Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Άντε και καλή τύχη μάγκες

Η χρονιά που φεύγει είχε και πολλά και διάφορα για το μπασκετικό ΠΑΟΚ, αυτή που έρχεται όμως, (δείχνει να) ξεκινάει με πολλές δυσκολίες.

Νίκος Μοσχοβίτης

Άντε και καλή τύχη μάγκες

Η σεζόν που είναι σε εξέλιξη έχει πάρει μια πορεία για τον ΠΑΟΚ, στη λογική ότι αγωνιστικά, η ομάδα κάνει νορμάλ πράγματα στο πρωτάθλημα, στην Ευρώπη είναι μέσα στη μάχη της πρόκρισης και το «όνειρο» του Κυπέλλου, παραμένει ζωντανό. Βέβαια, μέχρι εκείνο το παιχνίδι στην έδρα της Κύμης, στις 13 Φεβρουαρίου, μεσολαβεί 1,5 μήνας και μέχρι τότε μπορεί να έχουν γίνει πολλά…

Το 2018 έχει όμως και το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, στο οποίο ο ΠΑΟΚ κατέληξε πρώτος, στο πρωτάθλημα των 12, κάτω από Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό και μάλιστα, με εμφατικό τρόπο. Το μπάσκετ που έπαιξε του πρώτους μήνες του ’18 είναι «οδηγός» και για φέτος, αλλά τα εξωαγωνιστικά ζητήματα είναι ερωτηματικό αν θα επιτρέψουν στον Παπαθεοδώρου και τους παίκτες του να το κάνουν.

Η ομάδα εδώ και περίπου δύο μήνες, αποδίδει με κάποια συγκεκριμένα στάνταρ, έχοντας δέκα νίκες, σε δεκατρία παιχνίδια, με τις δύο ήττες από τις τρεις ήττες της, να είναι από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Και μάλιστα, σε παιχνίδια που πάλεψε να βγάλει από τη… μύγα ξύγκι, αλλά έχασε λόγω διαφοράς ποιότητας. Χθες, ο Μπλατ κράτησε τον Μιλουτίνοφ και τον Πρίντεζη στο παρκέ, περισσότερο από 30 λεπτά, για να μη διακινδυνεύσει την ήττα ως το τέλος.

Εννοείται πως ο ΠΑΟΚ με το μπάσκετ που παίζει μέχρι τώρα, δεν έχει φτάσει στο «πικ» του, εννοείται πως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης σε διάφορους τομείς, αλλά η λογική λέει ότι όλες οι ομάδες θέλουν να ξεκινούν να βρίσκονται στην καλύτερη τους κατάσταση, κάπου από το Φεβρουάριο και μετά. Από τότε δηλαδή, που κρίνονται οι περισσότεροι στόχοι μέσα σε μία σεζόν.

Κι εδώ μπαίνει το εξωαγωνιστικό για τον ΠΑΟΚ, το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα, κυρίως με εκείνη τη συνέντευξη Τύπου του Μπάνε Πρέλεβιτς, πριν το παιχνίδι με τον Άρη. Για 1-2 μέρες, ασχολήθηκαν αρκετοί, η χορηγία στη φανέλα έδωσε μια προσωρινή «ανάσα» οικονομικά, αλλά από τότε πέρασε περισσότερος από ένας μήνας και… φως στο τούνελ δε φαίνεται.

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος έκανε ό,τι μπορούσε στα τρία εμπορικά εντός έδρας παιχνίδια με Άρη, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά τα συγκεκριμένα έσοδα, εννοείται πως δεν αρκούν για να τρέξουν οι πολλές ανοικτές υποχρεώσεις.

Καταστάσεις που φαίνονταν να ανήκουν στο παρελθόν οριστικά και αμετάκλητα, δεν αποκλείεται να επιστρέψουν, οπότε το αγωνιστικό, είναι σχεδόν αδύνατον να μην επηρεαστεί από το εξωαγωνιστικό. Τόσο καιρό, προσπαθούν όλοι να μείνουν ανεπηρέαστοι, άλλοι το καταφέρνουν, άλλοι όχι, ωστόσο από εδώ και πέρα, κανένα ενδεχόμενο δε μπορεί να αποκλειστεί.

Για αυτό, λοιπόν, εμείς για το 2019 θα χρησιμοποιήσουμε αντί ευχής, ένα στίχο του «Πρίγκιπα», Παύλου Σιδηρόπουλου, που «έφυγε» πολύ νωρίς, όπως μπορεί να φύγουν πολύ νωρίς κι άλλοι… «Άντε και καλή τύχη μάγκες»!

Υ.Γ.: Κουίζ πρωτοχρονιάτικο και εορταστικό: Ποιος παίκτης, μετά από τις συνεχόμενες ήττες και τα τελευταία γεγονότα στη φετινή του ομάδα, παίρνει τηλέφωνο τον περσινό του προπονητή και τον παρακαλάει να επιστρέψει;

Υ.Γ.2: Πλην του στίχου του «Πρίγκιπα», ας ευχηθούμε και κάτι άλλο. Καλή χρόνια σε όλους και την υπομονή που ο κάνει ο καθένας ξεχωριστά, κάπως να του τη γυρίσει η ζωή πίσω…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ