Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κέρδισε τον Κάμπος

O ΠΑΟΚ μπήκε εντυπωσιακά στο 2018, κερδίζοντας με 5-0 τον Λεβαδειακό χάρη στο… γκάζι που πάτησε στο δεύτερο ημίχρονο.

PAOK24

Κέρδισε τον Κάμπος

Ο «Δικέφαλος» εκτός από την πολύ καλή εμφάνιση (στο δεύτερο 45λεπτο) και την ευρεία νίκη, κατάφερε σήμερα να κερδίσει τον Κάμπος, με τον Αγκολέζο να μεταμορφώνεται στο β’ ημίχρονο και να πετυχαίνει δύο γκολ, δείχνοντας ότι μπορεί να γίνει ουσιαστικός μεσοεπιθετικά.

Στο καλό διάστημα των «ασπρόμαυρων» οι περισσότεροι παίκτες ανέβασαν στροφές, με τον Πέλκα να δίνει και πάλι μπόλικη ουσία μεσοεπιθετικά, τους Μάτος και Βαρέλα να συνεχίζουν να αποτελούν σταθερές, τον Πρίγιοβιτς να διατηρεί ερωτική σχέση με τα δίχτυα, σε επιδόσεις που έκαναν την Τούμπα να το χαρεί με την καρδιά της.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης: Σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, έδειξε όταν χρειάστηκε για ακόμα μία φορά τα αντανακλαστικά του. Κορυφαία του στιγμή η απόκρουση στο σουτ του Γιακουμάκη στο δεύτερο ημίχρονο, η οποία ήταν πολύ εντυπωσιακή, αποδεικνύοντας ότι βγάζει και τα… έξω.

Μάτος: Το γκολ του έβαλε τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού στο παιχνίδι, δίνοντας ουσία στην ομάδα του κόντρα στη μέτρια εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο. Μεγάλο πλεονέκτημα για τον Δικέφαλο να έχει πλάγιο μπακ που ντουμπλάρει το φορ και έχει τόσες συμμετοχές σε στημένες φάσεις επιθετικά και γκολ, εκτός από τα ανεβάσματα του. Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης έπαιζε με τον γνωστό… αέρα του, ενώ όταν το κοντέρ άρχισε να ανεβαίνει τότε επέλεξε να χορέψει σάμπα, να προσφέρει θέαμα και να βρίσκει με εντυπωσιακό τρόπο τους συμπαίκτες του, παρότι δεν είχε και τόσα πολλά ανεβάσματα και ρήγματα στον αντίπαλο από την πλευρά του.

Βαρέλα: Για ακόμα ένα παιχνίδι η σιγουριά και η άνεση που βγάζει στην αναχαίτιση των αντιπάλων και στην κάλυψη των χώρων στο πεδίο δράσης του είναι τρομακτική. Όλα ξεκινούν από την αυτοπεποίθηση που έχει, η οποία είναι κινητήριος δύναμη για τις κομβικές και μόνιμα υψηλές αγωνιστικές του πτήσεις. Στο πρώτο ημίχρονο κλήθηκε να διορθώσει λάθη των συμπαικτών του, σε 2-3 περιπτώσεις που επικράτησε τρικυμία και χάρη σε αυτόν ο ΠΑΟΚ δε πλήρωσε ένα κακό πεντάλεπτο του. Αλάνθαστος, είχε μόλις μία βιαστική απομάκρυνση σε όλο το παιχνίδι, γιατί σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις πήρε τη σοφότερη απόφαση.

Κρέσπο: Πετυχημένος ο Ισπανός σε ρόλο… σκούπας εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του. Ακόμα και στις περιπτώσεις που συνάντησε δυσκολίες στο ένας με έναν με τον αντίπαλο, κομμάτι που έχει ένα θέμα, σήμερα κατάφερε να προστατέψει ουσιαστικά την εστία της ομάδας του. Στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε σε 2-3 περιπτώσεις εκτεθειμένος από τα χαφ του χωρίς να φταίει ιδιαίτερα, αλλά η αντίδραση του ήταν πολύ καλή, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο τόσο ο ίδιος όσοι και οι υπόλοιποι της άμυνας είχε κυρίως ρόλο θεατή στο παιχνίδι, κάτι που τον βοήθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και να προωθηθεί.

Βιεϊρίνια: Αναγκαστικά και σήμερα εγκλωβίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Τακτικά τα πήγε περίφημα, έχοντας 1-2 βιαστικά λάθη στο πρώτο ημίχρονο, τα οποία όμως διόρθωσαν οι συμπαίκτες του. Προσπάθησε να βρει ανεβάσματα, αλλά δεν τα πήγε και τόσο καλά στη συνεργασία με τον Κάμπος, με τον Αγκολέζο να δυσκολεύει τον Πορτογάλο, έχοντας προβλήματα στα αριστερά στο πρώτο ημίχρονο. Έψαξε κάποιες ατομικές ενέργειες και την απειλή με σουτ, αλλά σίγουρα μπορεί πολλά παραπάνω μεσοεπιθετικά. Σε αρκετές περιπτώσεις είχε έναν εκνευρισμό όταν οι συμπαίκτες του δεν επέλεγαν την πλευρά του για ανάπτυξη, δείγμα της θέλησης του να δείξει πιο πολλά πράγματα στην επίθεση, στον φυσικό χώρο δράσης του δηλαδή. Η έλευση του Αζεβέδο θα τον απελευθερώσει…

Μαουρίσιο: Ο Βραζιλιάνος ήταν ο πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ από την αρχή της αναμέτρησης. Τα πάντα στον τομέα της σύνδεσης της άμυνας του «Δικεφάλου» με την επίθεση περνούσαν από τα πόδια του. Στο δεύτερο 45λεπτο το γκολ του Κάμπος έλυσε όλο τον ΠΑΟΚ, με τον Μαουρίσιο να περιορίζει τα «φτηνά» λάθη, να ψάχνει με μεγαλύτερη επιτυχία και με μεγαλύτερη επιμονή το κάθετο παιχνίδι (απόπειρες είχε και στο πρώτο 45λεπτο) και να δίνει με το ανέβασμα του άλλη ορμή μεσοεπιθετικά στην ομάδα του. Μπορεί πολλά περισσότερα και ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αυτό το κλικ παραπάνω από εκείνον και εικόνες όπως αυτή που παρουσίασε στο β’ ημίχρονο.

Κάνιας: Ο Ισπανός έτρεξε πάρα πολύ στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο αγωνίστηκε. Επωμίστηκε την αμυντική λειτουργία στη μεσαία γραμμή, πέτυχε να απελευθερώσει τον Μαουρίσιο, δίνοντας του χώρο και συνεργασίες με τον Πέλκα στην επίθεση. Ωστόσο, 1-2 στιγμές ολιγωρίας, έβγαλαν τον Λεβαδειακό στην κόντρα, κάτι που θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί, με πιο χαρακτηριστική τη φάση με πρωταγωνιστή τον Γιακουμάκη ο οποίος βγαίνει σε τετ-α-τετ. Παρότι αναγκαστικά αντικαταστάθηκε, ο Ισπανός είχε μία αρκετά καλή εικόνα και σε αυτό τον αγώνα, παρουσιάζοντας τη γνωστή του αδυναμία στην προώθηση του παιχνιδιού, κάτι που φάνηκε και με την είσοδο του Τσίμιροτ στο β’ ημίχρονο.

Πέλκας: Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Είναι ασταμάτητος, προφανώς γιατί η αυτοπεποίθηση του βρίσκεται στα ύψη, γιατί πιστεύει στον εαυτό του και γιατί λειτουργεί χωρίς άγχος, εκμεταλλευόμενος την ποδοσφαιρική του ευφυία και την υψηλή του τεχνική κατάρτιση. Η ατομική ενέργεια του και η πανέξυπνη ασίστ του στο γκολ του Μάτος, με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ, έκρυψε κάποια λάθη που έκανε σε συνεργασίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Πήρε πάρα πολλές πρωτοβουλίες έψαχνε συνέχεια το κάθετο παιχνίδι και το… τάισμα των συμπαικτών του, ενώ με την ποιότητα του χάρισε ακόμα ένα χάιλαϊτ, μοιράζοντας τη δεύτερη ασίστ που είχε το παιχνίδι στο ψιλοκρεμαστό γκολ του Κάμπος. Είναι ουσιαστικός και έχει συνέχεια κι αυτό είναι όλα τα λεφτά.

Κάμπος: Ο Αγκολέζος είχε ένα πολύ προβληματικό πρώτο ημίχρονο, δυσκολευόμενος στην αριστερή πτέρυγα, στην οποία και σε προηγούμενες (αναγκαστικές) απόπειρες έδειξε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα. Θέμα στα κοντρόλ και στο κράτημα μπάλας, λίγες συνεργασίες, δυσκολία στις σέντρες, εκεί όπου μόνιμα έβαζε το εξωτερικό με το δεξί. Στο β’ 45λεπτο η επίμονη κίνηση του στον αξόνα και το φοβερό σουτ του, του χάρισαν ένα γκολ που σιγούρεψε τη νίκη του ΠΑΟΚ, έλυσε τον ίδιο και τους συμπαίκτες του και άλλαξε την εικόνα του αγώνα, κάνοντας διαδικαστική τη συνέχεια. Απελευθερωμένος πλέον έβαλε φοβερό δεύτερο γκολ, κρεμώντας τον Επασί, έχοντας πολλές ωραίες ατομικές ενέργειες και… μπούκες από τα δεξιά. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Κάμπος σήμερα, έχοντας ανάγκη και από ποιοτικές και ουσιαστικές εμφανίσεις του Αγκολέζου στους τελικούς που απομένουν.

Λημνιός: Σήμερα δεν έπιασε τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που έδειξε σε προηγούμενα παιχνίδια ότι έχει. Παρότι ήταν μέσα στις φάσεις του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, του έλειπε αυτό το κάτι παραπάνω που έχει στο ένας με έναν. Στο δεύτερο 45λεπτο πήρε ώθηση από τη συνολική βελτίωση της ομάδας του, παίζει καθοριστικό ρόλο στο πρώτο γκολ του Πρίγιοβιτς αφού όλα ξεκινούν από το σουτ του, όντας στο σύνολο αρκετά θετικός, αλλά όχι τόσο ορμητικός. Σωστά αντικαταστάθηκε. Είναι ένας παίκτης που ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσει να επενδύει επάνω του. Το ζητούμενο για εκείνον είναι να μικρύνει τα κενά διαστήματα στην απόδοση του στη διάρκεια των αγώνων και να παρουσιάζει μεγαλύτερη σταθερότητα στις καλές εμφανίσεις, καθώς είναι πολύ ταλαντούχος.

Πρίγιοβιτς: Ο Σέρβος επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά πόσο… killer είναι εντός περιοχής. Ήταν μέσα στις λίγες φάσεις που έφτιαξε ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα, πέτυχε το ίσως πιο εύκολο γκολ του με τη φανέλα του «Δικεφάλου» βρισκόμενος στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, κάτι φοβερά σημαντικό για έναν φορ. Συνολικά στο παιχνίδι του, προσπάθησε να είναι πιο συμμετοχικός και τα πήγε καλύτερα και εκτός περιοχής, στο κράτημα μπάλας και στις συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, παρότι εκεί έχει περιθώρια βελτίωσης. Είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα του η πίστη στις δυνάμεις του, την οποία δείχνει σε κάθε του εμφάνιση.

Τσίμιροτ: Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και βοήθησε τον ΠΑΟΚ να ρολάρει. Με αρκετά πετυχημένο ποσοστό μεταβιβάσεων, συνέδεσε την παρουσία του με το ανέβασμα του Δικεφάλου, όντας και εκείνος πολύ θετικός τόσο στις συνεργασίες με Μαουρίσιο, Πέλκα και τους επιθετικούς, όσο και στη σταθερότητα στο κράτημα μπάλας. Έψαξε και κάποιες επιθετικές ενέργειες πατώντας περιοχή, χωρίς να τα καταφέρει στην τελική προσπάθεια. Σίγουρα ο Βόσνιος πρόσθεσε ακόμα μία καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του και έδειξε ότι είναι σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του ΠΑΟΚ.

Μπίσεσβαρ: Ορεξάτος ο Ολλανδός, μπήκε στο παιχνίδι σε ένα διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ κεντούσε. Αρκετές προσωπικές ενέργειες τόσο μέσα από σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, όσο και μέσα από πλαγιοκοπήσεις και σέντρες που έψαξε συμπαίκτες του. Η ποιότητα του του δίνει ρόλο στον «Δικέφαλο» και σίγουρα αποτελεί μία ποιοτική λύση στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ για τον Λουτσέσκου, η οποία θα πρέπει να διατηρείται ενεργή.

Κουλούρης: Μικρός ο χρόνος συμμετοχής του και δύσκολα μπορεί να κριθεί. Μεγάλη διάθεση να βοηθήσει να σκοράρει κι άλλα γκολ ο ΠΑΟΚ, μέσα σε αρκετές φάσεις για νέο τέρμα, αλλά και μία αδυναμία να εκμεταλλευτεί μία ωραία ενέργεια και σέντρα του Κάμπος από τα δεξιά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την 7η αγωνιστική

Μετά την γκέλα του ΠΑΟΚ στη Λαμία και τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έμεινε 3ος αν και έχασε 2 βαθμούς (1-1) στη Λαμία, ωστόσο η διαφορά από την κορυφή αυξήθηκε στους επτά βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έμεινε στην τέταρτη θέση αφού δεν κέρδισε (1-1) στη Θεσσαλονίκη τον Άρη, ενώ απομένουν 3 αγωνιστικές για το φινάλε αλλά ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν 4 αγώνες αφού θα παίξουν στην Τούμπα στις 12/5.Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια της 7ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 1.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κέρδισε 3-0 τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Παρέμεινε πρώτη και αύξησε τη διαφορά της από τον δεύτερο Παναθηναϊκό στους 4!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7η αγωνιστική)

1. ΑΕΚ 75
2. Παναθηναϊκός 71
3. ΠΑΟΚ 68
4. Ολυμπιακός 67
5. Άρης 49
6. Λαμία 35

*Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν αγώνα λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η, 28/4)

17:00 Ολυμπιακός - Λαμία
19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
20:30 Παναθηναϊκός - Άρης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Άδειος από ενέργεια και ιδέες»

Όσα γράφει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχολίασε την γκέλα στο «Αθανάσιος Διάκος» μέσα από το καθιερωμένο match report, υπογραμμίζοντας πως ο Δικέφαλος «πέταξε δύο βαθμούς» στη μάχη του τίτλου. Ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 90+9′, ωστόσο δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να κάνει την μεγάλη ανατροπή στο ΔΑΚ Λαμίας και να φύγει με τους τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ:

«Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε άδειος από ενέργεια και ιδέες στη Λαμία και το πλήρωσε, καθώς πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου και πριν τα τρία ντέρμπι στην Τούμπα, που θα κρίνουν τα πάντα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μπλόκο» στο Χαριλάου για τον Ολυμπιακό!

Μοιράστηκαν από έναν βαθμό στο «Βικελίδης»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άρης έστησε μπλόκο στον Ολυμπιακό! Με τον Κουέστα να κατεβάζει ρολά, οι «κίτρινοι» κατάφεραν να κρατήσουν στο 1-1 τους «ερυθρόλευκους» που ήταν ανώτεροι αλλά σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους! Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Λορέν Μορόν (48’) για να «απαντήσει» άμεσα ο Ζέλσον Μαρτίνς (53’), αλλά να μην μπορούν να βρουν το γκολ της νίκης που θα τους έφερνε, τουλάχιστον, πάνω από τον τρίτο ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν πρώτοι, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να αναγκάζει σε επέμβαση τον Χουλιάν Κουέστα στο 5ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα ο Στέφαν Γιόβετιτς νίκησε τον Ισπανό τερματοφύλακα, ωστόσο στο ξεκίνημα της αντεπίθεσης των φιλοξενούμενων υπήρξε φάουλ του Μάρτινς στον Κίκε Σαβέριο. Ο Ράντε Ομπρένοβιτς, μετά από παρέμβαση του VAR (Ματέι Γιουγκ και Θανάσης Κόλλιας) έκανε on field review, ακυρώνοντας το γκολ και δίνοντας κίτρινη κάρτα στον Πορτογάλο εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την αναταραχή, ο Άρης πλησίασε στο γκολ, με τους Νταβίντ Κάρμο και Βιθέντε Ιμπόρα να ορθώνουν τοίχος στις προσπάθειες των Μορόν και Σαβέριο, αντίστοιχα. Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο πίεσης από τους Πειραιώτες, με τον Κουέστα να σταματάει το σουτ του Σαντιάγκο Έσε (21’) και την κεφαλιά του Γιόβετιτς (24’) ενώ το δοκάρι σταμάτησε τη δυνατή κεφαλιά του Ιμπόρα (25’).

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς, χωρίς να δημιουργήσουν ή να χάσουν κάποια σπουδαία ευκαιρία, πλην ενός σουτ του Γιάννη Φετφατζίδη, ωστόσο εξίσου εύκολα κρατούσαν μακριά από την περιοχή του Κουέστα τους αντιπάλους τους. Μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν κι έγινε μια περίεργη φάση: ο Μόουζες Οντουμπάτζο προσπάθησε να διώξει, η μπάλα χτύπησε στον Ελ Κααμπί και μετά στο δοκάρι, χωρίς όμως να περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ - και μάλιστα δύο. Αρχικά σκόραραν οι «κιτρινόμαυροι», με τον Μορόν να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ανδρέα-Ριχάρδου Ντόη και να πλασάρει τον Κωνσταντίνο Τζολάκη για το 1-0. Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε μόλις πέντε λεπτά. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε την ενέργεια και την πάσα στον Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να ισοφαρίζει σε 1-1.

Μάλιστα, ο σκόρερ του Ολυμπιακού θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 58’, ωστόσο νικήθηκε αυτή τη φορά από τον Κουέστα. Κάπου εκεί, άρχισαν οι δυο προπονητές τις παρεμβάσεις τους, χάλασε όμως και ο ρυθμός του αγώνα. Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 74’ κι ήταν το σουτ του Ελ Κααμπί που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνει όσο μπορεί πιο επιθετική την ομάδα του.

Αυτό είχε συνέπεια να υπάρχουν κενά πίσω, με τον Μορόν, όμως, στο ξεκίνημα των καθυστερήσεων να μη βλέπει δίπλα τους αμαρκάριστους συμπαίκτες του και να τελειώνει άψυχα την προσπάθειά του. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στους 67 βαθμούς, πέντε κάτω από την ΑΕΚ, τέσσερις από τον Παναθηναϊκό κι έναν από τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης, από την άλλη, έβαλε φρένο στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμβοντό, Νταρίντα (90’+3’ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (60’ Μάνου Γκαρθία), Σαβέριο (60’ Ζαμόρα), Μορόν.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Φορτούνης, Ιμπόρα, Ελ Κααμπί (87’ Ελ Αραμπί), Μάρτινς (79’ Ναβάρο), Κάρμο, Γιόβετιτς (68’ Ποντένσε), Ροντινέι, Έσε (68’ Τσικίνιο), Ντόη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ