Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚάρα, έχεις τρέλα για το πρωτάθλημα…

Φέτος δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Μόνο το πρωτάθλημα. Στον ΠΑΟΚ το… μαρτυρούν με ευκολία. Ακόμη κι αν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και το «βαφτίζουν» ψύχωση. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου το εξέφρασε δημοσίως και χωρίς δισταγμό πριν το ματς με την Βίντι, σημειώνοντας πως υπάρχει… τρέλα για το πρωτάθλημα μετά τα όσα έγιναν πέρσι.

Ελένη Μπούντου

ΠΑΟΚάρα, έχεις τρέλα για το πρωτάθλημα…

Και αυτό ακριβώς χαρακτηρίζει όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Τρέλα, ψύχωση. Φέτος περισσότερο από ποτέ. Όσο κι αν «πληγώθηκε» πέρσι από την απώλεια του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ έδειξε πιο δυνατός. Άλλωστε ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Και ο ΠΑΟΚ βγήκε πιο δυνατός και αποφασισμένος να κερδίσει αυτό που του αξίζει. Τον πρώτο παλμό του τον έδωσε ο κόσμος του το καλοκαίρι. Τα διαρκείας εκτοξεύθηκαν και το ρεκόρ που σημειώθηκε επί εποχής Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι του Δικεφάλου ήταν το πρώτο μήνυμα του κόσμου φέτος για το «Εμείς Μαζί».

Αγωνιστικά, η «ψύχωση» για το πρωτάθλημα, έκανε την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου όχι απλά να αφήσει πίσω της την τιμωρία των μείον δύο βαθμών αλλά και να αποκτήσει απόσταση… ασφαλείας από τους συνδιεκδικητές του, οι οποίοι στην παρούσα φάση αντιμετωπίζουν προβλήματα εσωστρέφειας.

Στα δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ βγήκε αλώβητος σε μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών, ανά τρεις ημέρες, φεύγοντας με το διπλό από το «Γ.Καραϊσκάκης», μια έδρα που έχει γυρίσει πολλάκις την πλάτη στους Θεσσαλονικείς, πανηγύρισε νίκη επί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και απώλεσε βαθμούς μόνο από τον Ατρόμητο, ο οποίος δείχνει ικανός να κάνει (σ.σ. έχει ήδη κάνει) την ζημιά σε αρκετές ομάδες.

Σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ δεν έθελξε με την εικόνα και την απόδοσή του, ήταν καβάλα στ΄άλογο και «φτιαχνόταν» ακόμη περισσότερα ψυχολογικά, διψώντας για επιτυχία. Αυτή ήταν η μια όψη του νομίσματος της ψύχωσης για το πρωτάθλημα…

Την άλλη, την έθιξε με απόλυτο τρόπο ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, το βράδυ της ήττας στην Βουδαπέστη: «Έχουμε μεταδώσει μια ψύχωση για το πρωτάθλημα που βγήκε προφανώς σε υποσυνείδητη απαξίωση των άλλων αγώνων», κάτι που μαρτυρά και η πορεία του στους ομίλους του Europa League.

Η διαχείριση των παιχνιδιών και του ρόστερ σε έναν όμιλο που εξ΄αρχής φάνταζε να είναι στα μέτρα του ΠΑΟΚ γινόταν κυρίως με φόντο το πρωτάθλημα. Το μικρότερο δυνατό ρίσκο στην Ευρώπη προκειμένου να μην τους κοστίσει στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και πλέον θα κάνει αυτό που δεν ήθελε από την αρχή ο προπονητής του. Θα βγάλει… κομπιουτεράκια.

Στην κουβέντα της εξίσωσης πάντα χωράει και το ρόστερ. Αν και κατά πόσο ο Δικέφαλος είχε το… διαφαινόμενο βάθος στον πάγκο του για να αντέξει σε τρεις διοργανώσεις, τουλάχιστον αυτό που έδειχνε να αποκτά με την ολοκλήρωση των μεταγραφικών του κινήσεων. Και αυτό γιατί η επιμονή του Λουτσέσκου στην «χημεία» που εξασφάλισε η ομάδα του από πέρσι, έδειχνε να… σπάει μόνο σε παιχνίδια που δεν «έκαιγαν». Σε αυτά του πρωταθλήματος, ο Ρουμάνος δεν το συζητούσε…

Η… ψύχωση του πρωταθλήματος και κυρίως η επιτυχία των αποτελεσμάτων ενδεχομένως να έβαλε κάτω από το χαλάκι και τα όποια σημάδια του έστελναν εξωγενείς παράγοντες. Χρειάστηκε να βγουν εκτός εαυτού με τον διαιτητή Τζήλο, στο ματς με τον Περιστέρι για να κάνουν σαφές πως θα πάρουν αυστηρότερα μέτρα για την διαιτησία δεδομένου πως στο ντέρμπι κορυφής στο δρόμο τους βρέθηκε ελληνική… σφυρίχτρα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ μετράει το απόλυτο των βαθμών με ξένους διαιτητές και γνώρισε την πρώτη του απώλεια με τον… Τζήλο, έχοντας όμως συχνά έντονα παράπονα από τους Έλληνες και τα… εμπόδια που τους έβαλαν.

Στην ψύχωση του πρωταθλήματος συγκαταλέγεται και ο κόσμος του. Τα παθήματα θα πρέπει να έγιναν μαθήματα και η έκκληση του ΠΑΟΚ να μην παραβρεθεί κόσμος στα εκτός έδρας παιχνίδια, παρατηρήθηκε κυρίως σε αυτό του Περιστερίου, είναι ενδεικτικό της αντιμετώπισης του Δικεφάλου προκειμένου να μην χαθούν εξωαγωνιστικά, όσα κερδίζονται στο χορτάρι.

Γιατί αυτό το στοίχημα δεν είναι ενός, είναι όλων…

Μέχρι το Μάιο, κάθε αγώνας φαντάζει «μάχη» και η αλήθεια είναι πως φαντάζει και… αιώνας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρωινός και πλήρης στην προπόνηση

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία για Παναθηναϊκό, έχοντας όλο το γκρουπ του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τον Παναθηναϊκό (31/3, 18:00), στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off, στην Stoiximan Super League.

Παιχνίδι το οποίο, σε συνδυασμό και με το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, μπορεί να διαμορφώσει νέες συνθήκες στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να «σβήσει» την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του για το εν λόγω παιχνίδι, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να υπολογίζει σε όλους τους διεθνείς που απουσίασαν τις προηγούμενες μέρες με τις εθνικές τους ομάδες.

Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ