Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

(Ατελείωτο) μαρτύριο της σταγόνας

Για να έπαιρνε κάτι παραπάνω, αυτός ο ΠΑΟΚ στην έδρα του Περιστερίου χθες, θα έπρεπε να πετύχει το Περιστέρι σε πολύ κακή μέρα. Κάτι που δεν έγινε, ήρθε μία ακόμα ήττα και η πέμπτη θέση στην κανονική περίοδο.

Νίκος Μοσχοβίτης

(Ατελείωτο) μαρτύριο της σταγόνας

Εδώ και καιρό, στον ΠΑΟΚ αυτό που περιμένουν όλοι, εντός και γύρω από την ομάδα, είναι να ολοκληρωθεί η φετινή «μαρτυρική» σεζόν. Οι μεγάλες… διακοπές είναι κανόνας κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα, αλλά φέτος με το Πάσχα, έμεινε μια τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου «ξέμπαρκη» και με το που παιζόταν κι αυτή, ο προγραμματισμός έλεγε να ξεκινήσουν άμεσα τα πλέι οφ.

Μέσα σε όσα γίνονται από την περασμένη Παρασκευή και είχαν αποκορύφωμα χθες και προχθές, μόνο με θαύμα θα ξεκινήσουν πλέι οφ, μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο. Τώρα που μιλάμε, δε μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσουν ποτέ. Μια ωραία ατμόσφαιρα, πραγματικά…

Ειλικρινά, όσο και να θέλει να ασχοληθεί κάποιος με το αγωνιστικό, αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής πια, ότι δε μπορεί να το κάνει. Μια ομάδα που δεν έχει κανένα αγωνιστικό και πνευματικό κίνητρο, απλήρωτη, το μόνο που περιμένει, είναι να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της και στη συνέχεια, ο καθένας να πάρει το δρόμο του.

Όλα δείχνουν ότι τα παιχνίδια με τον Προμηθέα Πάτρας που έρχονται, με μειονέκτημα έδρας, θα έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα και κανένας στην ομάδα δε θέλει, να κάνει δύο ταξίδια στην Πάτρα, όποτε κι αν είναι να γίνουν αυτά. Όσο πιο πίσω πάνε χρονικά, τόσο το χειρότερο…

Εδώ και καιρό, η ομάδα αυτή έχει αφεθεί στην τύχη της και αποδείχτηκε με τον πλέον περίτρανο τρόπο, με την αποχή Χάτσερ και Γκάρετ, που δεν «ίδρωσε» κανενός το αυτί και συνεπώς, οι δύο Αμερικανοί αποχώρησαν.

Σε κανέναν στο αγωνιστικό τμήμα, δεν αξίζει αυτή η κατάσταση και αυτό δεν αφορά, μόνο αυτούς που συνεχίζουν ακόμα, αλλά και αυτούς που ξεκίνησαν κι έφυγαν στην πορεία για άλλες πολιτείες. Με μια νορμάλ κατάσταση στο οικονομικό, τώρα η κουβέντα για την ομάδα αυτή θα ήταν πολύ διαφορετική, αλλά νορμάλ κατάσταση, δεν υπήρξε ποτέ μέσα στη σεζόν.

Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται για όλους στον ΠΑΟΚ και μάλλον παρατείνεται κιόλας, αφού πλέι οφ άμεσα, δε φαίνεται να ξεκινούν, καθώς αυτά που γίνονται με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΕΟΚ, ΚΕΔ, ΕΣΑΚΕ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δεν έχουν προηγούμενο.

Είναι ξεκάθαρο με κάθε τρόπο πλέον, ότι οι δύο «μεγάλοι» δε νοιάζονται για τίποτα άλλο, πέρα από το ποιος την έχει μεγαλύτερη (τη δύναμη) και όλοι οι άλλοι παρακολουθούν αμήχανοι και αδύναμοι. Μόνο χθες, κάποιοι λίγοι κάτι «ψέλλισαν», καθώς είδαν τα συμφέροντα τους να θίγονται. Όταν οι λίγοι γίνουν 12, οι 12 δυναμώσουν σε όλα τα επίπεδα, οι δύο «μεγάλοι» που έχουν οδηγήσει το μπάσκετ εκεί που το έχουν οδηγήσει, θα λειτουργούν αλλιώς.

Από τους 12, τρεις είναι αυτοί με το brand name, την εμπορικότητα, την ιστορία, τον κόσμο, για να «τρέξουν» εξελίξεις. Η κατάσταση των δύο της Θεσσαλονίκης και η στάση της ΑΕΚ σε όλα όσα γίνονται, δεν επιτρέπουν καμία ελπίδα…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ