Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο… διαφορετικός Ράζβαν Λουτσέσκου!

Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου, σε ιστοσελίδα της πατρίδας του, μιλώντας για την ζωή του στην Θεσσαλονίκη, τις εντυπώσεις που έχει αποκομίσει τα πέντε χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά και τη ζωή μακριά από την οικογένειά του.

Ελένη Μπούντου

Ο… διαφορετικός Ράζβαν Λουτσέσκου!

Ο 49χρονος τεχνικός του Δικεφάλου, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ τον σταματούν στον δρόμο για να εκφράσουν τον σεβασμό τους, ζητώντας του μόνο ένα πράγμα, την κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου:

Πως είναι η ζωή στη Θεσσαλονίκη;

«Η πόλη δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε μικρή, είναι εύκολο να παρκάρεις και ο κόσμος έχει τη χαρά της ζωής. Τουλάχιστον αυτό είναι που βλέπω όταν περπατούν στο δρόμο, δεν ξέρω τι υπάρχει μέσα στις ψυχές τους, στο σπίτι τους. Μου αρέσει η πόλη και όταν έχω λίγο χρόνο βάζω τα ακουστικά στα αυτιά μου, κάνω τζόκινγκ και αισθάνομαι υπέροχα».

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σας σταματούν στον δρόμο;

«Ναι, αλλά σέβονται την προσωπική μου ζωή. Με χαιρετούν και μου λένε συνέχεια ένα πράγμα. Τίτλος, τίτλος, τίτλος».

Είναι κάτι που δεν σας αρέσει στη Θεσσαλονίκη;

«Δεν μπορώ να το πω. Είμαι ξένος, εργάζομαι εδώ σε μια χώρα γεμάτη ιστορία, νοοτροπία, πολιτισμό, σημαντικοί άνθρωποι βγήκαν από την Ελλάδα, είμαι αυτός που πρέπει να προσαρμοστεί. Εγώ, μαζί με το προσωπικό μου, προσπαθούσαμε να φέρουμε ισορροπία στον ΠΑΟΚ, σε κάθε περίπτωση, να μην υπερβούμε τα όρια, να μην ζούμε στα άκρα».

Έχετε δει τίποτα αξιοθέατα στην Ελλάδα;

«Τίποτα. Ούτε όταν ήμουν στην Ξάνθη, ούτε στη Θεσσαλονίκη. Είμαι 11 μήνες μακριά από το σπίτι μου και όταν είναι η περίοδος των διακοπών επιστρέφω στο Βουκουρέστι. Η σύζυγος μου δεν μένει μαζί μου γιατί έχει δουλειές να τρέξει στο Βουκουρέστι. Όταν βρίσκομαι στην Ρουμανία, θέλω να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου στο σπίτι μου. Επίσης έχω δύο κατοικίδια στην Ξάνθη, τα οποία φροντίζω όταν έχω 1-2 ημέρες κενό από τις υποχρεώσεις μου με τον ΠΑΟΚ».

Μιλάτε καθόλου ελληνικά;

«Δεν μπορώ να μιλήσω Ελληνικά. Καταλαβαίνω κάποιες λέξεις, αλλά η ελληνική γλώσσα θέλει μελέτη, χρειάζεται χρόνο για να την μάθεις και εγώ δεν έχω χρόνο. Μια λύση θα ήταν να έχω κάποιον στο σπίτι, αλλά είμαι παντρεμένος…».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ