Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Κοινωνική… εκδίκηση το νταμπλ του ΠΑΟΚ»

Για τις μοναδικές στιγμές που έζησε με την κατάκτηση του νταμπλ, μίλησε ο άμεσος συνεργάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι, που αναφέρθηκε στους πανηγυρισμούς μέχρι πρωίας των οπαδών του ΠΑΟΚ, την… εκδίκηση που πήρε η Θεσσαλονίκη, αλλά και το προπονητικό επιτελείο των «ασπρόμαυρων».

Ελένη Μπούντου

«Κοινωνική… εκδίκηση το νταμπλ του ΠΑΟΚ»

Ο Μπάτσι δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην συνεργασία του με τον Ράζβαν Λουτσέσκου αλλά και στην κληρονομιά που έχει αφήσει στον ΠΑΟΚ η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι του Δικεφάλου και τον καταλυτικό ρόλο των δύο ανδρών στην κατάκτηση του ιστορικού, πλέον, νταμπλ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο συνεργάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου:

«Υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση. Το να κερδίσουμε το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Το πάρτι για το νταμπλ ήταν απίθανο. Ένιωθες ότι είσαι στο Χόλιγουντ (σ.σ γελάει). Είναι αδύνατο να περιγράψω την έκσταση των οπαδών του ΠΑΟΚ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ολοκληρώσαμε την βόλτα με το λεωφορείο και υπήρχε ακόμη κόσμος στις 6 το πρωί που πανηγύριζε.

Όταν κερδίσαμε το Κύπελλο, περιμέναμε ότι θα υπάρχουν οπαδοί στο αεροδρόμιο και στην πόλη που θα μας περίμεναν για να πανηγυρίσουμε, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα είναι το ίδιο πάρτι όπως στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ενθουσιασμός ήταν ακριβώς ο ίδιος. Το πάρτι κράτησε μέχρι τις 6 το πρωί. Το να κερδίζει μετά από 34 χρόνια το πρωτάθλημα, μετά από όλα αυτά τα χρόνια ήταν μια σεζόν που την χρειάζονταν οι Θεσσαλονικείς.

Σε λίγα χρόνια θα είμαστε σε καλύτερη θέση να καταλάβουμε τι ζήσαμε. Ήταν κάτι το εξωπραγματικό. Για την Θεσσαλονίκη ήταν κάτι σαν μια… κοινωνική εκδίκηση, γιατί το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από ένα σπορ, δεδομένης της κόντρας που υπάρχει ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτό που μας πήραν την περσινή σεζόν, μας δυνάμωσε και μας έκανε πιο σίγουρους για την φετινή σεζόν. Όλοι θυμούνται το επεισόδιο με τον Σαββίδη στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά ξεχνούν το πόσα χρήματα έχει ξοδέψει για αυτή την ομάδα. Έχει αφιερώσει τον εαυτό του στον ΠΑΟΚ και έχει φτιάξει την δική του κληρονομιά.

Για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα μάθημα για εμάς. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε τρεις διοργανώσεις. Αποφασίσαμε να τα δώσουμε όλα στο πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω ότι και στην Ευρώπη πήραμε εμπειρίες, που θα μας είναι χρήσιμες για τη νέα σεζόν».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Ο πρόεδρο είναι ο τύπος επιχειρηματία που θέλει να πετυχαίνει τους στόχους του. Το αποδεικνύει και εκτός ποδοσφαίρου με τις επιχειρήσεις του. Τώρα κατάφερε να θριαμβεύσει και με τον ΠΑΟΚ. Πάντα απαιτεί το μάξιμουμ από την ομάδα, δεν θέλει να αποκλίνουμε από τους στόχους μας. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος είχαμε τον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης και έπρεπε να υπερασπιστούμε το 2-0 που είχαμε κερδίσει στην έδρα μας. Λόγω της κούρασης ήρθαμε ισόπαλοι με 0-0 και καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό, όμως ο πρόεδρος δεν ήταν χαρούμενος με αυτό το 0-0, αυτή η πίεση όμως μας βοήθησε πολύ για να πετύχουμε όλους τους στόχους που θέσαμε στο ξεκίνημα της σεζόν».

Για την συνεργασία του με τον Λουτσέσκου: «Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να συνεχίσουμε όλοι μαζί και ήδη συζητάμε αυτό το ενδεχόμενο. Προσωπικά αισθάνομαι υπέροχα στον ΠΑΟΚ και που ανήκω στο επιτελείο του Λουτσέσκου. Είναι ένας εκπληκτικός προπονητής που ξέρει τι θέλει από την ομάδα του και κοιτάει μόνο τον ΠΑΟΚ και όχι τον αντίπαλο. Μαζί με τους άλλους Ιταλούς του τεχνικού τιμ, τον Ματέο Σπαταφόρα και τον Ντιέγκο Λόνγκο, έχουμε πετύχει κάτι μοναδικό, ώστε να βοηθήσουμε την ομάδα να έχει ισορροπία και να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Είμαστε ένα ενωμένο επιτελείο. Είμαστε πολύ κοντά με όλους τους συνεργάτες μας. Για παράδειγμα εγώ και ο Λόνγκο μοιραζόμαστε την αγάπη μας για το ψάρεμα. Στην ελεύθερη ώρα μας μεταξύ των αγώνων πηγαίνουμε για υποβρύχιο ψάρεμα και αυτό μας ένωσε ακόμη περισσότερο».

Για το δικό του μέλλον: «Όπως είναι λογικό θα υπάρξει ενδιαφέρον για εμάς, αλλά μετά από μια τέτοια χρόνια, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός για την επόμενη κίνησή σου, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα βρεθείς σε ένα σύλλογο που θα κάνεις ακόμη καλύτερα πράγματα. Ειλικρινά πιστεύω ότι δύσκολα βλέπω τον εαυτό μου μακριά από την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ».

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που θα μπορούσαν να απασχολήσουν ευρωπαϊκούς συλλόγους: «Πιστεύω ότι αρκετοί από τους παίκτες μας θα μπορούσαν να απασχολήσουν μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Για παράδειγμα σκέφτομαι τον Πέλκα και τον Ζαμπά. Ότι και να γίνει στην μεταγραφική περίοδο ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι τον Ιανουάριο ο μέχρι τότε πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο Πρίγιοβιτς αποχώρησε για την Αλ Ιτιχάντ και χάρις τον Λουτσέσκου καταφέραμε να προσαρμόσουμε το τακτικό μας πλάνο και ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες έφερε η αποχώρηση του Πρίγιοβιτς».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ