Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το αφιέρωμα του Kicker στον αήττητο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ διανύει μια εξαιρετική πετυχημένη χρονιά. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αήττητες ευρωπαϊκές ομάδες και το επίτευγμα του φιλοξενείται και στην έντυπη έκδοση του γερμανικού Kicker!

Ελένη Μπούντου

Το αφιέρωμα του Kicker στον αήττητο ΠΑΟΚ!

Ο συντάκτης του κειμένου, Νίκος Οικονόμου, αποτυπώνει την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα με τον ΠΑΟΚ να… καλπάζει ολοταχώς για τον τίτλο μετά από 34 χρόνια, έχοντας περάσει -πλέον- και από την έδρα του Παναθηναϊκού.

Η φετινή κυριαρχία του Δικεφάλου αποτυπώνεται και μέσα από τους αριθμούς ενώ γίνεται αναφορά και στην κατάσταση των αντιπάλων του, στον Ιβάν Σαββίδη που έδωσε όραμα και γιγάντωσε την ομάδα καθώς και στους Ραζβάν Λουτσέσκου και Αντελίνο Βιεϊρίνια. 

Μεταξύ άλλων το αφιέρωμα του Kicker αναφέρει:

Οι αήττητοι

Ο ΠΑΟΚ, η Γιουβέντους, ο Ερυθρός Αστέρας και η Σλόβαν κυριαρχούν στα εγχώρια πρωταθλήματα. Μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα αήττητοι.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Παναθηναϊκού, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-0. Αυτή ήταν και η τελευταία αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ με μια από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, καταφέρνοντας να παραμείνει αήττητος. Γενικά ο σύλλογος από την Θεσσαλονίκη δεν έχει χάσει σε κανένα ματς του πρωταθλήματος την φετινή σεζόν και είναι ξεκάθαρα το φαβορί για το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που έχει να το κατακτήσει 34 χρόνια. Το αήττητο ρεκόρ σε μια σεζόν είναι ακόμη πιο μακρινό, καθώς κρατάει 55 χρόνια από την εποχή που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος το 1964. Αν μιλήσουμε μάλιστα από την εποχή που έγινε επαγγελματικό το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα το 1979, τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι η πρώτη ομάδα που το κατακτά αήττητη.

Η φετινή κυριαρχία του ΠΑΟΚ, αποτυπώνεται και στους αριθμούς, καθώς έχει τα περισσότερα γκολ (48), ενώ έχει δεχθεί τα λιγότερα (11), την ώρα που βρίσκεται εφτά βαθμούς πάνω από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Για όλα αυτά υπάρχει εξήγηση και δεν είναι κάτι ξαφνικό. Ήδη από την περσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ ήταν κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά εξωαγωνιστικοί λόγοι και αφαιρέσεις βαθμών, δεν του επέτρεψαν να το κατακτήσει. Ως σύλλογος ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, κατάφερε να δυναμώσει με την οικονομική υποστήριξη του πολυεκατομμυριούχου Ιβάν Σαββίδη, που έχει καταφέρει να δώσει όραμα και να γιγαντώσει τον ΠΑΟΚ.

Φυσικά, ο ΠΑΟΚ επωφελείται και από την αποδυνάμωση των αντιπάλων του. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε συνεχόμενες αλλαγές, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που δημιούργησε πέρσι, ενώ ο Παναθηναϊκός, αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, έσφιξε το ζωνάρι. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου, χτίζει σταθερά από το 2017 την ομάδα του, συμπεριλαμβανομένου του πρώην άσου της Βόλφσμπουργκ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, που είναι μια από τις ηγετικές φιγούρες του ΠΑΟΚ στην σταθερή πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ