Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το μέλλον ανήκει στον ΠΑΟΚ!

Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς για τους «ασπρόμαυρους», που βλέπουν με ικανοποίηση τις Κ19, Κ17 και Κ15 του Δικεφάλου να πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα υποδομών, αλλά και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας να στελεχώνουν τα μικρά κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδος.

Ελένη Μπούντου

Το μέλλον ανήκει στον ΠΑΟΚ!

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την Εθνική Νέων, που με την παρουσία εφτά ποδοσφαιριστών της Κ19 του ΠΑΟΚ, έφτασε να διεκδικεί με αξιώσεις την παρουσία της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Αρμενία, με τους Λύρατζη, Διαμάντη, Μιχαηλίδη, Τσαούση, Τσιγγάρα, Γαϊτανίδη και Γκαργκαλατζίδη να αποτελούν βασικά στελέχη της «γαλανόλευκης».

Ανάλογη είναι η εκπροσώπηση του Δικεφάλου και στην Εθνική Παίδων, με εφτά παίκτες από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, να αποτελούν μέλη της U17 της Ελλάδας, ενδεικτικό της δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες του Δικεφάλου, που κάνουν αλματώδη βήματα προόδου, ξεφεύγοντας από τα στενά ελληνικά όρια και κινούμενες στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Οι επιτελείς του Δικεφάλου, ωστόσο, δεν επαναπαύονται αφού συνεχώς αναζητούν ταλέντα ανά την ελληνική επικράτεια -και όχι μόνο- προκειμένου να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις ακαδημίες του Δικεφάλου, ενώ ανάλογες κινήσεις γίνονται και για την πρώτη ομάδα και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι μεταγραφές των Λάμπρου, Λημνιού και Μελιόπουλου, που αποτελούν τα next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου, μαζί με τους παίκτες που έρχονται από την Κ19 του ΠΑΟΚ.

Η επένδυση του Ιβάν Σαββίδη

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου, έχει δώσει το δικό του στίγμα για το «όραμα» του, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις ακαδημίες, επενδύοντας τεράστια ποσά στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου.

Σε μια αποστροφή του λόγου του, όταν βρέθηκε στην Νέα Υόρκη, ο Ιβάν Σαββίδης είχε δώσει το στίγμα των σκέψεων του για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ επενδύει στις ακαδημίες περισσότερο από όλες τις ομάδες. Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα, αλλά από τις καλύτερες στην Ευρώπη».

Είναι δύσκολο να προσεγγίσει κανείς με απόλυτη ακρίβεια το μπάτζετ που διαθέτει ο ΠΑΟΚ για τις ακαδημίες του δεδομένου πως στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του για την ανάπτυξη των ακαδημιών εντάσσονται και κινήσεις, όπως αυτή που έγινε με το Σπίτι του ΠΑΟΚ. Εκεί όπου φιλοξενούνται 51 παιδιά, που ζουν μακριά από τους γονείς, θέλοντας να μάθουν ποδόσφαιρο στα Τμήματα Υποδομής του Δικεφάλου.

Το σίγουρο είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να… στηρίξει έναν από τους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας του. Όπως είχαν αποκαλύψει δύο σκάουτερ του ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς:

«Ο ΠΑΟΚ επενδύει πολλά στις μικρές ηλικίες. Η ανάπτυξη των ακαδημιών αποτελεί βασικό πυλώνα της φιλοσοφίας του κ. Σαββίδη για την πρόοδο του ποδοσφαίρου και οι επενδύσεις σε εγκαταστάσεις και ανθρώπινο δυναμικό δεν έχουν προηγούμενο. Δεν σας κρύβω ότι, το μπάτζετ της ομάδας μπορεί του χρόνου να φτάσει τα δύο εκατομμύρια μόνο για τις ακαδημίες! Πέρυσι (σ.σ. 2015-16) ήταν ενάμιση εκατομμύριο, φέτος (2016-17) ήταν στο 1.700.000. Έχουμε εν ολίγοις την εντολή να ασχοληθούμε πάρα πολύ με τα παιδιά των Ακαδημιών».

Ζητούμενο η συμμετοχή στην πρώτη ομάδα

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Πάμπλο Γκαρσία με μια χροιά… παραπόνου, είχε σημειώσει χαρακτηριστικά πως: «Αυτά τα παιδιά, πέρυσι πήραν τον τίτλο στο πρωτάθλημα, όπου βασικός αντίπαλος ήταν ο Παναθηναϊκός. Φέτος βλέπουμε όλοι ότι οι παίκτες αυτοί του Παναθηναϊκού παίζουν στην Super League και πάνε πολύ καλά. Οπότε και οι δικοί μας παίκτες, δικαιούνται την ευκαιρία τους για να παίξουν στην Super League. Σιγά-σιγά πρέπει να γίνει αυτό».

Η χρησιμοποίηση των Λύρατζη και Μπαλογιάννη από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στις προπονήσεις και σε κάποια ματς της πρώτης ομάδας ήταν θεωρητικά ένα πρώτο βήμα, ωστόσο, ακόμη απαιτείται αρκετή δουλειά…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ