Connect with us

Αν ο ΠΑΟΚ ήταν γυναίκα

Οι λέξεις «ΠΑΟΚ» και «έρωτας», αν γκουγκλαριστούν μαζί, θα δώσουν χιλιάδες αποτελέσματα κι αν θέλουμε να το τραβήξουμε παραπέρα και βάλουμε τον Γούγλιο να ψάχνει με τον συνδυασμό λέξεων «ΠΑΟΚ» και «καψούρα», εκεί τα πράγματα γίνονται ανεξέλεγκτα.

Στάθης Παχίδης

Αν ο ΠΑΟΚ ήταν γυναίκα

Δε χρειαζόταν βέβαια η μηχανή αναζήτησης για να μάθουμε πως ο ΠΑΟΚ είναι αίτιο πρόκλησης βαθέος, ισχυρού έως και ερωτικού αισθήματος. Ενός αισθήματος τέτοιου, που κάποιοι – στη γλώσσα, που περίπου κι εμείς μιλάμε σήμερα, χιλιάδες χρόνια πριν εδώ τριγύρω σ’ αυτά τα μέρη –  του έδωσαν επίθετα όπως «λυσιμελής» (λύει τα μέλη), «αλγεσίδωρος» (προξενεί πόνο) ή και «φρενοκλόπος» (αυτός που κλέβει τας φρένας – το έχουμε πολύ πληρώσει αυτό ως ερωτευμένοι Παοκτσήδες).

Αφού λοιπόν ο ΠΑΟΚ είναι ένα ισχυρό, δημόσιο και ιδιωτικό, αντικείμενο ερωτικού αισθήματος τόσων ανθρώπων, αν όλη η υπόσταση ΠΑΟΚ σωματοποιούνταν και περικλείονταν σε μια γυναίκα, αναμενόμενο είναι το ερώτημα: τι είδους γυναίκα θα ήταν αυτή;

Θα ήταν καμιά ρομαντική ψυχή του στυλ «Ας μετρήσουμε απόψε τ’ άστρα στον ουρανό;»
Θα ήταν η γυναίκα-γατούλα;
Θα ήταν καμιά εξουσιομανής γιάπισσα « Όλα τα αποτιμώ για πάρτη μου και εγώ κάνω τα κουμάντα»;
Θα ήταν καμιά περπατημένη «Κάτσε καλά ρε, μη σε βάλω κάτω»;
Μήπως θα ήταν ανατολίτισσα δούλα και υποτακτική «Ναι, πασά μου»;
Μήπως θα ήταν καμιά αποψίας σπασαντίδω (θηλυκό του επιθέτου σπασαντίδης = σπάω αντίδια) με έτοιμο πάντα το «ναι, αλλά…»;
Ή μήπως θα ήταν η femme fatale κανενός φιλμ νουάρ με το περίστροφο στην εσωτερική τσέπη;

Ο κατάλογος των γυναικείων προτύπων είναι μακρύς και ατελείωτος και άκρη δε βρίσκεται. Ο καθένας από τους ΠΑΟΚοχτυπημένους θα βάλει τις δικές του ψηφίδες για να σχηματίσει το δικό του, προσωπικό ψηφιδωτό-αντικείμενο του έρωτός του. Εξάλλου οι ειδικοί ερωτολόγοι λένε πως στο αντικείμενο του έρωτός μας δε βλέπουμε όσα υπάρχουν αλλά όσα θα θέλαμε να υπάρχουν.
Οι ειδικοί επί θεμάτων έρωτος λένε επίσης πως το κρεσέντο του ερωτικού αισθήματος είναι χρονικά περιορισμένο, λίγο διαρκεί και μετά ξεθυμαίνει κι αντικαθίσταται από άλλα αισθήματα όπως η αγάπη.
Όμως και οι ειδικοί κάνουν λάθη – για την περίπτωση των ΠΑΟΚοχτυπημένων κανένας τέτοιος χρονικός περιορισμός δεν ισχύει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Σεϊρεκίδης: «Θα δώσουμε τα πάντα για το κάτι παραπάνω»

Το μήνυμα του προπονητή του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη μάχη των playoffs της Handball Premier μπαίνει ο ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει στα ημιτελικά με μειονέκτημα έδρας την ΑΕΚ.

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες με τη σειρά να ξεκινάει το απόγευμα του Σαββάτου στις 16:00 από την Αθήνα.

Ο Στέλιος Σεϊρεκίδης τόνισε:

«Ξεκινούν τα playoffs, θεωρώ ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα. Σίγουρα και οι δύο θέλουμε το παιχνίδι πολύ. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, να έχουμε πειθαρχία αγωνιστική, δίνοντας το καλύτερο που μπορούμε, προσπαθώντας να κάνουμε το κάτι παραπάνω.

Όταν κερδίζεις τον πρώτο στην βαθμολογία, σίγουρα αυτό δίνει μία επιπρόσθετη βαρύτητα, αλλά από κει και πέρα μας δίνει την δυνατότητα για το κάτι παραπάνω».

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Θανάσης Παπάζογλου, σχολίασε:

«Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Η ΑΕΚ είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα, η οποία θα διεκδικήσει τη νίκη. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η κατάκτηση του κυπέλλου και η νίκη στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Ολυμπιακό, σίγουρα όλα αυτά βοηθούν στην άνοδο της ψυχολογίας μας. Τα έχουμε αφήσει πίσω και κοιτάμε μόνο το παιχνίδι του Σαββάτου».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Μαυρίδης: «Δώστε μας φτερά στο ματς ζωής ή θανάτου» (vid)

Το ιδιαίτερο κάλεσμα του παίκτη του τμήματος futsal του ΠΑΟΚ προς τον «ασπρόμαυρο» λαό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η μεγάλη ώρα έφτασε για το ποδόσφαιρο σάλας του ΠΑΟΚ που το Σάββατο στις 19:30 αντιμετωπίζει τους Θρακομακεδόνες σε ένα ματς που ο νικητής παίρνει το εισιτήριο ανόδου στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Γιώργος Μαυρίδης έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο του Δικεφάλου, λέγοντας:

«Το Σάββατο στις 19:30 στη Μίκρα, στο Σπίτι του Χάντμπολ, η ομάδα futsal του ΠΑΟΚ παίζει ένα πάρα πολύ σημαντικό αγώνα. Παίζει έναν ημιτελικό σε Final-4.

Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας. Σας έχουμε ανάγκη να μας δώσετε φτερά σε ένα ματς ζωής ή θανάτου. Θέλουμε να έρθετε όλοι στο γήπεδο να μας υποστηρίξετε.

Εμείς έχουμε να κάνουμε μία δουλειά...»

[video width="288" height="640" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/439646822_7540252809328444_6157320408280244018_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ