Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένας οργανισμός που «φωνάζει» για VAR!

Η δήλωση του Ραζβάν Λουτσέσκου ήρθε να προστεθεί στις φωνές των ανθρώπων του ΠΑΟΚ που ζητούν επιτακτικά VAR εδώ και περίπου δύο χρόνια…

Ελένη Μπούντου

Ένας οργανισμός που «φωνάζει» για VAR!

«Το VAR πρέπει να υπάρχει παντού…» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μιλώντας σε ΜΜΕ της Ρουμανίας, μερικές ημέρες μετά τη ανάρτηση του Γιώργου Σαββίδη, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης, σε μια σπάνια αντίδραση για τα ελληνικά δεδομένα.

«Ο λόγος που ο ΠΑΟΚ ζητάει επιτακτικά τη χρήση του VAR, είναι η φάση που δικαιολογημένα φωνάζει ο Αστέρας».

Τοποθετήσεις με γνώμονα την κοινή λογική και την βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τοποθετήσεις που δεν έγιναν εκ του ασφαλούς και κατόπιν εορτής μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά δηλώσεων από πλευράς των ανθρώπων του ΠΑΟΚ που ζητούν… χθες VAR.

Θα πρέπει να γυρίσει κανείς το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα πριν από δύο χρόνια, όταν ο Ιβάν Σαββίδης είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, μέσω της οποίας ζητούσε απ΄τη FIFA τη χρήση του Instant Replay για να εξαλειφθούν τα διαιτητικά λάθη. Όπως χαρακτηριστικά είχε σημειώσει:

«Θεωρούμε ότι η Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να αιτηθούν να βρίσκονται στην πρωτοπόρα θέση χρήσης του instant replay για τους διαιτητές, το οποίο η FIFA σκοπεύει έτσι κι αλλιώς να εφαρμόσει από το 2018.

Θα σας παρακαλούσαμε εκ μέρους μας να διερευνήσετε την δυνατότητα να δοθεί η άδεια αυτή από την FIFA άμεσα, ώστε να προταθεί το μέτρο και να ξεκινήσει στη χώρα μας από την επόμενη κιόλας σεζόν. Δεσμευόμαστε να καλύψουμε οποιοδήποτε κόστος για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει δεσμευθεί να εργάζεται συνεχώς προς την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου και λυπούμαστε που αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό από εκείνους που για δεκαετίες εργάζονται για την προάσπιση των μικροσυμφερόντων τους και μόνο…».

Και δια στόματος του Υπεύθυνου Επικοινωνίας, Κυριάκου Κυριάκου, είχε γίνει σαφές πως ο ΠΑΟΚ «πίεσε» για να έρθει το VAR και στην Ελλάδα και πως έπρεπε να έχει τεθεί σε ισχύ, εξ αρχής στο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2018 και μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Κυριάκος είχε σημείωσε: «Ξεκίνησε ένας μαραθώνιος που θα έπρεπε να έχει VAR από την αρχή του, όπως επιτακτικά ζητάμε -και πετύχαμε να έρθει τελικά- εδώ και δυο χρόνια. Όποιος έχει αμφιβολίες για τις διαιτητικές αποφάσεις, καλό θα είναι να πιέσει από το δικό του… μετερίζι/blog/τηλεοπτικό σταθμό/ραδιόφωνο…

Το VAR θα μας έδινε την απάντηση για το πέναλτι του Πρίγιοβιτς, το φράγμα μέσα στην περιοχή του Ιγκλέσιας, το τάκλιν για δεύτερη κίτρινη του Κότσιρα, τη σκαριά του Ιγκλέσιας και όλες τις άλλες «αμφισβητούμενες» φάσεις. Το τι θα πω εγώ, οι συνάδερφοι των άλλων ομάδων, οι δημοσιογράφοι κι οι «δημοσιογράφοι» είναι απλά νερό στο μύλο του «να χαμε να λέγαμε». Και για την ελευθερία της άποψης στο ελληνικό ποδόσφαιρο παλέψαμε και αποδεικνύουμε συνεχώς πως την προφυλάσσουμε κι όταν δεν μας συμφέρει…».

Λίγες ημέρες αργότερα, με αφορμή τα όσα είχαν σημειωθεί στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απευθυνόμενη προς την Κυβέρνηση, την ΕΠΟ και την επιτροπή της FIFA, έθεσε τέσσερις ερωτήσεις αναφορικά με το VAR προκειμένου να μπει στην ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου άμεσα…

«Μετά το τέλος της 4ης αγωνιστικής, είναι απολύτως προφανές πως το VAR έπρεπε να λειτουργεί από την πρώτη αγωνιστική. Απαιτούμε από την κυβέρνηση, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, την ΕΠΟ, την επιτροπή της FIFA να απαντήσουν δημόσια στα εξής:

– Γιατί δεν έχει εγκατασταθεί το VAR;

– Ποιό είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα;

– Τι απομένει για την εγκατάστασή του;

– Ποιό πρόσωπο ή τμήμα είναι υπεύθυνα για την μη εγκατάστασή του μέχρι τώρα…».

Με τη σειρά του και ο Μάλαμας Τεβεκέλης είχε σημειώσει δημόσια αυτό που ήταν… κοινό μυστικό: «Καμία άλλη ομάδα δεν θέλει το VAR, εκτός από τον ΠΑΟΚ».

Υπάρχει -πλέον- καμία αμφιβολία για τον οργανισμό που βρίσκεται στα… κάγκελα, φωνάζοντας για VAR κόντρα στην εκκωφαντική σιωπή των άλλων ομάδων;

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο “καυτός” Απρίλης του ΠΑΟΚ

Διαδοχικές μάχες σε όλα τα επίπεδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από μερικές ημέρες ξεκούρασης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του επιστρέφουν σήμερα στο γήπεδο και στρέφουν την προσοχή τους στη συνέχεια, τη στιγμή που οι διεθνείς ενσωματώνονται στις Εθνικές τους ομάδες.

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους μερικές ημέρες δουλειάς σε όλα τα επίπεδα και κατόπιν, θα μπουν ξανά σε λογική αγώνων, καθώς στο "κάδρο" θα μπουν τα πλέι οφ και στην πορεία και το Europa Conference League. Αρχικά, στις 31 του Μάρτη θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και μετά, σειρά έχει ένας μήνας... "καυτός"!

Ο Απρίλιος θα είναι ένας πολύ-πολύ σημαντικός μήνας για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, καθώς εκτός από μεγάλες "μάχες" στα πλέι οφ, θα υπάρξουν και τα δύο παιχνίδια με την Κλαμπ Μπριζ στο UECL, ενώ ήδη έχει αναβληθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που επρόκειτο -βάσει προγράμματος- να πέσει ανάμεσα στα δύο ματς με τους Βέλγους.

Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα του Απρίλη; Δείτε τα παιχνίδια που περιλαμβάνει ο μήνας:

3/4 ΠΑΟΚ – Λαμία

7/4 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

11/4 Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ (UECL)

18/4 ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ (UECL)

21/4 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

24/4 Λαμία – ΠΑΟΚ

28/4 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

SL2: Απαντήσεις για τον ΠΑΟΚ Β’

Μαθαίνουν πρόγραμμα οι “ασπρόμαυροι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ΔΣ της Super League 2, για να ακολουθήσει η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Το ΔΣ θα ξεκινήσει στις 14:30, με θέματα την επικύρωση των βαθμολογιών και την κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ αναμένεται να εκλεγούν και δύο αντιπρόεδροι.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  • Έγκριση Πρακτικών Διοικητικών Συμβουλίων
  • Εκλογή Α΄ & Β΄ Αντιπροέδρου
  • Επικύρωση βαθμολογικών πινάκων Α΄ & Β΄ Ομίλου της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024
  • Κλήρωση Πρωταθλήματος play off & play out
  • Διάφορα Θέματα

Ο ΠΑΟΚ Β' θα μάθει -λοιπόν- το πρόγραμμά του, με φόντο τη συνέχεια, καθώς θα παίξει στα πλέι άουτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούμπα και Ευρώπη: Τι κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ;

Μεγάλες βραδιές, μεγάλα αποτελέσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την επική ανατροπή και το 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το ταξίδι του για φέτος στο Europa Conference League και τώρα, μπροστά του υπάρχει η Κλαμπ Μπριζ.

Ο "Δικέφαλος" θα βρει απέναντί του τους Βέλγους, στις 11 και στις 18 του Απρίλη, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην έδρα της Μπριζ και τη ρεβάνς, να ακολουθεί στην Τούμπα.

Τι κάνουν φέτος οι "ασπρόμαυροι", όταν παίζουν μπροστά στον κόσμο τους; Μπορεί στο πρωτάθλημα, στα ντέρμπι, να έχουν απώλειες, ωστόσο, για την ώρα στην Ευρώπη το πρόσημο είναι -αν μη τι άλλο- θετικό, με τον ΠΑΟΚ να έχει να επιδείξει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες σε συνολικά 7 αγώνες, από τα προκριματικά μέχρι τώρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα φέτος στην Τούμπα:

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 0-0

ΠΑΟΚ - Χάιντουκ Σπλιτ 3-0

ΠΑΟΚ - Χαρτς 4-0

ΠΑΟΚ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ