και σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα ψάξει ένα στόπερ, μπορεί και ένα δεξί μπακ. Ας φροντίσει να το κάνει με το ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου γιατί τέλη Γενάρη ξεκινάει η τελική ευθεία των ντέρμπι.

Κάπου εδώ θέλω να πιαστώ και με τη λεπτή διαχείριση των ανανεώσεων. Ενάμιση μήνα πριν αποκτήσουν δικαίωμα υπογραφής, δεν έχουν ανανεώσει κομβικοί παίκτες για την ομάδα. Ο Βαρέλα, ο Κρέσπο, ο Κάνιας, ο Μπίσε και άλλοι. Επίσης σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση του Λημνιού, ενώ ο Πέλκας που είχε 1,5 εκατ. πρόταση από τη Φενέρ, δεν είδε κάποια κίνηση από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Στη κοινωνία μίας ομάδας, αυτά είναι σημαντικά θέματα. Ο ΠΑΟΚ τα καθυστερεί άγνωστο το γιατί. Σίγουρα δεν είναι όλοι προς ανανέωση ή επέκταση, αλλά κάποιες σημαντικές σταθερές σου δεν μπορεί να μπούνε στη τελική ευθεία του πρωταθλήματος χωρίς να έχουν εξασφαλίσει το μέλλον τους.

Σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΟΚ έχει ωριμάσει σε πολλά θέματα. Δεν αφήνει κανέναν να πετάει στα σύννεφα, δεν δίνει δικαιώματα σε φίλους και οχτρούς. Σε μία εποχή που ο οχτρός είναι στημένος για να σε ρουφιανέψει, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Όλοι πρέπει να είμαστε ώριμοι και ρεαλιστές.

Σε επί μέρους θέματα, πολλοί φίλοι με ρωτάνε τι γίνεται με τον Ουάρντα. Μία καθαρή ματιά στα παιχνίδια που μπήκε και σου δίνει να καταλάβεις πως το μυαλό του δεν είναι συγκεντρωμένο σε θέματα ομαδικής λειτουργείας, αλλά φλέγεται να δείξει ο ίδιος πράγματα. Και αυτό είναι κάτι κακό για τον ίδιο και για την ομάδα.

Στον ΠΑΟΚ, το επίπεδο και οι στόχοι είναι τέτοιοι, που δεν χωράει ατομισμός. Σε κρίσιμες φάσεις πήρε κακές αποφάσεις και δημιούργησε θέμα. Το κυνήγι του Βαρέλα στη Βουδαπέστη μετά την εκτέλεση φάουλ είναι όλη η εικόνα του γιατί ο Ουάρντα πάει στο περιθώριο.

Όλοι τον αγαπάμε, αλλά περισσότερο αγαπάμε την ομάδα. Και ήδη με αυτά που έχουν γίνει, το να παραμείνει μέλος αυτής είναι κομματάκι δύσκολο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ και η επιστροφή

Τι αλλάζει ενόψει του ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ξανά κακός. Έδωσε ξανά δικαιώματα, δεν είχε ενέργεια, δεν είχε καθαρό μυαλό και στη Λαμία, ουσιαστικά κατέστρεψε ό,τι έχτιζε τόσο καιρό.

Ο "Δικέφαλος" άφησε δύο σημαντικούς βαθμούς στη Λαμία και τώρα, καλείται να γυρίσει σελίδα, καθώς έχει μπροστά του τέσσερα ντέρμπι μέχρι και το φινάλε της σεζόν.

Το πρώτο από αυτά, θα ακολουθήσει την Κυριακή στην Τούμπα (19:30), με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί την ΑΕΚ στην Τούμπα, σε ένα ακόμη παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Σε αυτό το ντέρμπι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να επιστρέφει μετά το χθεσινό ματς, καθώς εξέτισε την τιμωρία του και "καθάρισε" με τις κάρτες.

Οι "ασπρόμαυροι" θα στρέψουν την προσοχή τους στην Ένωση και μένει να φανεί, ποιες θα είναι οι αλλαγές του τεχνικού του ΠΑΟΚ με φόντο το ντέρμπι, με τον Λουτσέσκου να ανοίγει από αύριο τα χαρτιά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Τα εισιτήρια, η διάθεση και το ντέρμπι

Πρέπει να κοιτάξει μπροστά ο “Δικέφαλος”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε -ξανά- κατώτερος των περιστάσεων κι άφησε δύο βαθμούς στη Λαμία, που πλέον κάνουν τη ζωή του πολύ πιο δύσκολη.

Η ζωή συνεχίζεται ωστόσο για τους "ασπρόμαυρους" και μπροστά τους, υπάρχει ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τη διάθεση των εισιτηρίων να έχει ξεκινήσει από τις 9:00 το πρωί.

Θυμηθείτε τι ισχύει:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι την Πέμπτη (25.04) στις 09:00 θα ξεκινήσει η διαδικτυακή διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Super League 2023-24 που θα διεξαχθεί την Κυριακή (28.04, 19:30) στο γήπεδο της Τούμπας.

Τιμές Εισιτηρίων

Θύρα Τιμή
1 €50
2, 3 €40
4, 7, 7A, 8 €15
4A €10
5, 6 €30
VIP €150
VIP Α €150

Κανάλια Πώλησης

Α.Εκδοτήρια Γηπέδου Τούμπας

Τα εκδοτήρια θα είναι ανοιχτά μόνο ανήμερα του αγώνα με ωράριο λειτουργίας 09:00-20:00 για παραλαβές των web εισιτηρίων.

B. Επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Στις ηλεκτρονικές αγορές είναι απαραίτητη η καταχώρηση των κάτωθι στοιχείων– Ονοματεπώνυμο Κατόχου– Αρ.Πιστοποιητικού : ΑΔΤ / Αρ.Διαβατηρίου (έγγραφο ταυτοποίησης)– ΑΜΚΑ

Γ. Επίσημη ιστοσελίδα της Ticketmaster

Στις ηλεκτρονικές αγορές είναι απαραίτητη η καταχώρηση των κάτωθι στοιχείων–Ονοματεπώνυμο Κατόχου– Αρ.Πιστοποιητικού : ΑΔΤ / Αρ.Διαβατηρίου (έγγραφο ταυτοποίησης)– ΑΜΚΑ

Διευκρινίσεις

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται η είσοδος σε όλους φιλάθλους, κάθε ηλικίας, χωρίς ονομαστικό εισιτήριο. Ως εκ τούτου απαγορεύεται πλέον κι η ελεύθερη είσοδος σε παιδιά κάθε ηλικίας, η οποία ίσχυε μέχρι πρότινος.

Βάσει της νέας νομοθεσίας, όποιος φίλαθλος εισέλθει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, θα τιμωρείται με πρόστιμο 500 ευρώ.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που έρχονται να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα μας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης (διαβατήριο/δίπλωμα οδήγησης).

Οι αστυνομικές αρχές βάσει των νέων μέτρων θα προβούν σε ελέγχους ταυτοπροσωπίας στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και στις κερκίδες. Σε περίπτωση παράβασης, ο φίλαθλος που μπήκε στο γήπεδο με εισιτήριου άλλου καθώς και ο κάτοχος του εισιτηρίου, θα τιμωρούνται με πρόστιμο δεκαπλάσιο της αξίας του εκάστοτε εισιτηρίου, αμφότεροι θα τιμωρούνται επίσης με αποκλεισμό έξι μηνών από τα γήπεδα, ενώ σε περίπτωση παράβασης θα τιμωρείται και η ΠΑΕ με κλείσιμο της θύρας, που καταγράφηκε η παράβαση.

Όσοι φίλαθλοι προβούν σε ηλεκτρονική αγορά και επιλέξουν την παραλαβή «print@home/eticket», μπορούν είτε να εκτυπώσουν το εισιτήριό τους σε εκτυπωτή είτε να εισέλθουν στο γήπεδο με τη χρήση του QR code στο κινητό τους.

Στις ηλεκτρονικές αγορές υπάρχει περιορισμός των 5 εισιτηρίων ανά λογαριασμό.

Στα εισιτήρια των Vip & VipA παρέχεται δωρεάν θέση στάθμευσης στο Parking P3 (σχολείο απέναντι από τις θύρες των επισήμων). Για την είσοδο στο χώρο στάθμευσης είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας στάθμευσης και του εισιτήριου.

Τρόποι Επικοινωνίας

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 2310954099

Email : helpdesk@paokfc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Τεσσάρα» της Κλαμπ Μπριζ στη Γκενκ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την τέταρτη νίκη της σε πέντε αγωνιστικές των play off του βελγικού πρωταθλήματος πέτυχε χθες η Κλαμπ Μπριζ, διαλύοντας στο "Γιαν Μπρέιντελ" την Γκενκ με 4-0!

Έτσι, ο Νίκι Χάγιεν και οι ποδοσφαιριστές του παρέμειναν στη 2η θέση της ειδικής βαθμολογίας και στο -2 από την πρωτοπόρο Άντερλεχτ, με τον Γιούτγκλα να ανοίγει το σκορ στο 6ο λεπτό, τον Σκόρας να πετυχαίνει το 2-0 στο 51΄ από ασίστ του Βανάκεν, τον Τιάγκο να εδραιώνει τη νίκη της ομάδας του στο 57΄ και τον Ντε Κάιπερ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 67΄ από ασίστ του Γιούτγκλα.

Αυτή, ήταν η έκτη διαδοχική νίκη της Κλαμπ Μπριζ σε Βέλγιο και Europa Conference League, με τον απολογισμό του Νίκι Χάγιεν από την ημέρα που αντικατέστησε τον Ρόνι Ντέιλα να είναι έξι νίκες, μία ισοπαλία και καμία ήττα!

Κάπως έτσι, η ομάδα που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ βρίσκεται σε τροχιά Champions League είτε απευθείας είτε μέσω προκριματικών καθώς απέχει τέσσερις βαθμούς από την 3η Ουνιόν Σεντ - Ζιλουάζ, ενώ ετοιμάζεται φυσικά για τις δύο αναμετρήσεις με την Φιορεντίνα με "φόντο" τον τελικό της 29ης Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ