Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Kάθε ματς, είναι τελικός!"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στο καθιερωμένο live της NOVA με φόντο την αναμέτρηση της Κυριακής με την Κέρκυρα.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Kάθε ματς, είναι τελικός!"

Ο ΠΑΟΚ θέλει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο του σερί και ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε μεταξύ άλλων για το παιχνίδι της Κυριακής, για την εικόνα των παικτών του στα τελευταία παιχνίδια, τον Μάρσιο Αζεβέδο και τη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ξεκίνημα του 2018: “Είμαστε ικανοποιημένοι, τόσο από τα αποτελέσματα όσο και από την γενικότερη παρουσία μας. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό το κομμάτι από εδώ και πέρα, γιατί τώρα οι λεπτομέρειες κρίνουν πράγματα. Φυσιολογικά για το ματς με τον Λεβαδειακό  είμαστε ικανοποιημένοι, είχαμε ένα φανταστικό αποτέλεσμα και είχαμε και καλή απόδοση. Με τα Τρίκαλα δημιουργήσαμε ευκαιρίες, μας έλειψε λίγο η επιθετικότητα, ίσως και λόγω του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα. Κρατάμε όμως ότι θέλουμε να έχουμε την μπάλα και να απολαμβάνουμε το παιχνίδι μας, ανεξάρτητα με τον αντίπαλο. Ήταν ένας πολύ καλός λόγος για μένα, να ρίξω στους παίκτες μου ότι χωρίς την επιθετικότητα, δεν μπορείς να κερδίσεις τα παιχνίδια”.

Για το πως αντιμετωπίζει αγώνες σαν αυτούς στην Κέρκυρα: Το κάθε παιχνίδι πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας σαν τελικό. Κάποιες φορές μπορεί να σκεφτείς ότι αυτά τα ματς είναι πιο εύκολα από τα ντέρμπι, αλλά δεν είναι έτσι. Πρέπει να είσαι απόλυτα προετοιμασμένος, να δίνεις τα πάντα, ότι καλύτερο έχεις σαν ομάδα. Η ποιότητα, δεν είναι το μοναδικό πράγμα που θα σε κάνει να κερδίσεις στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να δουλέψεις, να τρέξεις πάρα πολύ και στο τέλος η ποιότητα είναι αυτή που θα φανεί. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί γιατί η Κέρκυρα έχει στόχο να αποφύγει τον υποβιβασμό. Έχει αλλάξει προπονητή, πιστεύω ότι η λογική τους θα είναι να αμυνθούν περισσότερο και να εκμεταλλευτούν τα δικά μας λάθη. Για εμάς είναι σημαντικό στην πρώτη ευκαιρία που θα έχουμε να ανοίξουμε το σκορ. Αυτό έχει να κάνει και με την πνευματική μας προετοιμασία. Ξέρετε ότι αν δεν καταφέρουμε να σκοράρουμε στην αρχή, μπορεί οι παίκτες να αισθανθούν κάποια πίεση και θα δυσκολέψουν τα πράγματα”.

Για την πίεση και το πως την αντιλαμβάνονται οι παίκτες: “Υπάρχει μία πολύ καλή αυτοπεποίθηση. Δεν αντιλαμβάνονται απόλυτα αυτή την πίεση οι παίκτες, γιατί προετοιμάζονται πάρα πολύ καλά για να μπουν στο γήπεδο, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Μπαίνουμε, καταφέρνουμε να σκοράρουμε, να κάνουμε καλά παιχνίδια κι αποβάλλουμε ουσιαστικά αυτή την πίεση. Όλα τα παιχνίδια τα προετοιμάζουμε με πάρα πολύ μεγάλη συγκέντρωση”.

Για τον Μάρσιο Αζεβέδο: “O Αζεβέδο είναι ένας ποιοτικός παίκτης. Προέρχεται από μία μεγάλη ομάδα, όπως η Σαχτάρ που έχει εξαιρετικό όνομα στην Ευρώπη με παρουσία στο Champions League. Πιστεύω ότι είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού μας. Είναι προφανές ότι χρειαζόμασταν ένα αριστερό μπακ, αλλά ο παίκτης θα μπει στην ομάδα όταν είναι απόλυτα έτοιμος. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν αμέσως, αλλά αυτό έρχεται μέσα από την δουλειά και από ομιλίες που κάνουμε μαζί του”.

Για τον Μολέδο: “Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι σχετικά με τον Μολέδο. Είμαστε ασφαλής όπως είμαστε. Αν υπάρξει κάποια άλλη μεταγραφή θα είναι κάτι που θα μας βοηθήσει στα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν. Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες μέρες. Είμαστε ένα εξαιρετικό γκρουπ αυτή την στιγμή και δουλεύουμε άψογα. Είμαστε ευχαριστημένοι. Αν έρθει κάποια προσθήκη που μπορεί να βοηθήσει και να ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας, καλώς να ορίσει”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ