Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Είμαστε μία οικογένεια με έναν στόχο: Να κερδίζει ο ΠΑΟΚ!»

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Στέργιος Αναστασιάδης

«Είμαστε μία οικογένεια με έναν στόχο: Να κερδίζει ο ΠΑΟΚ!»

Αναλυτικά, ο Σέρβος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ τόνισε: 

Για το ότι στους τελευταίους δύο αγώνες είναι βασικός:
 «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος της οικογένειας του ΠΑΟΚ, μίας μεγάλης ομάδας που αποτελείται από σπουδαίους παίκτες. Είμαστε μία οικογένεια όλοι μαζί και ο στόχος που έχουμε είναι ένας: το αποτέλεσμα. Να κερδίζει ο ΠΑΟΚ».

Για το ότι οι απαιτήσεις στον ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ ότι στην Ξάνθη: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ξάνθη που μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω τις ικανότητές μου στην Ελλάδα. Υπάρχουν βέβαια μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγαλύτερη ομάδα και στοχεύει κάθε χρόνο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Στον ΠΑΟΚ πρέπει να είσαι αυτοσυγκεντρωμένος σε κάθε παιχνίδι και να επιδιώκεις μόνο την νίκη».

Για το ότι έχει πάρει τη θέση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη: «Το έλεγα και στην Ξάνθη ότι ο ‘Πάσχα’ είναι από τους καλύτερους γκολκίπερ της Ελλάδας. Εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη. Ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις πολύ καλούς τερματοφύλακες. Τον “Πάσχα”, εμένα, τον Συμεών (σ.σ. Παπαδόπουλο) και τον Χρήστο (σ.σ. Ταλιχμανίδη). Έχουμε έναν πολύ καλό γυμναστή τερματοφυλάκων (σ.σ. Γιώργος Σκιαθίτης) που δουλεύει μαζί μας με ακρίβεια σε όλους τους τομείς. Από κει και πέρα ο προπονητής αποφασίζει για το ποιος θα παίζει βασικός και αυτός που θα παίζει θα πρέπει να δίνει το 100% των δυνατοτήτων του για να κερδίζει ο ΠΑΟΚ».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είμαι τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και διαπιστώνω ότι κάθε χρόνο το πρωτάθλημα γίνεται καλύτερο. Φέτος όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν οποιοδήποτε παιχνίδι απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα».

Για το ότι πέρσι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το νταμπλ: «Δεν μένουμε στο παρελθόν. Δεν σκεφτόμαστε ότι πέρυσι πήραμε το νταμπλ. Η φιλοσοφία μας φέτος είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το επόμενο είναι με την Λαμία. Αυτό μας ενδιαφέρει και τίποτα άλλο».

Για τον ανταγωνισμό με Ολυμπιακό και ΑΕΚ: «Δεν παρακολουθώ τόσο πολύ τις άλλες ομάδες. Αφοσιώνομαι μόνο στον ΠΑΟΚ και στο πώς θα γίνουμε καλύτεροι».

Για τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ: «Μερικές φορές στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι και τύχη. Είναι φανερό ότι με τον Άγιαξ δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Μετά από τέτοια ματς δεν μπορείς να συγκεντρωθείς εύκολα στο επόμενο. Το ποδόσφαιρο έχει καλές και κακές στιγμές. Μετά την γυναίκα μου και τον γιο μου το ποδόσφαιρο είναι το ομορφότερο συναίσθημα στον κόσμο, γιατί πάντα περιμένεις το επόμενο ματς. Πάντως, δείξαμε στην Ευρώπη νοοτροπία δυνατής ομάδας. Στόχος μας είναι να γίνουμε καλύτεροι».

Για το ότι την Κυριακή θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Τούμπα: «Έχουμε δύο ημέρες ακόμα μέχρι τον αγώνα με την Λαμία. Αν παίξω εγώ βασικός θα προσπαθήσω να είμαι απόλυτα αυτοσυγκεντρωμένος στο παιχνίδι με την ελπίδα ότι με την λήξη του θα γιορτάσουμε άλλη μία νίκη».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο η λέξη οικογένεια: «Η λέξη οικογένεια είναι αρκετή. Είδατε τι έγινε με τον τραυματισμό του Βαρέλα τελευταία. Όλοι του συμπαρασταθήκαμε. Υποστηρίζουμε μέσα στην ομάδα ο ένας τον άλλον κι αυτό τα λέει όλα».

Για την επιστροφή του Βιεϊρίνια: «To μόνο που μπορώ να πω είναι μία λέξη. Ηγέτης. Αυτή η λέξη περιγράφει τα πάντα. Όλοι καταλαβαίνουν τι εννοώ».

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας εντός και εκτός έδρας. Μας δίνουν ενέργεια και κίνητρο. Είναι φανταστικοί. Επειδή μεγάλωσα στην Παρτιζάν πάντα έλεγα ότι οι φίλαθλοί της είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Ισχύει το ίδιο, γιατί ξέρετε ότι οι φίλαθλοι των δύο ομάδων είναι αδέρφια. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας σε κάθε παιχνίδι για να κερδίζει ο ΠΑΟΚ και μ’ αυτούς στο πλευρό μας θα είναι ευκολότερο να το πετυχαίνουμε».

Για την επίσκεψή του μαζί με τον Πέλκα στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης: «Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δίνουμε χαρά σ’ αυτά τα παιδιά. Έμεινα εντυπωσιασμένος με όσα μπορούν να κάνουν και νιώθω υπέροχα που κάναμε περισσότερα χαρούμενα με την παρουσία μας αυτά τα παιδιά. Βλέποντας αυτά τα παιδιά κατάλαβα τι σημαίνει ζωή».

Για το πρόσφατο γεύμα των τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ: «Ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια. Με το πού ήρθα ένιωσαν την υποστήριξη απ’ όλους και κατάλαβα ότι πράγματι είναι μία οικογένεια. Το έχουμε ως παράδοση κάθε 2-3 βδομάδες και πάμε για γεύμα ή δείπνο οι τέσσερις γκολκίπερ. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι είμαστε πολύ δυνατοί. Έχουμε τον δικό μας συναγωνισμό στις προπονήσεις, αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον μέσα και έξω από το γήπεδο κι αυτό μόνο θετικό είναι για την ομάδα»

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρωινός και πλήρης στην προπόνηση

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία για Παναθηναϊκό, έχοντας όλο το γκρουπ του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τον Παναθηναϊκό (31/3, 18:00), στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off, στην Stoiximan Super League.

Παιχνίδι το οποίο, σε συνδυασμό και με το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, μπορεί να διαμορφώσει νέες συνθήκες στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να «σβήσει» την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του για το εν λόγω παιχνίδι, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να υπολογίζει σε όλους τους διεθνείς που απουσίασαν τις προηγούμενες μέρες με τις εθνικές τους ομάδες.

Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για την Κλαμπ Μπριζ

Απαιτητική έξοδος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη των πλέι οφ της Super League 1 με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μεγάλο ντέρμπι ωστόσο ετοιμάζεται να δώσει και η αντίπαλος του «Δικεφάλου» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιστρέφει κι αυτή στην δράση μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Στο Βέλγιο ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ ανόδου με την προσεχή αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη να έχει μπροστά της το επόμενο διάστημα δέκα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Το μίνι πρωτάθλημα ξεκινάει με τοπικό ντέρμπι, καθώς η Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται την Πρωταπριλιά (01.04/ 14:30) στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, Σερκλ Μπριζ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα του Νίκι Χάγιεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την Σερκλ στην πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ