Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το κεφάλι του το «έσπασε». Τον τοίχο θα τον ρίξει;

Παρά τον εκνευρισμό του για όσα ακούγονται, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, δεν ξέφυγε σήμερα. Σε θέματα που «έκαιγαν», κρατήθηκε. Σε όλα τα άλλα, είπε πράγματα που έχει ξαναπεί, αλλά ελάχιστοι, έδωσαν σημασία.

Νίκος Μοσχοβίτης

Το κεφάλι του το «έσπασε». Τον τοίχο θα τον ρίξει;

Στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε το καλοκαίρι, οι περισσότεροι έμειναν στο ότι στο τέλος αυτής της σεζόν, θα αποχωρήσει. Καλά έκαναν θα πούμε εμείς, αλλά μέσα στην ίδια συνέντευξη, είπε και πάρα πολλά άλλα, εξίσου ενδιαφέροντα, ίσως και περισσότερο, για εμάς.

Σήμερα, αναφέρθηκε δημόσια στο θέμα της εξεύρεσης ιδιοκτήτη, γιατί πλέον το «μαγαζί» δε μπορεί να ακολουθήσει τις εξελίξεις. «Όλοι τριγύρω αλλάζουν και μόνο ο ΠΑΟΚ μένει ίδιος. Πλέον, υπάρχουν πολλοί και ισχυροί οικονομικοί παράγοντες σε διάφορες ομάδες και νομοτελειακά, ο ΠΑΟΚ αν συνεχίσει έτσι, θα μείνει πίσω. Αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσει να παλεύει, ότι θα σταματήσει να ψάχνει κάθε μέρα το καλύτερο δυνατό, αλλά η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, είναι αναπόφευκτη», γράφαμε εδώ στις 20 Ιουλίου.

Το ίδιο γράφουμε τώρα, το ίδιο είπε και ο Πρέλεβιτς σήμερα, (θεωρητικά) σε μεγαλύτερο κοινό. Το ίδιο πιστεύουμε ΟΛΟΙ! Δεν πάει άλλο χωρίς ιδιοκτήτη, όταν ακόμα και κάποιος… Ήφαιστος Λήμνου, εμφανίζεται από το πουθενά και είναι πιο δυνατός, από ένα μέγεθος όπως ο ΠΑΟΚ. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια κι ας μην ακούγεται όμορφα. Αυτό είναι και το κακό της, βέβαια, όπως και της πραγματικότητας. Συνήθως, δεν είναι βολικές.

Η ουσία τώρα για τον ΠΑΟΚ είναι αυτή. Ιδιοκτήτης, χρηματοδότης, πείτε τον όπως θέλετε. Επενδυτή μην τον πείτε, γιατί επενδύει κάποιος για να πάρει πίσω περισσότερα. Στο μπάσκετ, αν πάρει πίσω… κάτι, επιτυχία είναι. 

Λάθη έχουν γίνει αρκετά, κάποια τα παραδέχτηκε ο ίδιος ο Πρέλεβιτς σήμερα, κάτι που επίσης δεν ξέρουμε κατά πόσο, πήρε τη σημασία που έπρεπε. Εμείς ξέρουμε λίγους που παραδέχονται τα λάθη τους. Ξέρουμε ακόμα λιγότερους, που να τα παραδέχονται δημόσια! Αλλά εντάξει τι σημασία έχει αυτό (στο μυαλό κάποιων), αν υπάρχει οφειλή από πέρσι στον… Κατσίβελη (τυχαίο το παράδειγμα).

Στο μυαλό αυτών των ανθρώπων, που δεν πατάνε ποτέ στο γήπεδο, είμαστε σχεδόν σίγουροι, ότι δε βλέπουν καν τα παιχνίδια της ομάδας, αλλά το… δάχτυλο είναι εκεί, να δείχνει. Προφανώς και αυτοί πλέον, θα συστρατευθούν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης…

Ο Πρέλεβιτς σε ερώτηση για την επόμενη μέρα και το «what if» δε βρεθεί χρηματοδότης μέχρι το καλοκαίρι, είδε το ποτήρι μισογέματο και εξέφρασε αισιοδοξία, ότι μέχρι τότε θα έχει βρεθεί λύση. Ίσως να ήταν και αυτή η απάντηση, στο… όριο αυτών που έπρεπε να πει. Εμείς, δε μοιραζόμαστε την ίδια αισιοδοξία σε αυτό το χρονικό σημείο, αλλά για να δούμε…

Υ.Γ.: Ακούμε και διαβάζουμε φοβερά πράγματα δεξιά κι αριστερά, από ανθρώπους που δεν έχουν ουδεμία σχέση με το άθλημα ή η τελευταία φορά που ασχολήθηκαν ενεργά, ήταν πριν καμιά 20 χρόνια (στην καλύτερη). Τους βγαίνει ο πόνος, όμως, όταν χάνει ο ΠΑΟΚ από τον Ήφαιστο Λήμνου, γιατί μέσα στην ασχετοσύνη τους, δε μπορούν να κατανοήσουν, ότι αυτό δεν είναι έκπληξη, έτσι όπως έχει γίνει το μπάσκετ. Κανένα… συναίσθημα όμως, δεν τους βγαίνει όταν η ίδια ομάδα τέσσερις μέρες μετά, κερδίζει μέσα στην Τενερίφη. Ή μάλλον, τους βγαίνει. Ξυνίλα…

Υ.Γ. 2: Πιστέψτε μας, αυτή η χορηγία για τη φανέλα που ανακοινώθηκε σήμερα, ήταν κάτι παραπάνω από ζωτική, για την ΚΑΕ, τη δεδομένη χρονική στιγμή. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ